notifikacni-led-dioda-redmi-note-7

Xiaomi poradnaKategorie dotazu: Redmi Notenotifikacni-led-dioda-redmi-note-7
Kateřina zeptal se před 5 roky

Dobrý den,  mám nově zakoupený telefon Xiaomi Redmi note 7. Ale mám problém s LED diodou, ve všech potřebných aplikacích ji mam zaplou ona ovšem nebliká u žádného oznameni.  Chtěla bych vědět, kde je problém a co s tím! Moc děkuji!

13 Odpovědi
bobasso odpověděl před 5 roky

Dobrý den.
Též mám Redmi Note 7 a v podstatě co jsem RN7 prvně zapnul tak Světelná kontrolka (LEDka) byla pro vestavěné aplikace jako jsou Zprávy (přijaté) , Hovory (příchozí) zapnutá a v těchto případech jako notifikace fungovala. Tu jsem nic nenastavoval. Ale můžete si zkontrolovat zda máte Světelnou kontrolku aktivovanou tu: Nastavení >SYSTÉM A ZAŘÍZENÍ > Další nastavení >Světelná kontrolka > “Svítit při nabíjení” (Zapnout světelnou kontrolku při nabíjení zařízení) >zmodralý přepínač a Blikání kontrolky”(Světelná kontrolka telefonu bude blikat pri novém oznámení) > zmodralý přepínač.
A dále si musíte u samotných aplikací jako Whats App, Messenger, Facebook atd. aktivovat Světelnou kontrolku, pokud to aplikace dovoluje. Všeobecně, poplatné pro tyto aplikace naleznete zapnutí Světelné kontrolky tu: Nastavení > APLIKACE > Správa aplikací > vybrat např. Whats App > Oznámení > Zobrazit oznámení > zmodralý přepínač a pak ve složkách “Chaty” a ve složkách  “Jiné” povolit Světelnou kontrolku. Redmi Note 7 má LEDku pouze bílou a nastavení v samotné app Whats Appu dovoluje nastavit, zvolit si barvu LEDky, tak tam musí být zvolena bílá. Zrovna u Whats Appu se mi u minulého telefonu Xiaomi Redmi Note 4 stávalo, že LEDka neblikala při příchozí zprávě. To že mi něco na Whats App přišlo jsem se dozvěděl až po odemčení mobilu, že u ikony app Whats Appu jsem měl v tom oranžovém kroužku počet došlých zpráv.  Aby mi notifilace LEDkou u Whats Appu korektně fungovaly tak jsem musel udělat toto (a tak to mám nastaveno i na Redmi Note 7):
a) Vlezete do Nastavení > SYSTÉM A ZAŘÍZENÍ > Baterie a výkon > APLIKACE A ÚSPORA BATERIE > Vybrat aplikaci (Úspora energie na pozadí) > Whats App (Facebook, Messenger) >NASTAVENÍ NA POZADÍ > vybrat možnost “Žádné omezení” 
b) Z Nastavení vyjeďte a z plochy otevřete app Whats Appu ( Facebooku, Messengeru). Nechte aplikaci zpuštěnou. Nyní klikněte u spodu displeje na levou kontextovou klávesu čtverečku. Dostanete se do Správce otevřených aplikací. Uvidíte tam okno s otevřenou app Whats Appu ( Facebooku, Messengeru). Dlouze na tom okně podržte prst. Vyskočí vám nabídka možností. Kliknutím zvolíte možnostbs ikonou visacího zámku. Tímto krokem aplikaci uzamčete, ochráníte proti jakémukoli ukončování ze strany systému. Aplikace od zapnutí telefonu bude stále běžet na pozadí. Nepůjde zavřít, ukončit, nebude se v čase nečinnosti uspávat. Tímto krokem jsem docílil, že mě LEDka korektně upozorňovala na nové zprávy. 
A do třetice proč LEDka (Světelná kontrolka) nebliká ač je všude kde to jde její blikání jako oznámení ( notifikacel  povolena, může způsobit proběhlá aktualizace nadstavby MIUI. Nastavení telefonu a aplikací, které spolehlivě fungovaly v původní verzi nadstavby MIUInv té aktualizované nefungují. Většinou jsou to nevysvětlitelné a nepochopitelné chyby. Viz třeba NEblikaní LEDky jako notifikace, přesto, že blikání je povoleno.  Pokud nezabere nic z mého povídání výše, pak jedinou pomocí je udělat na telefonu “Tovární reset” (Vymazání dat). Resetem mobil uvedete do stavu, jako by jste jej nový vytáhla z rozbalené krabičky a prvně ho zapnula. Začnete s ním odznova, s čistým štítem. Reset ale vše z telefonu co jste si vy sama do něj během jeho používání nainstalovala, uložila smaže. Takže před továrním resetem si vše na čem vám v telefonu záleží zazálohujte. Než provedete samotný reset, tak sevujistěte, že dobře znáte své přihlašovací údaje do Google účtu, případně Xiaomi účtu, pokud jste si jej při prvém zprovozňování mobilu vytvořila a aktivovala. Tato přihlášení k účtům bude mobil po resetu, při novém nastavování telefonu vyžadovat. Pokud přihlášovací údaje nebudete znát, mobil vás dál v jeho nastavování nepustí a zablokuje se.  Snad vám něco z mého povídání pomůže LEDku rozblikat. 

