Novinky

Multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi umí uvařit čaj, kaší i rýži

Xiaomi má ve své nabídce nespočet kuchyňských spotřebičů. Aktuální novinkou je multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2 (produktové číslo MJDGNYSH02DEM). Jedná se o moderní a inovativní spotřebič, který kombinuje funkce rychlovarné konvice a malého hrnce.

Multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2
Multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2

Multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi

Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2 vyniká svým elegantním designem, který kombinuje jemnou pískově zlatou barvu s teplým šedým odstínem. Tento vzhled přináší do kuchyně moderní a sofistikovaný nádech. Konvice tedy nejen skvěle funguje, ale také dobře vypadá, což z ní činí ideální doplněk pro každou domácnost, která klade důraz na styl i funkčnost​.

Spotřebič má rozměry 190 × 204 × 227 milimetrů a váží 1,42 kilogramů. Na rozdíl o běžných rychlovarných konvic se ovládá přes tlačítka na základně. Připojuje se do elektrické sítě s napětím 220 voltů a frekvencí 50 hertzů.

Ovládání na základně
Ovládání na základně

Výhodou tohoto zařízení je, že umožňuje jak přímé vaření v hlavní nádobě, tak i využití speciálních nástavců jako je menší vnitřní skleněná nádoba pro vaření ve vodní lázni a čajové sítko. Díky tomu můžete připravovat širokou škálu pokrmů a nápojů, včetně dezertů, kaší, polévek a čajů.

Skleněná nádoba pro vaření ve vodní lázni a čajové sítko
Skleněná nádoba pro vaření ve vodní lázni a čajové sítko

Příprava čajů a vaření ve vodní lázni

Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2 je koncipována tak, aby zachovávala výživové hodnoty surovin. Díky možnosti vaření ve vodní lázni v nádobce s kapacitou 400 zajišťuje jemné a rovnoměrné vaření, které zachovává jak chuť, tak i všechny výživné látky.

Horní část konvice má praktický design s „poklicí v poklici“ s tepelně izolovanou rukojetí, která usnadňuje bezpečné a pohodlné přidávání ingrediencí během vaření. Toto provedení zabraňuje popálení při manipulaci s konvicí a umožňuje jednoduché a rychlé přidávání nebo vyjímání surovin během přípravy pokrmů.

Odnímatelné víko pro přidávání ingrediencí
Odnímatelné víko pro přidávání ingrediencí

Součástí multifunkční rychlovarné konvice Xiaomi je vylepšené sítko na čaj z nerezové oceli třídy 316L. Tento materiál je odolný vůči oxidaci, vysokým teplotám a korozi, což zajišťuje dlouhou životnost a bezpečnost při kontaktu s potravinami. Díky jemné extrakci bez zanechání čajových zbytků zachovává skutečnou chuť čaje. Díky tomu si lze vychutnat si čistou a autentickou chuť čaje bez potřeby dodatečné filtrace.

Příprava čaje
Příprava čaje

Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2

Dno konvice je potaženo nepřilnavým keramickým povlakem, který poskytuje dodatečnou ochranu topné desky. Hladký povrch výrazně usnadňuje odstraňování případných nečistot.  Stačí jen lehké otření a konvice bude opět dokonale čistá, což z ní činí ideální nástroj pro snadnou a nenáročnou přípravu pokrmů. Nepřilnavý povlak navíc zajišťuje, že se nápoje a jídlo nepřipaluje a nezanechává zbytky.

Dno konvice je potaženo nepřilnavým keramickým povlakem
Dno konvice je potaženo nepřilnavým keramickým povlakem

Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2 je vybavena výkonným 800W topným tělesem, které zajišťuje rychlé a efektivní vaření. Díky němu dokáže rychle přivést vodu k varu a extrahovat chutě z ingrediencí při vaření. Výkon se automaticky přizpůsobuje různým režimům vaření, což zajišťuje, že každý pokrm bude připraven při optimální teplotě, aby byly výsledné chutě co nejlepší.

Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2 je vybavena výkonným 800W topným tělesem
Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2 je vybavena výkonným 800W topným tělesem

Konvice má integrovaný inteligentní termostat skrytý uvnitř základny, který spolu s dalšími tepelnými senzory neustále monitoruje stav topné desky. V případě nedostatku vody nebo přehřátí se zařízení automaticky vypne, čímž se zabrání riziku vaření nasucho a zajišťuje se bezpečné používání spotřebiče.

Apple Beats
Správnou teplotu hlídá termostat a teplotní čidla
Správnou teplotu hlídá termostat a teplotní čidla

Multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi: osm režimů vaření

Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2 nabízí osm režimů vaření, které umožňují snadnou přípravu různých pokrmů. Tyto režimy jsou přesně nastavené pro různé druhy surovin a optimálně upravují čas a teplotu vaření, což zajišťuje ideální výsledky bez složitého nastavování. Díky těmto funkcím lze jednoduše připravit čaje, polévky, kaše, dezerty a další zdravé pokrmy s minimálním úsilím.

Multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi nabízí osm režimů vaření
Multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi nabízí osm režimů vaření

Na výběr jsou následující režimy:

  • Vaření vody – rychlé a efektivní přivedení vody k varu.
  • Příprava čaje – optimalizované pro různé druhy čajů, aby se zachovala jejich chuť.
  • Léčivé odvary – přesné nastavení teploty a času pro přípravu léčivých bylinných směsí.
  • Příprava kaše – jemné vaření kaší, které zabraňuje připálení.
  • Vaření polévek – pomalu vařené polévky pro bohatou chuť a výživu.
  • Příprava mléka – ideální teplota pro přípravu mléčných nápojů a kojeneckého mléka.
  • Udržování teploty – funkce, která udrží nápoj nebo pokrm teplý po delší dobu.
  • Vaření rýže a rýžových kaší – speciální režim pro přípravu rýže a různých druhů kaší.
Osm režimů vaření
Osm režimů vaření

11 úrovní udržování teploty

Nová multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi nabízí pokročilé možnosti udržování teploty a plánování vaření. Přístroj podporuje 11 úrovní udržování teploty v rozsahu od 40 °C do 90 °C, což umožňuje snadnou přípravu různých teplých nápojů podle individuálních potřeb.

Funkce plánování až na 12 hodin předem umožňuje uživatelům připravit si ingredience a nastavit konvici tak, aby se automaticky zapnula a začala vařit ve stanovený čas. Tato funkce je obzvláště užitečná pro rušné ranní hodiny, kdy si můžete připravit teplý nápoj ke snídani bez stresu a spěchu.

Funkce plánování až na 12 hodin předem
Funkce plánování až na 12 hodin předem

Konvice je také vybavena funkcí rozpoznávání bodu varu, která automaticky přizpůsobuje vaření podle nadmořské výšky, ve které se nachází. Tato technologie zajišťuje, že dokáže správně určit bod varu vody i ve vyšších nadmořských výškách, kde se bod varu snižuje. Voda tak dosáhne varu přesně podle aktuálních podmínek, což zaručuje optimální výkon a bezpečnost.

Ochrana proti vaření nasucho
Ochrana proti vaření nasucho

Další funkce multifunkční konvice

Samotná konvice je schopná pojmout 1,5 litrů vody, což je ideální pro přípravu dostatečného množství nápojů při setkáních s rodinou a přáteli při přátelském posezení, odpoledním čaji v kanceláři, nebo pozdním nočním občerstvení při práci přesčas. Díky této kapacitě se konvice stává nepostradatelným pomocníkem pro každodenní použití.

Konvice je schopná pojmout 1,5 litrů vody
Konvice je schopná pojmout 1,5 litrů vody

Zařízení má funkci tříminutové paměti při zvednutí konvice, což znamená, že po zvednutí a opětovném umístění zpět na základnu bude pokračovat v přerušeném programu bez nutnosti opětovného spouštění. Tato funkce je užitečná pro plynulé vaření a ohřívání, protože eliminuje potřebu opakovaného spouštění procesu, což šetří čas a zvyšuje pohodlí při používání.

Funkce paměti při zvednutí
Funkce paměti při zvednutí

Součástí balení je kromě konvice a základny dále vnitřní a vnější víko, čajové sítko a vnitřní skleněná nádoba. Kromě toho v něm najdete i balíček kyseliny citronové pro snadnější čištění a pochopitelně také stručnou uživatelskou příručku. Budete tak mít vše potřebné pro plné využití všech funkcí multifunkční konvice, od přípravy čaje až po vaření různých pokrmů.

Obsah balení - multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi
Obsah balení – multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi

Nová multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi – cena a dostupnost

Nová multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2 je aktuálně dostupná výhradně na domácím čínském trhu. V oficiálním e-shopu Xiaomi ji lze zakoupit za cenu 149 čínských jüanů, což je v přepočtu aktuálním kursem asi 470 Kč.

Multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi umí uvařit čaj, kaší i rýži
Multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi umí uvařit čaj, kaší i rýži

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné informace o tom, zda se tato rychlovarná konvice dostane na globální trh, případně od kdy by se na něm měla prodávat. S ohledem na dostupnost některých starších modelů však očekáváme, že by se časem mohla objevit v nabídce českých e-shopů.

Sledujte nás na Telegramu

Pokud by se Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2 prodávala i na českém trhu, pak bude nutné počítat s o něco vyšší cenou. Prodejci budou muset připočítat náklady na dopravu, daň z přidané hodnoty a vlastní marži. Předpokládáme, že konečná cena by se mohla pohybovat okolo 750 Kč.

Zaujala vás nová multifunkční rychlovarná konvice Xiaomi Mijia Multifunctional Health Kettle S2?

Zdroj: mi.com.

Redmi Note 13

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Lukas
Lukas
4 dní před

to umi i hrnec

2
0
Napište nám svůj komentář!x