Články

Které telefony dostaly ve 14. týdnu aktualizace MIUI a/nebo Androidu?

Je tu další pondělí, což na našem blogu znamená, že se podíváme na to, které telefony dostaly v uplynulém týdnu aktualizace MIUI a/nebo Androidu. Tentokrát to bylo jen deset modelů, z toho pět Redmi a pět Xiaomi.

Jako obvykle platí, že všechny aktuální modely telefonů, které najdete v našem českém i slovenském e-shopu, mají po rozbalení MIUI ve verzi 12.5 (některé již rovnou verzi 13). V souvislosti s novými verzemi by vás pak mohly zajímat tyto články:

Jen globální a evropské verze

V těchto článcích se zabýváme výhradně stabilními sestaveními pro telefony Xiaomi, Redmi a Poco určenými pro evropský a globální trh, která jsou určená pro všechny uživatele. Nevěnujeme pozornost indickým, indonéským, ruským, čínským, ani jiným lokálním verzím. Stejně tak nás v tomto směru nezajímají ani různá testovací sestavení, beta verze či telefony od operátorů. Pokud si nejste jisti tím, jakou verzi telefonu máte, poradí vám náš článek Víte, co znamenají písmena v označení verze MIUI?

Které telefony dostaly aktualizace MIUI a/nebo Androidu?
Které telefony dostaly aktualizace MIUI a/nebo Androidu?

Stává se, že svůj model telefonu najdete na seznamu, ale ještě jste nedostali update. To je primárně dané tím, že aktualizace jsou uvolňovány postupně. Xiaomi je vydává nejprve na 1 % zařízení a pak čeká, zda se neobjeví nějaká chyba. Pokud se objeví chyba, aktualizace se zastavuje a provádí se oprava. Když se neprojeví žádný problém, je aktualizace po nějaké době uvolněna na dalších 10 % zařízení. Pak se opět čeká, zda se neobjeví nějaká chyba. Jestliže se objeví, aktualizace se zastavuje a provádí se oprava.

Přečtěte si také  Větráme sklady: kupte si sluchátka se slevou až 50 % (slevové kódy)

Pokud se ani na tomto vzorku neobjeví nějaká chyba, tak teprve pak je aktualizace vypuštěna na všechny telefony – i nadále je ale uvolňována postupně, aby se rozložila zátěž na aktualizační servery. To, že jste ještě nedostali aktualizaci, tedy může znamenat, že byl zjištěn nějak problém, čeká se na výsledky z daného kola, nebo jste prostě ještě nepřišli na řadu. Dalším možným důvodem je situace, kdy máte telefon koupený od mobilního operátora – v takovém případě musíte vyčkat, až update uvolní operátor, což může trvat až několik měsíců.

Které telefony dostaly ve 14. týdnu aktualizace MIUI či Androidu?

Telefony jsou v seznamu seřazeny v abecedním vzestupném pořadí. Najdete v něm všechny modely, které ve 14. týdnu, tj. od 4. do 10. dubna, dostaly aktualizaci MIUI či Androidu. V uplynulých sedmi dnech dostalo aktualizaci jen deset modelů, z toho pět Redmi a pět Xiaomi.

Telefony Poco

  • V uplynulém týdnu nedostal aktualizaci ani jeden telefon Poco.

Telefony Redmi

  • Redmi Note 10 5G/Poco M3 Pro 5G (globální verze) dostává od 8. dubna 2022 aktualizaci na V12.5.5.RKSMIXM. Jde o MIUI 12.5 postavenou na Androidu 11.
  • Redmi Note 10S (globální verze) dostává od 6. dubna 2022 aktualizaci na V12.5.16.RKLMIXM. Jde o MIUI 12.5 postavenou na Androidu 11.
  • Redmi Note 11 Pro 5G (evropská verze) dostává od 6. dubna 2022 aktualizaci na V13.0.5.RKCEUXM. Jde o MIUI 13.0 postavenou na Androidu 11.
  • Redmi Note 11 Pro 5G (globální verze) dostává od 6. dubna 2022 aktualizaci na V13.0.9.RKCMIXM. Jde o MIUI 13.0 postavenou na Androidu 11.
  • Redmi Note 9 Pro (globální verze) dostává od 8. dubna 2022 aktualizaci na V12.5.5.RJZMIXM. Jde o MIUI 12.5 postavenou na Androidu 11.
Přečtěte si také  Které telefony dostaly ve 43. týdnu aktualizace MIUI a/nebo Androidu?

