Články

3 (ne)známé produkty Xiaomi: sluchátka, koloběžka a TV kolíček

Na středu 15. července mělo Xiaomi připravenou globální prezentaci celé řady svých produktů – Xiaomi Ecosystem Product Launch. O většině představených novinek (např. telefonech Redmi 9, Redmi 9A i Redmi 9C či náramku Mi Band 5) jsme na našem blogu již psali. V portfoliu se ale objevily i nové produkty, jimž se budeme věnovat v rámci tohoto pokračování seriálu 3 (ne)známé produkty Xiaomi. Dnes se podíváme na zbrusu nová bezdrátová sluchátka, nejmodernější variantu elektrické koloběžky a dlouho očekávaný TV kolíček s funkcí multimediálního centra.

Xiaomi Ecosystem Product Launch
Xiaomi Ecosystem Product Launch

Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic – bezdrátová sluchátka

První novinkou jsou bezdrátová sluchátka Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic. Čínský výrobce je propaguje sloganem „Pociťujte rytmus celý den“, kterým avizuje jednu z jejich hlavních výhod – dlouhou výdrž až 20 hodin.

Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic - bezdrátová sluchátka
Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic – bezdrátová sluchátka

Dalším kladem má být automatické spárování s telefony tohoto výrobce s nadstavbou MIUI a jednoduché připojení. Sluchátka v provedení pecek detekují, zda jsou umístěna v uchu, a v případě vytažení automaticky přeruší přehrávání hudby.

Bezdrátová sluchátka Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic
Bezdrátová sluchátka Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic

Kromě poslechu hudby a mluveného slova lze Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic použít také jako handsfree. Každé sluchátko je vybaveno dvěma citlivými mikrofony, přičemž jeden snímá hlas a druhý zajišťuje potlačení okolního hluku. Druhá strana vás díky tomu bude slyšet jasně, i když budete volat z hlučného prostředí. Dle výrobce se můžete těšit na doslova „křišťálově čisté hovory“.

Fungují i jako handsfree
Fungují i jako handsfree

Vraťme se ještě k výdrží – do miniaturních sluchátek by se pochopitelně nevešla baterie, která by vydržela 20 hodin v kuse. Součástí balení je tedy nabíjecí pouzdro, ze kterého je možné sluchátka nabít až čtyřikrát. Na jedno nabití přitom zvládnou hrát nepřetržitě až pět hodin.

Výdrž až dvacet hodin
Výdrž až dvacet hodin

Sluchátka lze používat buď dohromady, nebo samostatně levé, či pravé. Jedno sluchátko váží pouze 4,7 gramů. Kompaktní a lehké tělo usnadňuje nošení a výrazně snižuje únavu způsobenou dlouhodobým používáním. Na bocích sluchátek je dotyková ploška, přes kterou lze poklepáním ovládat hudbu (pozastavit, spustit, přeskočit na další skladbu), přijímat příchozí hovory nebo aktivovat hlasového asistenta.

Přečtěte si také  Slevový kód na koloběžky, vysavače a další produkty chytré domácnosti
Ovládání přes dotykovou plošku
Ovládání přes dotykovou plošku

Nová bezdrátová sluchátka poskytují přirozeně plný a bohatý zvuk s čistými výškami, pěkně prokreslenými středy a sytými basy. Podporují technologii zvukového kodeku AAC, která zlepšuje kvalitu a zážitek ze zvuku.

Ohromující kvalita zvuku
Ohromující kvalita zvuku

Technické parametry Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic

  • Celková hmotnost: 48 gramů
  • Hmotnost jednoho sluchátka: 4,7 gramů
  • Zvukový kodek: SBC/AAC
  • Nabíjení: 5 V 1 A
  • Doba nabíjení: 1,5 hodiny
  • Nabíjecí port: USB-C
  • Výdrž: 20 hodin (s nabíjecím pouzdrem)
  • Dosah: 10 metrů
  • Impedance: 32Ω
  • Konektivita: Bluetooth 5.0

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 – koloběžka

Dalším zajímavým produktem je elektrická koloběžka Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2. Proti předchozí generaci hodlá nabídnout především vyšší výkon, což deklarují tři čísla: maximální rychlost 25 km/h, dojezd na jedno nabití až 45 kilometrů a schopnost stoupat do kopců se 20% sklonem.

