NovinkyTOP

Xiaomi Mi MIX: Telefon z budoucnosti, který uchvátil svět

Xiaomi se to opět povedlo. Dočkali jsme se produktu, který – buďme upřímní – nikdo nečekal, a přesto se mu podařilo uchvátit doslova celý svět. Xiaomi Mi MIX přichází jako zpráva z budoucnosti s jasným poselstvím – takhle budou vypadat mobilní telefony za pár let.

Jedinečná konstrukce bez rámečků, o to tu jde

Xiaomi Mi MIX je jedinečný ve více ohledech, ale vlnu zájmu vzbudil především svou konstrukcí. Pokusů o bezrámečkové telefony jsme tu již pár měli (například Sharp Aquos Crystal), ale až Xiaomi se podařilo tento koncept dotáhnout do luxusní podoby. Přední strana telefonu je tvořena z 91,3 % displejem, což je zhruba o 20 % více než u většiny smartphonů. Výsledný efekt je brutální – Xiaomi Mi MIX opravdu vypadá, jakoby neměl žádné rámečky.

Samotný displej je se svou úhlopříčkou 6,4″ obrovský, jeho rozlišení činí 1080 x 2040 pixelů a je použit tradiční IPS panel. Jemnost displeje zůstává stále na dostačující hodnotě 362 PPI, takže se nemusíme obávat, že by byly okem rozeznatelné pixely. Zajímavostí je i poměr stran 17:9 nebo vysoký jas 500 nitů.

xiaomi-mi-mix-3

 

Klenot z keramiky, který vzniká pečením

Již na pohled je všem jasné, že se jedná o unikátní smartphone. Xiaomi jde ale ještě dále a chlubí se konstrukcí z keramiky. Smartphone vzniká doslova procesem pečení při 1500°C a až po týdnu se výrobce dozví, zda se konstrukci smartphonu podařilo vyrobit bez chyb. I to dodává pocit luxusu, který žene tento kus kupředu. Při pohledu na papírový údaj displeje by každý mohl nabýt dojmu, že bude telefon obrovský. Není tomu tak – velikost je jen o 6 desetin milimetru větší než iPhone 7 Plus! Xiaomi zde odvedlo neuvěřitelný kus práce.

Ještě jedna zajímavost – o návrh vzhledu se postaral světoznámý designér a inovátor Philippe Starck.

xiaomi-mix-vs-iphone-7-plus

Jak je řešen reproduktor a senzor přiblížení? Jedinečně

Vývoj telefonu Xiaomi Mi MIX přinášel spoustu úskalí, se kterými se musela čínská společnost vypořádat. V momentě, kdy celou přední stranu zakryjete displejem, je problém s reproduktorem pro volání a senzorem přiblížení. Xiaomi tak muselo sáhnout po speciálním řešení, které se vměstnalo pod displej. Senzor přiblížení byl nahrazen ultrazvukovým snímačem, který dokáže poznat i přes displej, zda máte telefon přiložen k uchu.

Zvuk je speciálním měničem přenášen pomocí vibrací přímo do displeje a následně do ucha. Podobnou konstrukci použil například Google u svých Google Glass a kdo měl to štěstí si je vyzkoušet, musí potvrdit, že to funguje spolehlivě.

Servis XM.cz

xiaomi-mi-mix-2

Hardwarem po krku těm nejlepším

Dotáhnout produkt do dokonalosti po všech stranách není snadný úkol, Xiaomi se ale o to pokouší. A zatím to vypadá skvěle. Nešetřilo se totiž rozhodně ani na použitém hardwaru v útrobách, považte sami:

  • Snapdragon 821,
  • až 6 GB RAM,
  • až 256GB vnitřní úložiště (!),
  • 16MPx fotoaparát, podpora 4K videa,
  • baterie s kapacitou 4400 mAh,
  • NFC, DualSIM, Bluetooth 4.2.

Kompletní soupis specifikací naleznete v našem e-shopu v sekci Specifikace.

xiaomi-mi-mix-4

A jak to vlastně bude s LTE?

Xiaomi Mi Note 2 s sebou přinesl skvělou zprávu – již v době oficiálního představení se objevila verze s globální podporou LTE, včetně důležitých frekvencí 800 a 900 MHz. A jak je to s Xiaomi Mi MIX? Prozatímní čínská verze, která byla včera představena, si poradí s “tradičními” frekvencemi LTE – 850/900/1800/2100/2600 MHz. V současné chvíli tedy frekvence 800 MHz chybí, ale nemusíme rozhodně smutnit – jsme přesvědčeni, a pevně v to doufáme, že se dočkáme i evropské verze s plnohodnotným LTE. A to bude teprve jízda!

Xiaomi MI MIx

Prodej v Číně již 4. listopadu, těšíme se na dvě verze

Přestože o Xiaomi Mi MIX do včerejšího dne svět nevěděl a mnoho z nás by si mohlo myslet, že se jedná pouze o koncept, Xiaomi zahájí prodej již za několik dní. Přesněji 4. listopadu odstartuje prodej v domovské Číně, kde na zákazníky čekají dvě verze:

  • Xiaomi Mi MIX – 4 GB RAM + 128GB vnitřní úložiště,
  • Xiaomi Mi MIX – 6 GB RAM + 256GB vnitřní úložiště + rámeček fotoaparátu z 18karátového zlata.

Start prodeje v našem obchodu prozatím nedokážeme prozradit, ale jedno je jisté – tento přístroj nás doslova “dostal”. Naší prioritou je, získat jej co nejdříve a poskytnout vám jej jako prvním. Držte nám palce a vězte, že se máte rozhodně na co těšit.

Těšíte se na nádherný Xiaomi Mi MIX stejně jako my?

Servis XM.cz

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Lukasinho
Lukasinho
7 let před

Ani těšíme

Vlastimil
7 let před

Ahoj ten Xiaomi Mi Mix je tak nabušenej mobil a od Nejlepšího Výrobce na Světě Xiaomi je to Naprostá Bomba a rád bych ho měl doma předem děkuji Vlastimil Čáp

Kristýna
Kristýna
7 let před

Ahoj moooooooooc…. Bych si tento mobil přála co víc si přát než mít pod stromečkem tento mobil který je vyrobený božími lidmi.

Filip
Filip
7 let před

Dobrý den, Xiaomi je jeden z mých typů co bych si nejraději koupil.
A pokud bych ho nšel pod stromečkem byl bych nadšený a samou radostáí bych se zbláznil!!

Marcel
Marcel
5 let před

Super ! Zbožňuju tuhle značku , za chvíli předběhne i Apple , už mám hodinky i telefon Xiaomi a chystám se pořídit si i boty <3

Karel Kilián
Odpovědět  Marcel
5 let před

Dobrý den,
Vaše nadšení naprosto sdílíme. Též máme od Xiaomi v domácnosti hned několik produktů: žárovky, vysavač, nebo třeba propisovačku 🙂
Karel Kilián

6
0
Napište nám svůj komentář!x