Po poslední aktualizaci peněženky Google přestali fungovat platby – řešení (Xiaomi Redmi Note 12)

Xiaomi poradnaKategorie dotazu: Redmi NotePo poslední aktualizaci peněženky Google přestali fungovat platby – řešení (Xiaomi Redmi Note 12)
ThomasDrago zeptal se před 4 dny

Dobrý den. Výjímečně nepřináším dotaz ale odpověď. Před několika dny mi začali haprovat platby v peněžence Google s platební kartou. Jednou zaplatit šlo, o hodinu později již nikoliv. Většinou to vyřešil restart telefonu ale před dvěma dny už přestal postup s restartováním zabírat a nešlo platit vůbec – při tom se aplikace peněženky začala odvolávat na problém se zabezbečením telefonu, údajně je rootnutý, vlastní ROM nebo bootloader – což samozřejmě nemám 🙂
Když jsem začal problém řešit, na obchodě play z recenzí jsem se dozvěděl že takový problém má hodně lidí napříč různými značkami a verzemi Android. Takže? Zpackaná aktualizace jsem si říkal. 
Obrátil jsem se na podporu Google kde jsem vznesl dotaz kdy mohu očekávat nápravu. Druhý den mi přišel od Caroline z Google malý návod jak problém odstranit. Viz níže…
Abychom vám s dotazem mohli pomoci, vyzkoušejte prosím několik kroků k odstranění problému, jako je odinstalace a opětovná instalace aplikace, restartování zařízení, aktualizace služeb Play a vymazání mezipaměti.
Postup aktualizace služeb Play:
V telefonu nebo tabletu Android otevřete aplikaci Nastavení.

  • Klepněte na Aplikace a oznámení. Zobrazit všechny aplikace.
  • Přejděte dolů a klepněte na Služby Google Play.
  • Přejděte dolů a klepněte na  Podrobnosti o aplikaci.
  • Klepněte na Aktualizovat nebo Instalovat.
  • Nebo lze aplikaci najít v obchodě na tomto odkazu: play.google.com/store/apps/details 
  • aktualizujte nebo instalujte 

Postup vymazání mezipaměti:
V telefonu nebo tabletu Android otevřete aplikaci Nastavení.

  • Klepněte na Aplikace. Správá aplikací.
  • Nahoře vpravo v rohu stiskněte 3 tečky a zvolte možnost Zobrazit všechny aplikace
  • Najděte v seznamu Služby Google Play.
  • Klepněte na Služby Google Play.
  • Dole v pravém rohu klepněte na Vymazat data -► Vymazat mezipaměť
  • Po té znovu klepnout do dolního rohu kde nyní bude spravovat místo
  • Zvolte možnost “vymazat všechna data”   

Po tomto postupu ještě doporučuji restart telefonu. Po té otevřete peněženku Google, platební kartu budete mít smazanou ale její opětovné přidání je otázkou dvou minut pokud jí máte uloženou v platebních metodách Google. A po té by to mělo fungovat.
pozn. druhou část návodu na smazání mezipaměti jsem upravil aby se hodila přímo na postup v Redmi Note 12. Napřed jsem totiž aplikaci Služby Google play nemohl najít protože byla skrytá. 
Takže jak to vidím já, byl problém v aplikaci Služby Google Play která se neaktualizovala a začala způsobovat tyto problémy protože tato aplikace se údajně stará o propojení všech aplikací Google v telefonu. 
Dejte vědět zda má někdo podobný problém a jestli mu postup zabral.

5 Odpovědi
Karel Kilián Personál odpověděl před 4 dny

Dobrý den,
moc děkuji! Myslím, že se tento návod bude hodit mnoha uživatelům, kteří řešili podobný problém. Děkuji za čas, který jste věnoval sepsání postupu.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

nemohouci odpověděl před 3 dny

2 => ThomasDrago: postup nepředstavuje nic jiného, než provedení initializace dat příslušné aplikace – tim naprosto nechci snižovat tvoje zásluhy. Mne ale zajímá něco jiného: v jistém momentu svého návodu se zmiňuješ o tom, že Složba GP byla skrytá. To je ale vyloučeno, určitě skrytá nebyla, nebývá ani nebude. Můžeš se k tomu vyjádřit? Z hlediska obecného popisu totiž jde o vážný problém – daná služba je tptiž k nalezení okamžitě a ihned. Takže neměl jsi v MT ještě nějaké další problémy? Díky.

ThomasDrago odpověděl před 3 dny

2=► nemohouci: Ahoj, chápu, pro tebe je to třeba triviální ale je tu spoustu lidí kteří nemají tak hluboké vědomosti jako ty a nemají ani tušení jak co v telefonu funguje – proto jsem sem ten návod hodil, jako jednu z možností jak řešit opravdu bolestivý problém, protože není nic lepšího než mít za sebou ve frontě 5 nasranejch lidí kteří čekají až tvůj telefon se uráčí zaplatit 😀 
A k tomu co tě zajímá – Nesmíš si plést Google Play (to je obchod s aplikacemi) a Služby Google Play (podpůrná aplikace pro aplikace Google – https://support.google.com/googleplay/answer/9037938?hl=cs), to jsou dvě naprosto rozdílné aplikace a nevím jak jinde ale na mém Redmi Note 12 byla tato aplikace (Služby Google Play) ve správě aplikací skrytá – nemohl jsem ji asi půl hodiny podle návodu najít až jsem si nakonec všiml volby Zobrazit všechny aplikace – v ten moment se v seznamu objevily asi 100 dalších aplikací (spíš procesů) včetně Služby Google Play. A proto jsem to do návodu přidal – abych tu pak neměl deset dotazů na to že tam ta aplikace není nebo že se nedá najít. 
Bohužel nevím co je MT tak nedokážu odpovědět.  
Jinak přeji hezký den

nemohouci odpověděl před 3 dny

Sakra promiň, odpověděl jsem v jiném threadu, také jaksi ve tvém. Omlouvám se, spletl jsem se.

Karel Kilián Personál odpověděl před 3 dny

Dobrý den,
jsem rád, že se to vyjasnilo 🙂
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Vaše odpověď

1 + 20 =

Sledujte nás na Telegramu

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!