Články

Xiaomi Mi TV Stick: „kouzelný“ kolíček, jež udělá z hloupé televize chytrou

Během oznámení řady Redmi Note 9 v Německu potvrdil čínský výrobce také další zajímavý produkt v podobě Xiaomi Mi TV Stick. Jedná se o kolíček, který udělá z hloupé televize chytrou a z chytré televize ještě chytřejší.

Do jisté míry lze novinku přirovnat k set-top-boxu Xiaomi Mi Box S, který v našem českém e-shopu nabízíme za 1690 Kč a ve slovenském online obchodě stojí 69 eur. Nemá však provedení malé krabičky, ale svým vzhledem připomíná trochu větší flashdisk, který se zapojuje do portu HDMI. Zařadí se tak po bok zařízení, jako je Google Chromecast nebo Amazon FireTV.

Xiaomi Mi TV Stick se představuje

Nutno říci, že nový produkt v oblasti audiovizuální zábavy byl zatím prezentován jen formou kratičké zmínky a jednoho obrázku. Z něj jsme se dozvěděli jeho název, vzhled a propagační slogan „Pro lepší a jednodušší televizní zážitek“.

Xiaomi Mi TV Stick
Xiaomi Mi TV Stick

Aktuálně tedy nejsou známy žádné oficiální informace o technických parametrech Xiaomi Mi TV Stick. Ve videu se však objevuje dálkový ovladač s tlačítkem pro vyvolání Asistenta Google. To by mohlo naznačovat, že operačním systémem kolíčku bude Android TV.

Dálkový ovladač je prakticky identický s tím, který je dodáván k set-top-boxům řady Mi Box S. Je tedy velmi tenký, lehký a na jeho těle najdeme dedikovaná tlačítka pro vyvolání služeb Netflix a Amazon Prime. Součástí je také vícesměrový ovladač.

Technické parametry Xiaomi Mi TV Stick

V květnu se Mi TV Stick objevil na GearBestu, kde prodejce tvrdí, že zařízení poběží na čtyřjádrovém procesoru Amlogic S905 Y2 a bude vybaveno grafickým akcelerátorem Mali-G31. K dispozici bude mít 2 GB operační paměti a 8GB interní úložiště. Zařízení černé barvy má měřit 95 × 35 × 20 milimetrů a vážit jen 85 gramů.

Přečtěte si také  Lednový výprodej: zlevňujeme mobily, hodinky i chytrou elektroniku

Kolíček má dle neoficiálních zpráv zvládat přehrávání obsahu v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu.  V oblasti zvuku má nabízet podporu pro DTS-HD a Dolby Stereo. Z hlediska konektivity bude umět komunikovat přes Wi-Fi na frekvencích 2,4 a 5,0 GHz ve standardech 802.11 a/b/g/n/ac a Bluetooth 4.2. Mluví se také o přítomnosti portu USB a slotu na paměťovou kartu microSD.

Cristian Klaus představuje Xiaomi Mi TV Stick
Cristian Klaus představuje Xiaomi Mi TV Stick

Cristian Klaus – PR manažer Xiaomi pro německy mluvící regiony, který celou akci uváděl – zmínil, že Xiaomi o tomto produktu již brzy sdělí více informací. V tuto chvíli můžeme je předpokládat, že nabídne podobné funkce jako Mi Box S, ovšem v menším těle a patrně za příznivější cenu.

Aktuálně není známo od kdy, ani na jakých trzích se novinka bude prodávat, nicméně zmínka v německé prezentaci naznačuje její předpokládanou dostupnost v Evropě. Cena by se dle neoficiálních informací mohla v přepočtu pohybovat mezi 2000 a 2500 korunami.

Zaujal vás Mi TV Stick?

Samsung Galaxy Buds2

Zdroje: androidheadlines.com, mysmartprice.com, androidpolice.com, gearbest.com, 9to5google.com, gizmochina.com.

Užijte si EXTRA SLEVY! na všechny zánovní produkty v top kvalitě

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Petr
Petr
3 let před

Zdravím a kdy budete vědět víc a hlavně kdy bude skladem??? Děkuji za odpověď Petr

Android Box
Android Box
3 let před

Toto už používám 5 let a Xiaomi z toho dela bůhví co…A to nám taky 2gb paměť .

Stare
Stare
3 let před

Karel Kilian: 5let starý kousek je co se procesoru týče hodně za zenitem nový arm cpu mají několikanásobně vyšší výkon o podpoře nových kodeků nemluvě, a podpoře nové verze android také. Zkuzte si na vasem zařízení pustit fhd v havec codeku nebo 4k video aspoň ve 30fps

Asi prestrelili
Asi prestrelili
3 let před

Pokud to teda opravdu bude mít jen 2giga Ram pak je startovací cena dost vysoko nadtřelená za androidbox 2GB a 16uzivatelské paměti jsem dával předloni 500 a wifi ovladač a klávesnicí a airmouse asi 300. Akorát mám místo mali ricomagic.

8
0
Napište nám svůj komentář!x