Karel Kilián Personál odpověděl před 5 roky

Dobrý den,
děkuji Bobassovi – myslím, že to popsal dostatečně. Zkuste to dle jeho postupu, myslím, že to zabere.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Michal odpověděl před 5 roky

Dobrý den, postupoval jsem přesně podle návodu výše a nic…. Nemá někdo nějaký jiný nápad?

bobasso odpověděl před 5 roky

Dobrý den. 
Jen malá poznámečka.
Před Redmi Note 7 jsem měl RN4 a u něho byla výrazná notifikační LED v levé horní části nad displejem. které šlo přiřadit i barvu blikání. Vesměs většina chytrých founů má LEDku vlevo či vpravo nad displejem a člověk by ji tam intuitivně hledal a čekal. Ale u Redmi Note 7 je bohužel vše jinak. LEDka je zaprvé tak malinká, že skoro není vidět. Bliká,oznamuje pouze bílou barvou a nachází se pod displejem, v úrovni tlačítka Domů (čtvereček) . viz. screenshot  Píši to pouze jako informaci, nikoli abych z někoho dělal “lamu” 🙂 

Karel Kilián Personál odpověděl před 5 roky

Dobrý den,
a ta LED Vám nesvítí ani při nabíjení? Pokud ne, může být vadná a asi to bude na reklamaci.
Pokud ano, pak někdy v minulosti blikala?
Karel Kilián

Kateřina odpověděl před 5 roky

Dobry den,
mám taky syale stejny problém. Podle návodu jsem vše udělala a nic. Tedy… U nabíjení svítí, napriklad když mi přijdou upozorneni z aplikacemi WhatsApp, tak také. Při jiných ovsem ne. Mam vse nastaveno jak v mobilu, tak v samotnych aplikacich. Tak nevím, kde je chyba ?

Karel Kilián Personál odpověděl před 5 roky

Dobrý den,
a máte v Nastavení-Nainstalované aplikace-Aplikace XY-Oznámení povolenou volbu Světelná kontrolka?
Karel Kilián

Kateřina odpověděl před 5 roky

Dobrý den,
ano mám.

Karel Kilián Personál odpověděl před 5 roky

Dobrý den,
tak to pak bude asi nějaká nekompatibilita konkrétní aplikace s MIUI 🙁
Karel Kilián

Kateřina odpověděl před 5 roky

Dobrý den, pravděpodobně něco takového. I tak vám moc děkuji za snahu.  Hezký den! Holčáková K.

Karel Kilián Personál odpověděl před 5 roky

Dobrý den,
vám také pěkný den 🙂
Karel Kilián

Pavel z LC odpověděl před 4 roky

Najprimitivnejsie riešenie tzv. opravy nefunkcnej notifikacnej diody je zistit ci nahodou nemas na displeji ochanné sklo po celom obvode s čiernym rámikom, ktoré ti zakryva notifikacnu diodu… Vymen si ochranne sklo za sklo bez cierneho ramika !!!!! Az po tomto kroku skusaj ine riešenia !!!!!!

Karel Kilián Personál odpověděl před 4 roky

Dobrý den,
z čeho soudíte, že tazatelka má nalepené sklo s rámečkem?
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Vaše odpověď

0 + 9 =

Samsung Galaxy S23

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!