ČlánkyTOP

Xiaomi Mi Note 2 oficiálně: Bestie se zakřiveným displejem a českým LTE!

Dočkali jsme se. Společnost Xiaomi dnes konečně oficiálně představila dlouho očekávaný model Xiaomi Mi Note 2, který se postaví na nejvyšší stupínek portfolia této společnosti. Nádherný design, zakřivený OLED displej, brutální hardware v útrobách a podpora českého LTE.

První Xiaomi se zakřiveným displejem

První generace Xiaomi Mi Note je možná i dodnes považována za nejhezčí mobilní telefon na trhu – zakřivené zadní sklo v kombinaci se zeštíhleným kovovým rámečkem a bambusovým krytem představuje čistou parádu. Druhá generace jde ale ještě dál a unikající informace se nakonec vyplnily – Xiaomi Mi Note 2 se pochlubí nejen zakřiveným sklem na zádech, ale i samotným displejem vpředu. Ten nabídne úhlopříčku 5,7″, rozlišení 1920 x 1080 pixelů a OLED technologii.

xiaomi-mi-note-displej

Hardware: To nejlepší v čele s 4070mAh baterií

Xiaomi Mi Note 2 se posouvá do pozice nejvybavenějšího telefonu v portfoliu Xiaomi a jednoho z nejvýkonnějšího telefonů na světě. Postará se o to extrémně výkonný čip Qualcomm Snapdragon 821, který je v nejvýkonnější verzi nataktován až na 2,35 GHz a sekunduje mu 6GB RAM paměť. Ale to není zdaleka vše – Xiaomi se podařilo vměstnat do tenkého těla i obrovskou baterii s kapacitou 4070 mAh, což slibuje skvělou výdrž na jedno nabití.

xiaomi-mi-note-2-hardware

Xiaomi Mi Note 2 – specifikace

  • displej: 5,7″, OLED, zakřivený, rozlišení 1920×1080 px
  • procesor: Qualcomm Snapdragon 821, frekvence až 2,35 GHz
  • paměť: 128 GB vnitřní, 6 GB RAM
  • baterie: 4070 mAh, podpora rychlého nabíjení QC 3.0
  • fotoaparát: 22,56 MPx, EIS, 4K video, světelnost f2.0, čip Sony IMX318, přední 8MPx selfie
  • konektivita: plné LTE, NFC

Plná podpora LTE. Konečně!

Xiaomi a LTE je dvojice, která nedá mnohým spát. Spousta uživatelů zavrhla telefony této společnosti kvůli tomu, že nepodporují LTE na frekvenci 800 MHz, která je v tuzemsku rozšířená. To se ale již nyní mění a Xiaomi Mi Note 2 začíná psát příběh, kde již LTE není překážkou. Mi Note 2 totiž přichází i ve verzi s podporou globálního LTE, mezi kterým nechybí podpora 800 či 900 MHz. Trvalo to, ale konečně jsme se dočkali.

Špičkový 22,5MPx fotoaparát s elektronickou stabilizací obrazu

Novinka od Xiaomi si vyšlápne i na nejlepší fotomobily současnosti. Pomůže k tomu špičkový čip Sony IMX318, který si poradí s rozlišením až 22,56 MPx a nechybí samozřejmě ani podpora natáčení videa ve 4K rozlišení či HDR fotografie. Někteří vyjádřili smutek nad absencí optické stabilizace obrazu, který ale není tak úplně na místě. Xiaomi Mi Note 2 totiž disponuje elektronickou stabilizací obrazu, která mimochodem figuruje i v akční kameře Xiaoyi 4K Action Camera.

Pozornosti se dočkala i přední kamerka, která nabídne nejen vysoké rozlišení 8 MPx a automatické zaostřování, ale také technologii Beautify 3.0. Ta vylepšuje kvalitu fotografií při tvorbě selfie – doufejme, že to bude fungovat i na “evropském” obličeji. 🙂

xiaomi-mi-note-2-design

Mi Note 2 přichází ve třech verzích

Jak je u Xiaomi zvykem, i nejnovější model přichází v několika verzích. Ty se liší nejen v použité vnitřní paměti a velikosti RAM, ale také v podpoře LTE. Xiaomi nám nabídne tyto modely, u kterých je známa i oficiální cena:

Xiaomi Mi Band 7
  • Mi Note 2 – 4 GB RAM + 64GB paměť – 2799 RMB (10 500 Kč bez DPH)
  • Mi Note 2 – 6 GB RAM + 128GB paměť – 3299 RMB (12 000 Kč bez DPH)
  • Mi Note 2 -6 GB RAM + 128GB paměť + global LTE – 3499 RMB (12 700 Kč bez DPH)

xiaomi-mi-note-2-cena

Líbí se vám nový Xiaomi Mi Note 2 s plnou podporou LTE?

Bezplatná poradna Xiaomi

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x