redmi-note-9-pro-a-nefunkcni-android-auto

Xiaomi poradnaKategorie dotazu: Redmi Noteredmi-note-9-pro-a-nefunkcni-android-auto
Vlastimil zeptal se před 3 roky

Dobrý den, marně již několik měsíců hledám řešení, jak spustit aplikaci Android Auto v Redmi Note 9 Pro (MIUI Global 12.0.2). Před časem toto bylo řešeno zde na fóru, bohužel bez konkrétního výsledku, resp. nevím, jestli byla podstata problému správně definována. Aplikace  AA byla v novém telefonu již přítomna, ale jen v Obchodu Play, žádná ikona aplikace v rámci systému není. V Obchodu Play lze AA aktualizovat, aktualizace odinstalovat, ale nelze aplikaci spustit ani z Obchodu Play odstranit. Při kliknutí na volbu Otevřít v Obchodu Play se pouze zobrazí informace o aplikaci, k žádnému spuštění nedojde. Nalezené návody (vypnutí duálních aplikací, mazaní dat ve Službách Google Play) k žádnému řešení situace nevedou. Děkuji za každou radu!

8 Odpovědi
petr odpověděl před 3 roky

Aplikace se samostatně v telefonu nespustí! Začne fungovat až po připojení k automobilu který to potporuje. Pomocí kabelu. V dřívějších verzích to šlo. Nyní co to přidali přímo do android tak už ne 🙁

bobasso odpověděl před 3 roky

Dobrý den. 
I když je App Android v mobilu nainstalovaná, aplikace je vidět v Nastavení > Aplikace > Správa aplikací > kliknout na tři tečky pod sebou v pravém horním rohu > Zobrazit všechny aplikace > app Android Auto je v seznamu, tak aby šla manuálně spustit (bez nutnosti propojení s autem), je třeba vytvořit zástupce (ikonu) té app na plochu. A to dokážete pomocí aplikace “Activity Launcher” stažitelné z Google Play. Pak prostředí app Android Auto spuštěné z plochy vypadá takto:

 

 

 
Jak dostat ikonu app Android Auto na plochu zjistíte tu. Čtěte celou diskuzi.
https://xm.cz/blog/dotaz/redmi-note7-stahovani-aplikace-android-auto-z-apkmirror/?ans-page=1
 
 

Karel Kilián Personál odpověděl před 3 roky

Dobrý den,
děkuji Bobassovi za reakci 🙂
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Vlastimil odpověděl před 3 roky

Velký dík Bobassovi, klobouk dolů před Vašimi znalostmi. Jsem už takřka před cílem. Ikona Android Auto je na ploše – uvítací obrazovka – Provést nastavení volba Pokračovat – Přístup k oznámením zaškrtnuto Android Auto …a místo kýžené obrazovky programu se objeví hlášení Chviličku – asistent bude připraven. I při vymazání dat ve Správě aplikací u AA, odinstalaci a instalace aktualizací, restartu mobilu to vždy končí v této fázi, zřejmě při pokusu spustit Google Asistenta. Poradíte i tady? Děkuji předem!

Luboš S. odpověděl před 3 roky

Doporučuji použít opravdu kvalitní kabel.

Honzík odpověděl před 3 roky

Dobrý den. Sice jsem tu docela pozdě, ale mám stejný problém na stejném telefonu. Internet nepomohl (služby Google a duální aplikace). Kabel používám originální, který byl přiložen k telefonu. Telefon se neustále odpojuje a připojuje, o AA ani zmínka, telefon na zhruba sekundu ukáže nabíjení a ihned se odpojí. Apple Car funguje normálně, jinej Android na zkoušku nemám. Možná taky stojí zmínit auto – mám Mondeo 2019/02 se Syncem 3. Nikde nikdo auto nespecifikuje, přitom bych se nedivil, kdyby to dělali třeba jen ty Syncy.

bobasso odpověděl před 3 roky

……..pro Honzík
Jen podotknu, že nevlastním auto, takže s app Android Auto nemám žádné zkušenosti. Jsem jen pouhá „hračička“, co rád zkoumá svůj foun. Nyní mám RN10Pro s MIUI 12.5 a A11 a zde je zase vše úplně jinak než bylo na RN7, který jsem před tím měl a k app AA sem dával svoje postřehy. Dnes mé postřehy co se týče app AA budou k MIUI12.5/A11.
Na mém RN10Pro je zcela zbytečné stahovat z Google Play app „Activity Launcher“ a pomocí něho si dát ikonu aplikace (zástupce) AA na plochu. Kliknutím na zástupce app AA z plochy aplikaci spustí, dovolí vám to příjmout a soulasit s podmínkami jejího používání a pak hned aplikace AA spadne, zavře se. To samé se bude dít při opakovaném pokusu spustit app AA z plochy, na displeji. Aplikace pouze problikne a nic. Objevil jsem v mobilu cestu, jak zřejmě správně, korektně aplikaci propojit s autem. Vlezte do Nastavení (telefonu) > Připojení a sdílení > a tu úplně poslední položkou dole je „Android auto“ (Používejte aplikace s displeje auta) > rozklikněte a odtud propojujte mobil, potažmo aplikaci AA se samotným autem. Potud dohlédnou mé poznatky. Jak už jsem na začátku řekl, auto nevlastním.

 
 

Honzík odpověděl před 3 roky

Takže… Přes ten Activity Launcher taky nic. Už jsem neměl, co dál vyzkoušet a tak místo originálního kabelu přiloženého k telefonu jsem zkusil kabel za 8€ a naskákalo to tam hned.
Huawei na originál kabelu od Xiaomi šlo připojit, ale pro připojení Xiaomi je potřeba vzít neoriginální kabel. 😀

Vaše odpověď

20 + 12 =

Servis XM.cz

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!