Schopnosti deklarují tři čísla
Schopnosti deklarují tři čísla

Přes na první pohled klasický design přichází novinka s celou řadou vylepšení, jejichž společným jmenovatelem je snaha o vyšší bezpečnost. Nová koloběžka tedy nabídne přední a brzdové světlo, odrazky v kolech či schopnost brzdit oběma koly najednou. Také tělo, ve kterém jsou uloženy baterie, má několik stupňů ochrany.

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - koloběžka
Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 – koloběžka

Silnou stránkou elektrických koloběžek Xiaomi je jejich skladnost. Můžete je snadno složit a po zajištění přenášet v ruce nebo třeba převážet v kufru auta. V případě tohoto modelu trvá složení pouhé tři sekundy a celý stroj váží pouze 14,2 kilogramů.

Samsung Galaxy S23
Snadné složení a přenášení
Snadné složení a přenášení

Pohon koloběžky zajišťuje elektromotor s maximálním výkonem 600 wattů. Pomocí voliče na řidítkách lze vybírat ze tří jízdních režimu: sportovní (max. 25 km/h), standardní (max. 20 km/h) a chůze (max. 5 km/h). Můžete tak snadno přizpůsobit rychlost vašemu okolí.

Koloběžka Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2
Koloběžka Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Energii dodávají baterie s celkovou kapacitou 474 watthodin, díky kterým je koloběžka při zatížení 75 kilogramy schopna v režimu chůze ujet až 45 kilometrů. Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 přichází s novým systémem rekuperace (KERS), který transformuje kinetickou energii na elektrickou a prodlužuje tak výdrž na jedno nabití.

Přečtěte si také  3 (ne)známé produkty Xiaomi: Wi-Fi router, vodní filtr a lampička
Energii dodávají baterie s celkovou kapacitou 474 watthodin
Energii dodávají baterie s celkovou kapacitou 474 watthodin

Koloběžka je vybavena zvonkem a multifunkčním displejem, na němž můžete sledovat celou řadu parametrů. Na obrazovce tak uvidíte aktuální rychlost, zvolený jízdní režim, výkon, kontrolku rozsvícených světel nebo stav zámku.

Vylepšení v zájmu bezpečnosti
Vylepšení v zájmu bezpečnosti

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 lze pochopitelně propojit přes Bluetooth s mobilní aplikací Mi Home. Přes ni ji můžete zamykat a odemykat, sledovat statistiky, zjišťovat počet najetých kilometrů či stav akumulátorů. Kromě toho lze z aplikace také upgradovat firmware koloběžky.

Ovládání a nastavování z aplikace
Ovládání a nastavování z aplikace

Technické parametry Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

  • Rozměry v rozloženém stavu: 1180 × 1130 milimetrů
  • Rozměry ve složeném stavu: 490 × 1130 milimetrů
  • Produktové číslo: DDHBC11NEB
  • Dojezd: až 45 km
  • Pneumatiky: 8,5″
  • Maximální zátěž: 100 kilogramů
  • Výška jezdce: 120 až 200 centimetrů
  • Kapacita baterií: 12800 mAh/474 Wh
  • Doba nabíjení: 8 až 9 hodin
  • Maximální rychlost: 25 km/h
  • Maximální výkon: 600 wattů
  • Odolnost proti vodě a prachu: IP54
  • Provozní teploty: -10 až 40 °C

Xiaomi Mi TV Stick – TV kolíček

O kolíčku Xiaomi Mi TV Stick, který udělá z hloupé televize chytrou a z chytré ještě chytřejší, jsme na našem blogu už psali. Včera se konečně dočkal svého oficiálního představení, takže se můžeme podívat na jeho parametry, jež jsou nesporně zajímavé.

