Novinky

Nový herní monitor Xiaomi: úhlopříčka 27″ a technologie Mini LED

Na konci května tohoto roku uvedlo Xiaomi na globální trh další produkt, který udělá radost zejména hráčům počítačových her. Jedná se o herní monitor Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i (produktové číslo P27QBA-RGPGL) s technologií Mini LED a úhlopříčkou 27″. Pojďme se na něj podívat podrobněji.

Nový herní monitor Xiaomi
Nový herní monitor Xiaomi

Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Monitor měří včetně stojanu 613,35 × 169,45 × 526,5 milimetrů a váží 6,8 kilogramů. Stojan lze naklánět dopředu a dozadu, posouvat vlevo a vpravo, zvedat nahoru a dolů monitor na něm lze také otáčet. Kromě umístění na stojánek je možné monitor také přimontovat na zeď, neboť podporuje standard VESA 75 × 75.

Herní monitor Xiaomi lze otočit na výšku
Herní monitor Xiaomi lze otočit na výšku

Monitor Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i je vybaven dvěma DisplayPorty (DP), které umožňují připojení k počítačům a dalším zařízením. Dále má dva HDMI porty, které poskytují flexibilitu při připojování různých multimediálních zařízení, jako jsou herní konzole nebo Blu-ray přehrávače. Pro zvukové zařízení je k dispozici jeden audio port. Monitor je napájen prostřednictvím DC IN power portu.

Konektorová výbava
Konektorová výbava

Na přední straně se pochopitelně nachází zobrazovací panel typu IPS LCD s úhlopříčkou 27″ a rozlišením 2560 × 1440 obrazových bodů (2K; WQHD). Z toho vyplývá poměr stran 16:9 a pěkná jemnost 109 ppi. Displej se vyznačuje širokými pozorovacími úhly 178° v horizontálním i vertikálním směru.

Minimalistické rámečky
Minimalistické rámečky

Herní monitor Xiaomi

Pro hráče budou důležité následující technické parametry: maximální obnovovací frekvence až 180 Hz přispívá k plynulejšímu vykreslovaní obrazu a doba odezvy 1 milisekunda je klíčová pro plynulý a ostrý obraz, zejména při rychlých akcích ve hrách nebo při sledování dynamického obsahu.

Obnovovací frekvence až 180 Hz
Obnovovací frekvence až 180 Hz

Z dalších parametrů jmenujme maximální jas až 1000 nitů, což zajišťuje velmi jasný a živý obraz, který je dobře viditelný i v silně osvětlených prostorách. Kontrastní poměr 1000:1 poskytuje hlubokou černou a jasné bílou barvu, což přispívá k celkovému dojmu.

Herní monitor Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i
Herní monitor Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i

Herní monitor Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i podporuje 10bitovou barevnou hloubku, což znamená, že dokáže zobrazit 1,07 miliardy barev s jemnými přechody, což je ideální pro profesionální práci s grafikou, hraní her a sledování multimediálního obsahu.

Technologie Mini LED

Vynikající kvalita je zajištěna použitím technologie Mini LED, která poskytuje přesnější a rovnoměrnější podsvícení, což vede k lepšímu kontrastu, jasnějším barvám a hlubší černé. Technologie Mini LED také přispívá ke snížení halo efektu a zajišťuje ostřejší detaily v obraze.

Technologie Mini LED
Technologie Mini LED

Monitor má 1152 zón lokálního stmívání. Tato technologie umožňuje individuální řízení jasu v různých částech obrazovky, což vede k výrazně lepšímu kontrastu. Díky tomu mohou být tmavé části obrazu skutečně tmavé, zatímco světlé oblasti zůstávají jasné, což zajišťuje hlubší černou a živější barvy. Tato vlastnost je zvláště užitečná při sledování filmů a hraní her, kde se často střídají světlé a tmavé scény.

