ČlánkyVideo

[Unboxing] Honor 200 Lite: Nová hvězda střední třídy na scéně!

Máme tu nový přírůstek do rodiny telefonů, a tentokrát jde o Honor 200 Lite! Mí kolegové z e-shopu navrhli, že tento telefon můžeme podrobit rozbalení a recenzi. A tak jsem se chopil kamery a natočil pro vás unboxing jak se patří. A teď se podívejme, co všechno tento nový model nabízí!

Unboxing Honor 200 Lite

Honor 200 Lite spadá do nižší střední třídy, takže očekávejte spíše plastové materiály než prémiové kovové či skleněné prvky. Rám telefonu je lesklý, zatímco záda jsou matná, což zabraňuje otiskům prstů. V horní části zadního panelu je tradičně umístěn fotomodul, který, bez ohledu na barevnou variantu, zůstává vždy černý a ukrývá tři fotoaparáty.

Na bocích telefonu najdeme základní ovládací prvky. Na pravé straně je zamykací tlačítko s vestavěnou čtečkou otisků prstů, vlevo pak šuplík pro dvě SIM karty. Nahoře se nachází pouze ruchový mikrofon, zatímco dole najdeme mikrofon pro hovory, nabíjecí port a reproduktor.

Čelní straně dominuje 6,7″ AMOLED displej s rozlišením 1080 x 2412 pixelů a adaptivní obnovovací frekvencí až 90 Hz. Jas displeje dosahuje až 1200 nitů v normálním režimu a až 2000 nitů v peaku HDR. Uprostřed horní části displeje je malý průstřel pro selfie kameru a pravděpodobně také pro proximity senzor.

Výkon a hardware

Pod kapotou se skrývá osmijádrový procesor MediaTek Dimensity 6080 spolu s 8 GB RAM. Úložiště má kapacitu 256 GB, což je solidní hodnota, ale bohužel není možné jej rozšířit o paměťovou kartu.

Co se týče fotoaparátů, zadní trojice obsahuje hlavní 108 Mpx senzor (někde se uvádí Samsung ISOCELL S5KHM3, jinde S5KHM6, bohužel výrobce sám neuvádí nic) s optikou f/1,8, dále je zde 5 Mpx širokoúhlý fotoaparát s f/2,2 a nechybí 2 Mpx makro fotoaparát s f/2,4. Selfie kamera je vybavena 50 Mpx senzorem a optikou f/2,1, což je skutečně impozantní pro přední kameru. Těším se, jak si povede v podrobném testu.

 

Baterie a další funkce

Baterie telefonu má kapacitu 4500 mAh a podporuje rychlé nabíjení 35 W, bohužel pouze přes kabel. Bezdrátové nabíjení zde nenajdete.

Po softwarové stránce Honor 200 Lite běží na Androidu 14 s vlastní nadstavbou Magic OS 8. Telefon podporuje 5G sítě, USB-C 2.0 s OTG, NFC a lokalizaci pomocí GPS, GALILEO, BDS a GLONASS.

Sledujte nás na Telegramu

Shrnutí

Kousek, který jsem pro vás rozbalil, právě míří na recenzi našeho kolegy Vaška Švece. Brzy se tedy můžete těšit na podrobnější hodnocení, které vám pomůže rozhodnout, zda je Honor 200 Lite ten pravý telefon pro vás. Pokud jste však už teď nadšení, můžete si ho prohlédnout a objednat na e-shopu XM.cz.

Takže to byl unboxing Honor 200 Lite! Doufám, že vám tento článek řekl vše, co jste potřebovali vědět. Pokud máte dotaz, položte ho dole v komentářích pod článkem nebo pod videem. Budu se snažit odpovídat jak jen to půjde.

Řada telefonů Redmi Note 12

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Daniel Macho

Jsem geek z Chomutova, který k technologiím tíhnul od dětství. Aktuálně se nejvíce věnuji fotografii a videu ve svém studiu White Whale Media. Dělám ale nejen videa na zakázku, ale i na svůj YouTube kanál, na kterém představuji své zážitky z cest. Také natáčím unboxingy pro tento blog a související e-shop. Mimo jsem také gamer, takže občas si zahraju něco na PC nebo na konzoli. Občas tedy i něco zastreamuji na Twitchi. Hraní na mobilu mi ale moc neříká. Také vládnu lokální komunitě nerdů tady u nás v Chomutově. Patříme pod celonárodní komunitu GUG.cz a pořádáme soutěžně naučné eventy pro každého.

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Zdeněk
Zdeněk
9 dní před

Dobrý den

Samsung ISOCELL S5KHM3 je to opravdu snímač pro to LITE?

S5KHM3 byl určen jen pro vlajkové lodě 21 Ultra ,22 Ultra a Samsung ho dál nedával

Dle odkazu níže by to měl být S5KHM6, který je určený pro střední třídu – tedy pro běžné telefony.

( https://www.devicespecifications.com/en/model/7db95fd2)

Děkuji

Zdeněk
Zdeněk
Odpovědět  Daniel Macho
9 dní před

S5KHM3 nebyl nikdy nasazen mimo Samsungy (S21U,S22U) a je to čip pro High-End, také je o mnoho dražší než ta HM6, která se nasazuje hodně.

Zdeněk
Zdeněk
Odpovědět  Daniel Macho
9 dní před

On nebyl tím nej …. to byly čipy od Sony (IMX) .
Jak jsem poslal ten odkaz tak skoro vždy se nemýlí, oni děljí jen specifikace nic jiného.

6
0
Napište nám svůj komentář!x