Články

V betě MIUI 12.5 byl objeven nový Režim opravy. K čemu bude?

Přestože Xiaomi již pomalu ale jistě uvolňuje novou verzi své grafické nadstavby MIUI 12.5 na první telefony, na pozadí stále probíhá uzavřené beta testování. Uživatelé, kteří jsou do něj zapojeni, dostávají téměř denně aktualizace s novými funkcemi, opravami chyb a optimalizacemi. V sestavení z konce minulého týdne se objevil nový Režim opravy. K čemu bude dobrý?

Konkrétně se jedná o beta verzi MIUI 12.5 s číslem verze 21.5.22, které znamená, že aktualizace byla vydána v sobotu 22. května 2021. Zvídaví uživatelé v pondělí odhalili nový Režim opravy a poskytli obrázky i videa, na kterých přibližují jeho funkce.

Režim opravy

Hned v úvodu musíme upozornit na jednu podstatnou věc: většina novinek, odhalených v rámci uzavřených beta testů, bývá nejprve zařazena pouze do čínské stabilní ROM. Lze předpokládat, že do telefonů s evropskou a globální ROMkou se dostane až s následující velkou aktualizací, tj. nikoli v rámci MIUI 12.5.

V betě MIUI 12.5 byl objeven nový Režim opravy
V betě MIUI 12.5 byl objeven nový Režim opravy

Nový Režim opravy se bude hodit zejména v situacích, kdy telefon musí do servisu, ať už záručního, nebo pozáručního. Funkce umožňuje chránit důležitá data, jako jsou „fotografie, videa, kontakty, protokoly hovorů a textové zprávy“.

Nejzásadnějším přínosem nové funkce je vytvoření nového, zcela nezávislého uživatelského účtu pro servisní techniky. To znamená, že osoba, která bude telefon opravovat, bude moci pracovat v systému, ale nebude mít přístup k datům majitele, protože bude omezena na „prostor pro techniky“.

Jak Režim opravy funguje?

Hlavní výhodu tohoto řešení spatřujeme v tom, že servisní technik bude schopen s telefonem pracovat, aniž by jeho majitel musel sdělit přihlašovací údaje, mazat data, nebo provádět obnovení systému do továrního nastavení.

Na YouTube už se objevilo video s tím, jak bude Režim opravy fungovat. Uživatel přejde do Nastavení, poté pokračuje do sekce O telefonu, kde je k dispozici položka Režim opravy. Po aktivaci zatržítka, stisku tlačítko Otevřít režim opravy a potvrzení se telefon restartuje a poté nastartuje do nového uživatelského profilu. Stejným postupem lze telefon vrátit do původního stavu.

Přečtěte si také  Špičkový telefon Xiaomi 12 bude představen za dva dny. Co o něm víme?

V tuto chvíli zůstává funkce Režim opravy exkluzivně dostupná pouze čínským uživatelům. Předpokládáme ale, že po nějakém čase by se mohla objevit i v evropské a globální ROM.

Další novinky v beta verzi

Tímto způsobem chce Xiaomi zlepšit ochranu soukromí. Díky této možnosti nebudou mít servisní technici přístup k osobním údajům uloženým v mobilním zařízení a nebude nutné před odesláním telefonu na opravu mazat data.

Xiaomi Mi Band 7

Z dalších změn, které přinesla uzavřená beta verze 21.5.22, jmenujme nový formát data a redukci systémových animací. Po nedávné aktualizaci byl dvanáctihodinový formát času změněn z AM/PM na morning/evening. Na obrazovce je tak více textu, ale pro někoho to může být užitečné.

Aktualizace také zredukovala animace na levných telefonech, jako jsou Redmi Note 8, Redmi 9T a další. V tomto případě je důvodem snaha o svižnější odezvu uživatelského rozhraní. Další kosmetické změny se pak odehrály ve výchozí aplikaci Počasí a vývojáři pracovali i na vylepšení tmavého režimu.

Co říkáte na novinky?

Zdroje: adimorahblog.com, china-review.com.ua, xiaomist.com, xiaomiadictos.com. a piunikaweb.com.

Sledujte nás na Telegramu

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x