Telefony Xiaomi

  • Xiaomi 11 Lite 5G NE (evropská verze) dostává od 7. dubna 2022 aktualizaci na V12.5.9.RKOEUXM. Jde o MIUI 12.5 postavenou na Androidu 11.
  • Xiaomi 11T Pro (globální verze) dostává od 6. dubna 2022 aktualizaci na V13.0.3.SKDMIXM. Jde o MIUI 13.0 postavenou na Androidu 12.
  • Xiaomi 12X (globální verze) dostává od 7. dubna 2022 aktualizaci na V13.0.5.RLDMIXM. Jde o MIUI 13.0 postavenou na Androidu 11.
  • Xiaomi Mi 10T Lite (globální verze) dostává od 9. dubna 2022 aktualizaci na V13.0.1.SJSMIXM. Jde o MIUI 13.0 postavenou na Androidu 12.
  • Xiaomi Mi 10T/Xiaomi Mi 10T Pro/Redmi K30S Ultra (evropská verze) dostává od 6. dubna 2022 aktualizaci na V13.0.2.SJDEUXM. Jde o MIUI 13.0 postavenou na Androidu 12.

Příští aktualizace MIUI či Androidu

To je pro tento týden vše. Na další informace o tom, které telefony dostaly aktualizaci MIUI a/nebo Androidu, se můžete těšit za týden – tedy v pondělí 11. dubna. Závěrem podotýkáme, že nemá smysl ptát se, zda nebo kdy který telefon dostane novou verzi, protože Xiaomi bohužel oficiálně nepublikuje informace o plánovaných aktualizacích či jejich termínech. Nezbývá tedy než čekat, zda a kdy aktualizace přijde.

Dostal váš telefon aktualizaci?

Poco M6 Pro

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

58 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Lukáš Kučerka
Lukáš Kučerka
1 rok před

Mohu potvrdit, dnes jsem dal kontrolu aktualizací a objevila se V13.0.2.SJDEUXM pro Xiaomi Mi 10T Pro (3,3 GB ke stažení). Otestuji a uvidím.

Lukáš Kučerka
Lukáš Kučerka
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Tak na první pohled se zdá, že vše funguje jak má. Nevšiml jsem si žádného problému.
Kromě neustále svítící ikonky pro kameru (záležitost Androidu) při odemykání telefonu, jsem spokojen i s novou verzí Androidu. Tak uvidíme jestli narazím na nějaký problém.

Zdeněk
Zdeněk
1 rok před

Po aktualizaci katastrofa, telefon laguje, nez se něco otevře hrůza.
O fotoaparátu nemluvě.
Po restartu telefonu musim opětovně dávat oprávnění aplikacím 🙄

David
David
Odpovědět  Zdeněk
1 rok před

Mám úplně to samé na telefonu Xiaomi Mi 10T. Telefon jsem kupoval za 10k, není starý ani dva roky. Docela zklamání.

Lukáš
Lukáš
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Tak já mám taky Mi 10T a vše bez problémů. Instalace trochu delší, ale to je pochopitelné, jinak naopak pociťuji větší plynulost systému. Já jsem spokojený.

igor
igor
1 rok před

mam redmi note 10s a žiadna aktualizácia

TheseFilip
TheseFilip
Odpovědět  igor
1 rok před

Taky ale já už mám tu verzi dávno asi mám Evropskou verzi a je to tam už déle?
Byl bych rád kdyby se ozvali lidi kteří tomu rozumí a vysvětlili mi to

igor
igor
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

mám telefon od slovak telekomu a EU v.

David
David
1 rok před

Potvrzuji update na MIUI 13 u telefonu Xiaomi Mi 10T. Bohužel jsem ale zklamán. S verzí 12.5 na Androidu 11 jsem byl spokojen, telefon jel krásně plynule a všechno šlapalo. MIUI 13 jede někde plynule a někde ne, jede to tak napůl… Za mě zklamání.

Invi
Invi
1 rok před

Už před měsícem údajně podle stránek dostal poco X3 aktualizaci, ale já nic… Druhý telefon f2 pro také stále nic…

Jiří Zatloukal
Jiří Zatloukal
1 rok před

Divné, že mám na Redmi Note 9 Pro verzi MIUI 12.5.7 (RJZEUXM), dnes mi dokonce nabízelo aktualizaci na verzi 12.5.8, jenže ta zmizela, když jsem chtěl aktualizaci provést. A vy tu uvádíte, že 8.4. 2022 vychází verze 12.5.5.

Lukáš Drozd
Lukáš Drozd
1 rok před

Dobrý den
Mě se v optimalizacích správce aplikaci zobrazuje dostupná aktualizace ale nemůžu zjistit která to je když si to rozkliknu,a v aktualizaci systémových aplikaci tam se mě nic neukázalo

optimalizace.jpg
Lukáš drozd
Lukáš drozd
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Tam jsem se díval a nic mi to pravě že neukázalo

Screenshot_2022-04-12-10-24-25-000_com.xiaomi.discover.jpg
Lukáš Drozd
Lukáš Drozd
Odpovědět  Lukáš drozd
1 rok před

Už dobrý jsem to zjistil když se mi ukáže aktualizace v obchodě play tak se mi to zobrazí v optimalizacích ve správa aplikací

Adam
Adam
1 rok před

Dobrý den můžu se zeptat v 13 týdnů vašeho bloku mám že mám dostat aktualizaci MIUI 12.5.8 dneska sem si ji stáhl ale jak můžu dostat 12.5.5 když je to nižší číslo děkuji za vysvětlení

Adam
Adam
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Dobrý den omlouvám se jedná se o Xiaomi redmi note 9 pro

Adam
Adam
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Dobrý den evropskou verzi nemám moc tohle nechápu děkuji předem.

