Články

Xiaomi Mint Browser – zkuste nový webový prohlížeč plný funkcí!

Těsně před vánočními svátky uvolnil čínský gigant svou novou aplikaci Xiaomi Mint Browser. Jak naznačuje název, jedná se o mobilní webový prohlížeč pro Android. Slibuje lehkost, rychlost, bezpečí a filtrování reklam.

Xiaomi Mint Browser má malé nároky

Aplikace míří primárně na majitele nejlevnějších telefonů, kteří často bojují s nedostatkem místa v interním úložišti. Slibuje minimální nároky na prostor i řadu zajímavých funkcí. Nainstalovat ji samozřejmě můžete i na prakticky jakýkoli jiný telefon s Androidem verze 4.4 a novějším.

Hlavním důvodem, proč si nainstalovat Xiaomi Mint Browser, je jeho malá velikost. Instalační balíček je totiž velký jen 11 MB. Dalšími klady mají být rychlost načítání webových stránek, hlasové vyhledávání, spořič dat či moderní a čistý design.

Kromě minimálních požadavků na úložiště se autoři aplikace chlubí také nenáročností na výpočetní výkon – zejména na procesor a operační paměť. V tomto směru prý novinka hravě strčí do kapsy většinu svých konkurentů, včetně Chromu či Firefoxu.

Redaktor serveru Android Police Aatif Sumar otestoval novinku na tři roky starém telefonu LG G4 a konstatoval, že stránky se načítaly rychle a přepínání mezi nimi bylo svižné. Nepotvrdily se původní předpoklady, že Xiaomi Mint Browser funguje jako Opera Mini, kde se stránky vykreslují jinde a následně jsou přenášeny do mobilního zařízení.

Dalším kladem je řada funkcí

Z dalších funkcí můžeme jmenovat například režim čtení, noční režim, surfování v kartách či anonymní mód. Z hlediska schopností tak ve srovnání s většinou konkurentů nechybí nic podstatného.

Uživatelské prostředí prohlížeče je poměrně jednoduché a z hlediska vzhledu a funkcí nám v mnohém připomíná implicitní prohlížeč, který je předinstalován na smartphonech společnosti Xiaomi jako součást MIUI.

Mint Browser je v Obchodě Play pouhých pět dnů a za tu dobu zaznamenal přes padesát tisíc instalací. Spokojenost uživatelů dokládá pěkná průměrná známka 4,2. Instalační balíček velký 11 MB můžete použít na zařízeních s Androidem 4.4 a vyšším.

Přečtěte si také  [Unboxing] Redmi Pad SE: A pak že to nejde udělat lépe
Mint Browser - Video download,
Mint Browser - Video download,

Zdroje: androidauthority.com, androidpolice.com, androidheadlines.com.

Xiaomi 14

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

6 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
David
David
5 let před

Každopádně pokud to chápu…tak pokud nešetřím data a nepotřebuji ani nějak extra šetřit výkon, tak vlastně nemám důvod na tento prohlížeč přecházet, je to tak?

Jan Šuhaj
Jan Šuhaj
5 let před

Je zatím dobrý a to je málo. Oproti Opeře neumí zalamovat txt, úspora dat oproti Opeře se nekoná a i když mi vývojář tvrdí že mohu zvolit pro ukládání stažených dat externí úložiště, tak sem tuto možnost nebyl schopen nalézt.

Radek
Radek
4 let před

Nainstaloval jsem ho ale zklamalo mě že nejde synchronizace s vestavěným prohlížečem od Xiaomi ani s Mi účtem jen s gůglem který mi nesmí do mobilu

6
0
Napište nám svůj komentář!x