Monitor má 1152 zón lokálního stmívání
Monitor má 1152 zón lokálního stmívání

Za zmínku rozhodně stojí podpora technologie HDR (High Dynamic Range), která zlepšuje kvalitu obrazu tím, že poskytuje širší rozsah jasu a barev. Monitor Xiaomi podporuje standard HDR1000, což znamená, že se jas v různých částech scény může pohybovat v rozmezí od 0,001 do 1000 nitů. To umožňuje zobrazit mnohem jasnější světlé scény a detailnější tmavé scény, což vede k realističtějšímu a působivějšímu obrazu.

Redmi A3
Podpora standardu HDR1000
Podpora standardu HDR1000

Monitor nabízí čtyři režimy řízení jasu a kontrastu, díky čemuž lze přizpůsobovat podsvícení různým scénářům používání. Každý režim je optimalizován pro odlišné situace, například pro hraní her, sledování filmů, práci s grafikou nebo běžné používání. Díky tomu mohou uživatelé snadno přepínat mezi režimy a vždy dosáhnout nejlepšího možného obrazu pro danou činnost.

Barvy jako malované

Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i nabízí široký barevný gamut, což znamená, že dokáže zobrazit široké spektrum barev. Konkrétně pokrývá 99% DCI-P3, 97% Adobe RGB a 100% sRGB barevných prostorů. To zaručuje, že barvy na obrazovce budou věrné a živé, což je klíčové pro profesionály pracující s grafikou, fotografií nebo videem.

Kalibrované barvy
Kalibrované barvy

Monitor je navíc kalibrován z výroby s hodnotou ΔE<2, což znamená, že barevné odchylky jsou velmi malé a barvy jsou velmi přesné. Tato přesnost je důležitá pro uživatele, kteří potřebují, aby jejich práce byla reprodukována s co nejvyšší věrností.

Herní monitor Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i je vybaven technologií FreeSync, která v reálném čase synchronizuje obnovovací frekvenci monitoru s grafickou kartou počítače, což výrazně snižuje problémy s trháním a zpožděním obrazu v dynamických herních scénách. Díky tomu je zajištěna plynulost a stabilita obrazu i během kritických herních okamžiků.

Podpora technologie FreeSync
Podpora technologie FreeSync

Displej nabízí režim se sníženým množstvím modrého světla, který chrání oči. Tento mód filtruje krátkovlnné modré světlo, což snižuje namáhání očí a poskytuje pohodlnější a zdravější zážitek při sledování obrazovky. Tato funkce je obzvláště užitečná při dlouhodobém používání monitoru, například při hraní her nebo práci, protože pomáhá minimalizovat únavu očí a zlepšuje celkový komfort.

Herní monitor Xiaomi – cena a dostupnost

Součástí balení je, kromě samotného displeje, stojan a napájecí adaptér (s výstupem 24 V a 2,71 A) pro připojení monitoru k elektrické síti. Samozřejmě nechybí uživatelská příručku s pokyny k instalaci. V krabici je i zpráva o barevné přesnosti, která potvrzuje vysokou úroveň kalibrace barev. Pro připojení monitoru k počítači je dodáván kabel DisplayPort, který zajišťuje kvalitní přenos obrazu.

Součástí balení je stojan
Součástí balení je stojan

Herní monitor Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i se koncem května objevil na globálních stránkách Xiaomi, což naznačuje jeho brzkou dostupnost na globálním trhu. S ohledem na skutečnost, že se na českém trhu dá sehnat nižší verze Xiaomi Gaming Monitor G27i, předpokládáme, že časem bude k dispozici i tato verze.

Nový herní monitor Xiaomi: úhlopříčka 27" a technologie Mini LED
Nový herní monitor Xiaomi: úhlopříčka 27″ a technologie Mini LED

V tuto chvíli není známý termín zahájení prodejů, ani doporučená maloobchodní cena, za kterou by se tento produkt měl prodávat. S ohledem na skutečnost, že v Číně tento monitor stojí 1 999 čínských jüanů, předpokládáme, že na českém trhu by se jeho cena mohla pohybovat okolo 9 400 Kč.

Líbí se vám nový herní monitor Xiaomi?

Zdroj: mi.com.

JBL: zvuk, který tě pohltí
Xiaomi Mi Band 7

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x