Novinky

Xiaomi Smart Power Strip 2: chytrá prodlužovačka s Bluetooth

Xiaomi má ve svém portfoliu celou řadu zajímavých produktů pro chytrou domácnost. Jednou z aktuálních novinek je prodlužovačka s pěti zásuvkami a Bluetooth konektivitou. Jmenuje se Xiaomi Smart Power Strip 2 a jak naznačuje slovo „smart“ v názvu, nabízí chytré funkce.

Xiaomi Smart Power Strip 2 - chytrá prodlužovačka s Bluetooth
Xiaomi Smart Power Strip 2 – chytrá prodlužovačka s Bluetooth

Z hlediska vzhledu jde o lištu ve tvaru kvádru se zaoblenými rohy, na jejíž horní straně je připraveno celkem pět zásuvek univerzální konstrukce. To znamená, že do nich lze zapojit prakticky jakýkoli typ zástrčky – ať už evropský, americký, anglický atd.

Xiaomi Smart Power Strip 2

Tělo se zásuvkami má rozměry 264 × 42 × 47 milimetrů a váží 356 gramů. Je vyrobeno z vysoce odolného akrylonitrilbutadienstyrenu (ABS) bílé barvy s matnou povrchovou úpravou. Design je v tomto případě v pozadí – přeci jen od prodlužovačky asi nikdo nečeká nějaké vysloveně stylové provedení.

Chytrá prodlužovačka Xiaomi
Chytrá prodlužovačka Xiaomi

Do zásuvek lze připojit až pět elektrických spotřebičů, jejichž celkový odběr by neměl přesáhnout 2500 wattů. Maximální dodávaný proud by neměl být vyšší než 10 ampér. Součástí je přívodní kabel dlouhý 1,8 metru, jež obsahuje tři vodiče s průřezem 1,0 mm2. Bohužel dle fotek má čínskou zástrčku, takže při použití v Česku bude nezbytný adaptér.

Do zásuvek lze připojit až pět elektrických spotřebičů
Do zásuvek lze připojit až pět elektrických spotřebičů

Až dosud se jednalo o víceméně obyčejnou prodlužovačku, ale tato má ve svém názvu již zmiňované slovíčko „smart“, které znamená „chytrý“. To v praxi znamená, že ji lze ovládat z chytrého telefonu – konkrétně z aplikace Mi Home.

Chytrá prodlužovačka s Bluetooth

Spojení probíhá přes Bluetooth čili je omezené na dosah cca deseti metrů. V aplikaci je možné sledovat aktuální spotřebu a statistiky odběru připojených zařízení. Smart Power Strip 2 můžete z mobilu zapínat a vypínat, případně lze nastavit plán automatického zapínání a vypínání.

Statistiky odběru připojených zařízení
Statistiky odběru připojených zařízení

Po propojení platformy Xiaomi Mi Home s chytrým reproduktorem je možné prodlužovačku ovládat hlasovými příkazy. Tímto způsobem lze inteligentně ovládat (respektive zapínat a vypínat) i spotřebiče, které samy o sobě nejsou takzvaně „chytré“.

Přečtěte si také  Xiaomi Watch S1, S1 Active a Buds 3T Pro míří na globální trh
Prodlužovačku Xiaomi Smart Power Strip lze ovládat hlasovými příkazy
Prodlužovačku Xiaomi Smart Power Strip lze ovládat hlasovými příkazy

Chytrá prodlužovačka Xiaomi Smart Power Strip 2 je aktuálně dostupná pouze v Číně. Na crowdfundingové platformě YouPin se prodává za cenu 69 čínský jüanů, což je v přepočtu asi jen 240 českých korun. O možné dostupnosti na evropském či našem trhu nejsou aktuálně k dispozici žádné informace.

Líbí se vám chytrá prodlužovačka Xiaomi?

Zdroj: xiaomist.com.

Užijte si EXTRA SLEVY! na všechny zánovní produkty v top kvalitě
Samsung Galaxy Buds2

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x