Novinky

Největší chytrá televize Xiaomi má úhlopříčku 100″ a rozlišení 4K

Xiaomi uvedlo tento týden na globální trh celou řadu zajímavých produktů. Jednou z novinek je i dosud největší chytrá televize Xiaomi TV Max 100 s úhlopříčkou obrazovky 100″ (tj. 254 centimetrů) a rozlišením 4K UHD. Pojďme se na ní podívat podrobněji.

Xiaomi TV Max 100

Chytrá televize TV Max 100 je opravdu obrovská. Bez stojánku měří 2235 × 103 × 1282,5 milimetrů, se stojánkem pak její rozměry narostou na 2235 × 520 × 1386 milimetrů. Kromě umístění na stojánek je také možná instalace na zeď – v takovém případě je však nutné počítat s její nemalou hmotností, která činí 63 kilogramů. Rámeček, stojánek i tělo televize jsou vyrobené z kovu a mají šedou barvu.

Mimořádně tenké rámečky
Mimořádně tenké rámečky

U televize je nejzásadnější její obrazovka. Ta má v tomto případě úhlopříčku 100″ a rozlišení 3840 × 2160 obrazových bodů (4K UHD). Z toho plyne poměr stran 16:9 a jemnost 44 ppi. Televize se vyznačuje širokými pozorovacími úhly 178° horizontálně i vertikálně. To znamená, že kvalita obrazu zůstává konzistentní, i když se na televizi budete dívat ze stran nebo z jiných než přímých směrů.

Stopalcová obrazovka s rozlišením 4K
Stopalcová obrazovka s rozlišením 4K

Za zmínku rozhodně stojí obnovovací frekvence 120 Hz, která zajišťuje plynulé vykreslování obrazu nejen během sledování filmů, ale i při hraní her. Obrazovka umí zobrazit 1,07 miliardy barev a podporuje barevný gamut DCI-P3 na úrovni 94%. DCI-P3 je standard barevného gamutu, který se používá v kinematografii a poskytuje širší spektrum barev než tradiční sRGB.

Podporuje barevný gamut DCI-P3 na úrovni 94%
Podporuje barevný gamut DCI-P3 na úrovni 94%

Technologie MEMC (Motion Estimation and Motion Compensation) umožňuje interpolaci snímků na úrovni milisekund, což vede k plynulému obrazu i ve velmi rychlých scénách. Díky ní si můžete užívat sledování sportovních utkání, akčních filmů či her bez zadrhávání obrazu.

Obnovovací frekvence 120 Hz
Obnovovací frekvence 120 Hz

Systém podsvícení s mnoha zónami umožňuje displeji lépe ovládat světlo a stíny, což vytváří obrazy s větším množstvím vrstev. Tato technologie poskytuje dynamický kontrast, který zvyšuje hloubku obrazu a podrobnosti, což vede k realističtějším a poutavějším vizuálním zážitkům.

Systém podsvícení s mnoha zónami
Systém podsvícení s mnoha zónami

Podporované technologie

Televize Xiaomi TV Max 100 podporuje několik užitečných technologií. HDR zlepšuje kvalitu obrazu tím, že poskytuje širší rozsah jasu a kontrastu, což vede k jasnějším světlům, hlubším černým odstínům a většímu množství detailů ve stínech.

Dolby Vision je pokročilá HDR technologie, která dynamicky upravuje obraz pro každý snímek, čímž zajišťuje optimální kvalitu. HDR10+ je podobná technologie, která také používá dynamická metadata pro lepší zobrazení.

Technologie Dolby Vision
Technologie Dolby Vision

HLG je standard určený hlavně pro televizní vysílání a streamování, který umožňuje zobrazování HDR obsahu bez nutnosti zpětné kompatibility. Podpora všech těchto formátů znamená, že Xiaomi TV Max 100 je připravena nabídnout vynikající vizuální zážitek napříč různými typy obsahu.

Zvuk

Kromě obrazu je u televize důležitá také zvuková stránka. Xiaomi TV Max 100 je vybavena integrovanými reproduktory s celkovým výkonem 30 wattů (konkrétně jde o dvakrát dva reproduktory s výkonem 15 wattů), které poskytují stereofonní zvuk. Podporuje pokročilé zvukové technologie Dolby Atmos a DTS.

Xiaomi Smart Band 8

Dolby Atmos vytváří prostorový zvuk, který poskytuje pohlcující zážitek tím, že zvuky umisťuje do trojrozměrného prostoru kolem diváků. DTS je další technologie prostorového zvuku, která zajišťuje realistický a dynamický zvukový zážitek.

Zvukový zážitek jako v kině
Zvukový zážitek jako v kině

Díky této konfiguraci reproduktorů a designu se zesílením basů zní zvuky, které televize reprodukuje, bohatěji a silněji, díky čemuž se můžete doslova ponořit do zvukového prostoru. Vylepšený zvuk dodává sledování filmů, poslechu hudby nebo hraní her nový rozměr, který přispívá k lepšímu zážitku ze sledování a poslechu.

Největší chytrá televize Xiaomi

Skutečnost, že se jedná o chytrou televizi, mimo jiné znamená, že na ní běží operační systém. V tomto případě se jedná o osvědčenou platformu Android TV 11, která poskytuje uživatelské rozhraní a umožňuje instalaci dalších aplikací.

Operační systém Android TV 11
Operační systém Android TV 11

Do televize lze díky tomu z Obchodu Google Play instalovat a následně spouštět další aplikace, které rozšíří její schopnosti a/nebo umožní konzumaci multimediálního obsahu. Na výběr je více než sedm tisíc aplikací a her – namátkou jmenujme například VOYO, iVysílání České televize, O2 TV 2.0, Max, Netflix, YouTube a mnohé další.