Xiaomi Mi TV Stick - TV kolíček
Xiaomi Mi TV Stick – TV kolíček

Začněme tím, co jsme věděli: jedná se o zařízení, které se připojuje k HDMI portu televize nebo monitoru. Je napájeno z elektrické sítě přes konektor microUSB, součástí balení tak je adaptér s příslušnou koncovkou. Kolíček je sám o sobě velmi malý a lehký – jeho rozměry jsou 92,4 × 30,2 × 15,2 milimetrů a váží jen 28,5 gramů.

Kolíček Xiaomi Mi TV Stick
Kolíček Xiaomi Mi TV Stick

Operačním systémem je Android TV 9.0 a díky certifikaci od Googlu budete moci instalovat z Obchodu Play další aplikace, které možnosti kolíčku dále rozšíří. Hlavní funkcí je streamování videa z nejrůznějších internetových či síťových zdrojů. Díky podpoře Chromecastu lze přes toto zařízení na televizi přenášet obsah obrazovky z telefonu nebo tabletu.

Přečtěte si také  3 (ne)známé produkty Xiaomi: čidla a senzory pro každou domácnost
Podpora Chromacast
Podpora Chromacast

K ovládání slouží futuristický dálkový ovladač, kterým můžete TV Stick zapnout/vypnout, procházet nabídky, spouštět a pozastavovat přehrávání či nastavovat hlasitost zvuku. Na ovladači jsou dedikovaná tlačítka pro Netflix, Amazon Prime Video a vyvolání Asistenta Google.

Futuristický dálkový ovladač
Futuristický dálkový ovladač

Proces instalace je velice jednoduchý: stačí připojit kolíček do konektoru HDMI na televizi nebo monitoru a zapojit ho adaptérem do zásuvky. Následně ho s pomocí úvodního průvodce připojíte k síti Wi-Fi a pak už se můžete pustit do konzumace obsahu.

Kolíček s Android TV 9.0
Kolíček s Android TV 9.0

Z hlediska hardwaru je Xiaomi Mi TV Stick osazen čtyřjádrovým procesorem s grafikou ARM Mali-450, který má k dispozici 1 GB operační paměti a interní úložiště s kapacitou 8 GB. Podporuje zvukový výstup Dolby Audio a DTS a obraz v maximálním rozlišení 1080p (proti původním předpokladům nebyla tedy potvrzena verze s rozlišením 4K).

Sledujte nás na Telegramu
TV Kolíček
TV Kolíček

Technické parametry Xiaomi Mi TV Stick

  • Rozměry: 92,4 × 30,2 × 15,2 milimetrů
  • Hmotnost: 28,5 gramů
  • Barva: černá
  • Procesor: čtyřjádrový Cortex-A53
  • Grafika: ARM Mali-450
  • Operační paměť: 1 GB
  • Interní paměť: 8 GB
  • Operační systém: Android TV 9.0
  • Wi-Fi konektivita: 802.11a/b/g/n/ac na 2,4G i 5,0 GHz
  • Bluetooth: 4.2
  • Porty: 1× HDMI, 1× microUSB
  • Podporované kodeky videa: VP9-10, H.265, H.264, VC-1, MPEG1/2/4, Real8/9/10
  • Podporované formáty videa: RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, MP4
  • Podporované formáty zvuku: MP3, AAC, FLAC, OGG
  • Podporované formáty obrázků: JPG, BMP, GIF, PNG

Další díly seriálu 3 (ne)známé produkty Xiaomi

Který z dnes představených produktů byste rádi našli v našem českém nebo slovenském e-shopu?
Servis XM.cz

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x