Novinky

Telefon Xiaomi Mi Max 3 přijde koncem června, potvrdil Lei Jun

Na konec května, pravděpodobně na poslední den, chystá čínská společnost Xiaomi v Shenzhenu představení nových produktů. Zatím nebylo oficiálně publikováno, o jaké novinky by se mělo jednat – nejčastěji se mluví o Xiaomi Mi 7 (který se možná bude jmenovat Mi 8). Dalším adeptem na potenciální uvedení je chytrý náramek Mi Band 3. Často byl také zmiňován telefon Xiaomi Mi Max 3, nicméně ten nakonec přijde na svět o něco později.

Ke spekulacím o květnovém uvedení přispívá v první řadě fakt, že dosud aktuální Xiaomi Mi Max 2 byl představen na konci května 2017. Nikde sice není řečeno, že by navazující model musel přijít „do roka a do dne“, nicméně bývá to nepsaným pravidlem. To však vyvrací odpověď generálního ředitele společnosti Lei Juna, který na sociální síti Weibo uvedl, že Xiaomi Mi Max 3 bude představen až koncem června (některá média však v této souvislosti hovoří o červenci).

S čím přijde Mi Max 3?
S čím přijde Mi Max 3?

S čím přijde Xiaomi Mi Max 3?

Očekává se, že Xiaomi Mi Max 3 bude mít displej s úhlopříčkou 6,99″, rozlišením FullHD+ a poměrem stran 18:9. Napájení bude zajišťovat akumulátor s kapacitou 5500 mAh, který lze nabíjet rychlou dobíjecí technologií Quick Charge 3.0. Také je pravděpodobné, že bude podporovat bezdrátové nabíjení Qi. Spekuluje se též o skeneru oční duhovky pro vyšší bezpečnost.

Zvěsti také naznačují, že telefon bude vybaven dvěma zadními fotoaparáty a možná nebude mít konektor pro připojení sluchátek. Do jisté míry tyto informace přiživil čínský web Alibaba, kde se objevily snímky obalů pro Mi Max 3, z nichž vyplývají uvedené parametry. Fotoaparáty budou využívat buď moduly Sony IMX363, nebo Samsung S5K217 a S5K5E8.

Xiaomi Mi Max 3 by mohl přijít ve dvou variantách. Základní model má mít čip Qualcomm Snapdragon 636, 3 GB paměti RAM a 64 GB interního úložiště. Vyšší verze nabídne procesor Qualcomm Snapdragon 660, 4 GB RAM a 128GB interní paměť. Operačním systémem bude dle všeho MIUI, postavená na Androidu 8.1 Oreo.

Těšíte se na představení telefonu Xiaomi Mi Max 3?

Zdroje: gizmochina.com, gizchina.com, china-review.com.ua.

Přečtěte si také  Přichází MIUI 9.2 s novými funkcemi a optimalizacemi
Sledujte nás na Telegramu

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x