xaomi-mi-9-lite-problemy-s-telofonovanim

Xiaomi poradnaKategorie dotazu: Mixaomi-mi-9-lite-problemy-s-telofonovanim
Veday zeptal se před 3 roky

Zdravím, zhruba poslední týden mám problémy s voláním, s tím že neslyším druhou stranu nebo naopak. Ale při některých hovorech je to v pořádku, problém je zhruba tak u každého druhého. Setkal se s tím někdo? Děkuji

6 Odpovědi
Karel Kilián Personál odpověděl před 3 roky

Dobrý den,
ne, nikdo další podobné problémy u tohoto modelu telefonu nehlásí. Takže se patrně bude jednat o problém konkrétního kusu.
V takovém případě bych jako první doporučil provést zálohu dat. Následně udělejte obnovu zařízení do továrního nastavení, čímž telefon dostanete do stavu, jako byste ho právě rozbalil z krabičky. Pokud se jednalo o softwarovou závadu, měl by problém zmizet.
Jestliže nezmizí, zkuste si nechat u operátora vyměnit SIM, nebo zkuste, jak se telefon bude chovat s jinou SIM kartou.

Pokud ani tak problém nezmizí a bude se projevovat dál, lze celkem spolehlivě předpokládat, že se jedná o hardwarovou závadu. S tou doporučuji obrátit se na servis, respektive (je-li telefon v záruční době) uplatnit záruku u prodejce.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

KPetr odpověděl před 3 roky

Dobrý den,
řešil jsem u stejného telefonu stejný problém – 1. reklamace uznáno, výměna main FPC … cca 10 dní a stejný problém. 2. reklamace a zamítnuto – prý po uvedení telefonu do továrního nastavení funguje vše tak jak má … cca třetí hovor a znovu to stejné. U Xiaomi se jedná o docela častý problém – viz diskuze v ČR i ost. zemích (stačí zadat do google xiaomi problém s voláním). Doporučení servisu (dát zpět do továrního nastavení) mi přijde po každém cca pátém hovoru lehce nepohodlné. Telefon prodán.
Nyní řeším problém u nástupce – XIAOMI Mi 10 Lite … opět výpadky volání a časté problémy s neodesíláním SMS – s tím, opět dle diskuzí, bojuje Xiaomi už dost dlouho. Píšu SMS celý večer a najednou se přestanou odesílat a přijdou druhé straně hromadně někdy v noci. Operátor říká, že je problém na straně telefonu. Diskuze (i na zdejším fóru) nabízí nějaká řešení, ale zatím nic.
Bohužel tato značka nabízí sice zajímavý poměr výkon/cena, ale i z mého okolí vidím, že technologcky je daleko za značkami zaběhnutými. Telefony jsou to krásné, leč nezvládají dvě funkce – volání a odeslání SMS. Srovnávám s posledním telefonem před Xiaomi – Samsung s4 mini. Ten jsem opouštěl velmi nerad a žádný problém s hovory jsem neměl. Vše probíhá stejně, volám na stejná čísla a ze stejných míst. Xiaomi proti němu vypadá nádherně, ale já bych raději zase něco funkčního …

Karel Kilián Personál odpověděl před 3 roky

Dobrý den,
asi bych takto neglobalizoval. V uplynulých třech letech jsem recenzoval několik desítek telefonů Xiaomi  a na problémy s voláním jsem nenarazil ani jednou.
Neodesílání SMS – to je věc jiná. Tam jsou skutečně časté problémy, dané ponejvíce dvěma věcmi: zapnutým VoLTE, nebo tím, že uživatel v aplikaci pro SMS povolí funkci chatu.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Karel Kilián Personál odpověděl před 3 roky

Dobrý den,
to s tou zamítnutou reklamací celkem chápu. Na druhou stranu: pokud to není závada, která se projevuje vždy a všude, pak je v podstatě věcí náhody, zda se při reklamaci objeví, nebo ne. Pokud se neobjeví, je sice nepříjemné, ale logické, že je reklamace zamítnuta.
Musím ale upozornit, že zamítnutí nemá nic společného se značkou Xiaomi. Tato značka nemá v Česku síť autorizovaných záručních servisů, a proto ani nemůže ovlivňovat, jak bude nakládáno s opakovanými reklamacemi. Záruční opravy vždy leží na bedrech prodejců (kterých je v ČR několik), kteří si pro tyto účely buď sjednávají servisování u třetí strany, nebo poskytují servis sami. To, jak reklamaci vyhodnotí, je tedy vždy výhradně v kompetenci toho konkrétního prodejce.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

KPetr odpověděl před 3 roky

Ano, i já to do jisté míry “musel” pochopit .. jenže pokud se na to podívám z toho “globálně-českého” pohledu, tak u žádné značky se neřeší tolik problémů. Ano, je to “levný” telefon .. ale proto jsem kupoval řau Mi, abych se dostal alespoň opticky do střední třídy. Jenže těch problémů je příliš a neustávají – a to mám třetí přístroj za poslední rok. Nyní mi telefon po aktualizaci upravil čísla u některých kontaktů a já, abych mohl odeslat SMS, musím kontakt smazat a znovu uložit s číslem ve formátu +420 … Nejčastější radou na jakýkoliv problém je uvést přístroj do továrního nastavení – ale pokud bych měl toto provádět skoro každé 3 týdny, tak to s náledným nastavováním, ukládáním a dalšími srandami není činnost, kterou bych u telefonu 4x dražšího, než má otec, chtěl absolovat – a on problém nemá. U dřívějších přístrojů jsem aktualizace měl tak jednou za půl roku a žádný problém, tady se mi zdá, že víc aktualizuji než telefonuji a s každou aktualizací přichází nemilé překvapení. Tedy proto už možná jistá frustrace a tak skeptický pohled.

Karel Kilián Personál odpověděl před 3 roky

Dobrý den,
asi bych takto neglobalizoval. Mám s telefony Xiaomi dennodenní zkušenost, navíc je i recenzuji, takže mi prošly rukama zařízení s cenovkou pod 3 000 Kč, stejně jako mobily za 20 000+ Kč. Sám vlastním Xiaomi Mi 9 a je to prakticky bezproblémový mobil. Určitě bych si nedovolil tvrdit, že jsou telefony Xiaomi problémovější než jiná značka. Ostatně mám zkušenost se všemi velkými značkami a třeba o takovém Huaweii bych mohl psát romány o tom, co tam nefungovalo.
To s těmi kontakty je zvláštní – míváme tady v Poradně 30 dotazů denně a zatím nikdo nic podobného nehlásil.
Chápu, že tovární obnovení je zabiják času. Dělat ho co tři týdny by bylo jistě nepříjemné, ale Mi 9 Lite určitě nedostává aktualizace tak často. Osobně dělám tovární nastavení jen při velkých updatech, tj. při přechodu z MIUI 11 na MIUI 12, z Androidu 9 na Android 10 atp. Tj. řekněme dvakrát ročně. Možná i díky tomu se mi na telefonu nedějí žádné záhadnosti.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Vaše odpověď

12 + 0 =

Řada telefonů Redmi Note 12

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!