Možnost sledování streamovaného obsahu
Možnost sledování streamovaného obsahu

Z hardwarového hlediska je tato televize vybavena čtyřjádrovým procesorem s jádry Cortex-A73 a grafickým akcelerátorem Mali G52MC1. Xiaomi TV Max 100 je osazena 3 GB operační paměti a pro aplikace a jejich data má připravené interní úložiště s kapacitou 32 GB. Tento hardware zajišťuje plynulý a rychlý výkon při používání aplikací, streamování videí a hraní her.

Čtyřjádrový procesor s jádry Cortex-A73
Čtyřjádrový procesor s jádry Cortex-A73

Xiaomi TV Max 100 může sloužit jako centrum chytré domácnosti, takže budete moci ovládat dalších chytrá zařízení přímo z televize. Díky integrovanému Chromecastu lze snadno streamovat obsah z telefonu, tabletu nebo počítače na velkou obrazovku televize. Technologie Miracast pak umožňuje zrcadlení obrazovky z dalších zařízení na televizi, což je užitečné pro prezentace nebo sdílení obsahu s ostatními.

Sdílení obrazu přes Chromecast
Sdílení obrazu přes Chromecast

Technologie a konektivita

Největší chytrá televize Xiaomi TV Max 100 nabízí širokou škálu konektivity a vstupních portů. Podporuje například bezdrátovou technologii Bluetooth 5.0, která slouží nejen ke komunikaci s dálkovým ovladačem, ale také umožňuje bezdrátové připojení k dalším zařízením, jako jsou sluchátka nebo reproduktory.

Televizi lze připojit k internetu, a to buď přes ethernetový kabel zapojený do konektoru RJ-45, nebo bezdrátově. Podporuje Wi-Fi v pásmech 2,4 i 5,0 GHz standardů Wi-Fi 6 a nižších. Z internetu lze pak pomocí aplikací přehrávat streamované video a hudbu.

Největší chytrá televize Xiaomi podporuje Wi-Fi 6
Největší chytrá televize Xiaomi podporuje Wi-Fi 6

Pro připojení externích zařízení je zde HDMI 2.1 s podporou CEC, která umožňuje ovládat více zařízení pomocí jednoho dálkového ovladače. Díky HDMI 2.1 lze televizi připojit k herním konzolím a vychutnat si přenos obrazů ve 4K při 120 Hz ve vysoké kvalitě. Můžete se tak těšit na hraní her s živým a ostrým obrazem.

Největší chytrá televize Xiaomi je vhodná pro hraní her
Největší chytrá televize Xiaomi je vhodná pro hraní her

K dispozici jsou také dva USB 2.0 porty, vstup pro kompozitní video (AV), CI slot (jeho dostupnost se může lišit v závislosti na regionu), optický digitální audio výstup pro kvalitní zvukový přenos a 3.5mm sluchátkový konektor typu „jack“.

Xiaomi Watch 2
Konektorová výbava
Konektorová výbava

Televize podporuje vysílací systémy DVB-T2/C a DVB-S2, což jí umožňuje přijímat digitální terestrické a satelitní vysílání (dostupnost těchto funkcí může záviset na konkrétním regionu). Celkově můžeme konstatovat, že Xiaomi TV Max 100 dobře vybavena pro širokou škálu multimediálních potřeb a připojení.

Největší chytrá televize Xiaomi – cena a dostupnost

Xiaomi TV Max 100 je dodávána s kompletním příslušenstvím pro snadnou instalaci a používání. Součástí balení je dálkový ovladač s podporou Bluetooth, který umožňuje ovládání bez nutnosti mířit ovladačem přímo na televizor.

Xiaomi TV Max 100
Xiaomi TV Max 100

Kromě toho v balení najdete sadu šroubů pro přimontování stojánku, stojánek (skládající se ze dvou částí) napájecí kabel, uživatelskou příručku a záruční list. Budete tak mít všechny potřebné nástroje a informace k rychlému a snadnému nastavení a užívání televize.

Největší chytrá televize Xiaomi TV Max 100 se tento týden objevila na oficiálních globálních stránkách Xiaomi. To předznamenává její brzkou dostupnost na trzích mimo domovskou Čínu, velmi pravděpodobně včetně českého.

Největší chytrá televize Xiaomi má úhlopříčku 100" a rozlišení 4K
Největší chytrá televize Xiaomi má úhlopříčku 100″ a rozlišení 4K

Výrobce zatím neuvedl, kdy hodlá zahájit prodeje, ani jaká bude maloobchodní doporučená cena této nesporně zajímavé televize. Předpokládáme, že cenovka by se mohla pohybovat okolo 83 000 Kč, nicméně tuto informaci berte s rezervou, protože se jedná jen o odhad.

Zaujala vás největší chytrá televize Xiaomi TV Max 100?

Zdroje: mi.com.

Samsung Galaxy S23

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Eliáš Divíšek
Eliáš Divíšek
10 dní před

Ta televize je mega nejlepší

Dino
Dino
5 dní před

Xiaomi TV Max 100
“Chytrá televize TV Max 100 je opravdu obrovská. Bez stojánku měří 2235 × 1030 × 1282,5 milimetrů, se stojánkem pak její rozměry narostou na 2235 × 520 × 1386 milimetrů.”
– Nevím, nevím!!! Něco tu nehraje!!!

4
0
Napište nám svůj komentář!x