Články

Redmi přejmenuje řadu Note 12, tvrdí ředitel značky

V loňském roce uvedla společnost Xiaomi na trh řadu Redmi Note Pro 11, včetně modelu Pro. Zejména právě Pro verze však řadě kupujících slušně zamotala hlavu. Nešlo totiž o skutečného nástupce, o upgrade, modelu Note 10 Pro.

Zmatky kolem řady Note

Nyní vystoupil ředitel značky Redmi, Lu Weibing, aby zmatek kolem celé řady a zejména tohoto zařízení objasnil. V příspěvku na sociální síti Weibo vysvětlil, že od loňského roku společnost přijala „strategii dvou generací ročně“. Z nich jedna generace se má zaměřit na výkon a druhá na všestranný zážitek.

Společnost tuto strategii uplatnila již právě u modelu Note 11 Pro, který se tak stal zařízením zaměřeným na všestranné použití. Redmi Note 10 Pro, který debutoval na začátku loňského roku, byl totiž zaměřen primárně na výkon. Lu Weibing také přiznal, že tento přístup způsobil ještě větší zmatení s vydáním telefonu Redmi Note 11 Pro 5G (jehož recenzi právě dokončuji), protože zákazníci očekávali právě přímého nástupce Note 10 Pro, který stále nepřicházel.

Lu Weibing - ředitel Redmi

Redmi hledá nový název pro výkonnou řadu

Aby se tento problém jednou pro vždy vyřešil, padlo rozhodnutí o přejmenování řady zaměřené na výkon. To znamená, že očekávaná řada se nebude jmenovat Redmi Note 12, ale nějak jinak. Jak, to zatím netušíme, ale její Pro model by měl být skutečným přímým nástupcem Redmi Note 10 Pro, zaměřeným na výkon. Jméno Redmi Note 12 pak ponese pravděpodobně až řada, která vyjde opět před koncem roku. Ta bude opět zaměřena na všestrannost, tak jako tomu je nyní u řady Redmi Note 11. Co se týče nového jména pro řadu výkonných zařízení, Lu Weibing požádal členy komunity o pomoc s tvorbou názvu.

Přečtěte si také  Rozdíly: Redmi Note 10S vs. Realme 8 aneb Sourozenci z jiného těsta

Pokud jde o specifikace nové generace telefonů Redmi Note (která již nebude Note), zařízení se nedávno objevila ve výpisu čínského certifikačního úřadu TENAA s modelovými označeními 22041216C a 22041216UC. Z výpisu vyplývá, že obě zařízení mají 6,6″ displej, pravděpodobně s rozlišením FullHD+. První zmíněná varianta má mít baterii s kapacitou 4980 mAh, zatímco ta druhá pak 4300 mAh. Obě zařízení mají mít po vybalení předinstalovaný Android 12 (konečně). Kromě toho se očekává, že chystaná zařízení se dočkají čipsetů MediaTek Dimensity. Jaké konkrétní procesory by to měly být nevíme, ale mluví se o modelech 1300, 8000 či 8100.

[zdroj]

Xiaomi 13

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Daniel Macho

Jsem geek z Chomutova, který k technologiím tíhnul od dětství. Aktuálně se nejvíce věnuji fotografii a videu ve svém studiu White Whale Media. Dělám ale nejen videa na zakázku, ale i na svůj YouTube kanál, na kterém představuji své zážitky z cest. Také natáčím unboxingy pro tento blog a související e-shop. Mimo jsem také gamer, takže občas si zahraju něco na PC nebo na konzoli. Občas tedy i něco zastreamuji na Twitchi. Hraní na mobilu mi ale moc neříká. Také vládnu lokální komunitě nerdů tady u nás v Chomutově. Patříme pod celonárodní komunitu GUG.cz a pořádáme soutěžně naučné eventy pro každého.

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x