Screenshot_2022-04-14-11-02-36-266_com.android.settings.jpg
Adam
Adam
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Dobrý den jak můžu mít evropskou verzi když mám v nastavení mobilu MIUI Global. Ale když koukám do aplikace MIUI downloader tak tam je GLOBAL Stable V 12.5.5 RJZMIXM ale EEA Stable V 12.5.8 RJZEUXM tak se úplně nevíznam jeslí mám globální verzi nebo Evropskou . A o akruiizaci V12.5.5 RJZMIXM ve 14. Týdnu akruiizací na xmblok.cz je že globální verze dostává V12.5.5 ale já mám V12.5.8

Ondra
Ondra
1 rok před

Takže u mého 14 dní starého Redmi Note 11 Pro 5G tato aktualizace skončila “The system has been destroyed”, čili mrtvej. Telefon na nabíječce, aktualizace přes noc a ráno tohle překvapení. Dnes jsem odnesl na reklamaci do CZC, kde mi sdělili, že na SW se nevztahuje záruka a že to zastoupení Xiaomi stejně vrátí jako neuznané… Tohle je normální přístup ?

Michal
Michal
Odpovědět  Ondra
1 rok před

Na přijetí reklamace trvat, CZC není servis, aby mohlo mluvit za servisní místo, které Vám to údajně vrátí jako neuznané. Pokud je aktualizace vzduchem, pak nejde o žádný neoprávněný zásah do telefonu a uznat by ji měli. Ale přijmout na reklamaci musí. Buďte neodbytný nebo chtějte doklad s odůvodněním a vyjádřením CZC, proč Vám reklamaci nechtějí přijmout ke zpracování. Že si to necháte ověřit přes ČOI. Zdůrazněte to, že si to necháte OVĚŘIT. No a za 30 dní reklamace vyřízena a věřte, že s kladným výsledkem 😉

Ondra
Ondra
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Díky oběma za názor a reakci. Trval jsem na přijetí telefonu do reklamace, přestože mi několikrát bylo sděleno, že to stejně servis neuzná. Argumenty, které píšete jsem také sděloval a vyjádřil nesouhlas s jeho tvrzením. Přístup maníka v CZC se mi opravdu nelíbil. Dokonce na mne vytasil, že “jako když to neuznají, tak Vám ten systém teda nahraju já osobně…”, čili tak nějak pololegálně. Zvažuji stížnost na postup CZC, ale vyčkám na vyjádření servisu.

Jarda
Jarda
1 rok před

Poco F3 aktualizace na MIUI 13. Asi 4 dny zpět.

Last edited 1 rok před by Jarda
Lukáš maršálek
Lukáš maršálek
1 rok před

Bude mít aktualizace i redmi S2

JiHo
JiHo
1 rok před

Dobrý den, hlásím dnešní aktualizaci Poco F2 Pro na 13.0.2.0 SJKEUXM. Poněkud napínavé kvůli dlouhým prodlevám u jednotlivých kroků aktualizace, ale telefon naběhl, otestovány základní funkce a zdá se, že je všechno v pořádku.

Bruk
Bruk
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Dobrý den, i u mě před chvílí vyskočilo upozornění, že je k dispozici aktualizace na MIUI 13. Takže právě stahuji V13.0.2.0.SJKEUMXM
Po přečtení pár článků a komentářů jsem ale nervózní, jestli po instalaci pojede vše jak má….
Telefon Xiaomi POCO F2 PRO

Last edited 1 rok před by Bruk
JiHo
JiHo
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Potvrzuji, že po aktualizaci se neobjevily žádné problémy, vše funguje jak má. Možná i o něco rychleji.

Charlie Ch
Charlie Ch
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Taky už mám Poco F2 Pro aktualizovanou, zatím mám potíže se spouštění aplikace Témata, která vždy spadne s možností ‘nahlásit to Xiaomi’, spustit se ji podaří až třeba na popáté, nebo více.

Charlie Ch
Charlie Ch
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Díky, pomohlo, že mě to nenapadlo taky :-).

Hezký den.

Charlie Ch

Last edited 1 rok před by Charlie Ch
ma.ni.
ma.ni.
1 rok před

Prosím, nelze mi změnit písmo xiaomi Redmi Note 11S, MIUI 13.

58
0
Napište nám svůj komentář!x