Novinky

Google Pixel 6 přijde kvůli chybám o dvě exkluzivní funkce

Majitelé telefonů Google Pixel si jistě všimli, že si dal Google na čas s vydáním prosincové aktualizace. Nyní můžeme spekulovat o možném důvodu. Sám Google již ovšem potvrdil, že po prosincové aktualizaci musel na zařízeních Google Pixel deaktivovat dvě exkluzivní funkce.

O co Pixel přišel?

Společnost Google na fóru podpory potvrdila, že bylo nutné u telefonů Pixel 6 a Pixel 6 Pro zakázat funkce “Hold For Me” a “Call Screen“, dokud nebude vyřešena závažná chyba z prosincové aktualizace. Ani jedna funkce se tedy podle vyjádření výrobce nedeaktivovala trvale, ale jen po nutnou dobu.

V obou případech se jedná o funkce, které nejsou dostupné v Česku ani na Slovensku. První z nich, “Hold For Me“, má za úkol využít Google Asistenta v případě, že voláte na firemní číslo a váš hovor se “podrží“. Jakmile se vám bude moci zástupce podpory na druhé straně věnovat, Google Asistent vás ihned informuje notifikací, vy zvednete telefon a pokračujete v hovoru.

Druhá funkce, nazvaná “Call screen“, opět využívá Google Asistenta. Tentokrát jde o funkci, která je o něco známější. Pokud se vám pokusí dovolat neznámé číslo, hovor nejprve přijme Google Asistent a vy na displeji v reálném čase uvidíte přepis rozhovoru. Pokud tak zjistíte, že se nejedná o nevyžádaný hovor, můžete ho následně od Google Asistenta přebrat a pokračovat v hovoru sami.

Google Pixel a funkce Call Screen
Funkce Call Screen by mohla být užitečná, nicméně u nás nefunguje vůbec

Vyjádření Googlu je strohé

Google sice o deaktivaci funkcí poctivě informoval širokou veřejnost na svém fóru, nicméně vyjádření je tak strohé a vlastně i nic neříkající, že bych se ani nedivil, kdyby ho dali sepsat právě Google Asistentovi, který je čím dál více rozbitý (soudě dle vlastního dlouhodobého sledování).

“Vzhledem k chybě v prosincové aktualizaci systému Android vypínáme funkce Hold for Me a Call Screening na zařízeních Pixel 6 s prosincovou verzí QPR systému Android S (např. SQ1D.211205.016.A4), dokud neopravíme základní problémy. Děkujeme těm z vás, kteří tento problém nahlásili.”

Společnost Google tedy zatím nevysvětlila jaká komplikace za deaktivací funkcí stojí. Alespoň ale víme, že se na tom aktivně pracuje. I když se neuvádí žádný časový rámec. Majitelů telefonů Google Pixel 6 a Google Pixel 6 Pro v Česku a na Slovensku se tento problém nijak nedotkne. Mohou si tedy ulevit. A popravdě mají proč. Telefony Pixel 6 totiž provází problémy od samotného vydání. Na to už si ale u Pixelů pomaličku začínáme zvykat. Nebyl poslední opravdu povedený telefon od Googlu ještě Nexus?

Přečtěte si také  Unikly snímky telefonu Xiaomi Redmi 5 Plus. S čím hodlá přijít?

Zdroj: Google

Xiaomi 13T Pro

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Daniel Macho

Jsem geek z Chomutova, který k technologiím tíhnul od dětství. Aktuálně se nejvíce věnuji fotografii a videu ve svém studiu White Whale Media. Dělám ale nejen videa na zakázku, ale i na svůj YouTube kanál, na kterém představuji své zážitky z cest. Také natáčím unboxingy pro tento blog a související e-shop. Mimo jsem také gamer, takže občas si zahraju něco na PC nebo na konzoli. Občas tedy i něco zastreamuji na Twitchi. Hraní na mobilu mi ale moc neříká. Také vládnu lokální komunitě nerdů tady u nás v Chomutově. Patříme pod celonárodní komunitu GUG.cz a pořádáme soutěžně naučné eventy pro každého.

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x