Novinky

Chytrý záchod Xiaomi Haier Smart Toilet H1A s oplachem i ofukem

Zatímco v Evropě záchody většina lidí příliš neřeší, v Asii zažívá tento segment významný technologický růst. Důkazem budiž nejnovější chytrá toaleta Xiaomi Haier Smart Toilet H1A, která byla představena koncem tohoto týdne.

Chytrý záchod Xiaomi Haier Smart Toilet H1A
Chytrý záchod Xiaomi Haier Smart Toilet H1A

Jedním z hlavních rysů této toalety je snaha o co nejvyšší čistotu. Povrch mísy je proto tvořen mikrokrystalickou glazurou, která se velmi snadno čistí. Mísa je vybavena funkcí automatického zvlhčování povrchu, jež dokáže zvýšit mazivost vnitřní stěny, což zabraňuje ulpívání zbytků nečistot po použití a zamezuje růstu bakterií.

Hygiena na prvním místě
Hygiena na prvním místě

Čistota na prvním místě

Výrobce myslel i na sedátko, které je vyrobené z antibakteriálního materiálu, obsahující ionty nanočástic stříbra. Díky tomu je tato část, jež přichází do kontaktu s uživateli, takřka dokonale hygienická – její povrch dokáže eliminovat až 99,9 % bakterií. Navíc nemusíte sahat ani na páčku pro splachování – záchod se spláchne automaticky, jakmile se z něj zvednete.

Prkénko z antibakteriálního materiálu
Prkénko z antibakteriálního materiálu

V nadpisu píšeme o chytrém záchodě, takže vás asi bude zajímat, co konkrétního umí. Zásadním prvkem je bezdrátové dálkové ovládání, ze kterého lze nastavovat celou řadu funkcí. Jednou z nich je například ohřev prkénka, který si můžete nastavit v šesti stupních v rozmezí od 33 do 41 stupňů Celsia.

Ohřev prkénka, vody i ofuku
Ohřev prkénka, vody i ofuku

Záchod funguje také jako bidet – je proto vybaven tryskou a nabízí několik různých režimů oplachování. Samozřejmě nemůže chybět ohřev vody na uživatelem zvolenou teplotu od 35 do 39 stupňů Celsia. K dispozici je pochopitelně sušení horkým vzduchem s nastavitelnou teplotou 45, 50, nebo 55 stupňů Celsia.

Záchod funguje také jako bidet
Záchod funguje také jako bidet

Xiaomi Haier Smart Toilet H1A – chytrý záchod

K dokonalému splachování přispívá vířivá tryska, která vytváří podtlak a proud vody rotuje v míse jako vír tak, že nevynechá ani jediné místečko. Sifonem s vysokou účinností proti zpětnému toku ve tvaru písmene S eliminuje pachy jdoucí z kanalizačního potrubí.

Přečtěte si také  Xiaomi Mi Max 2 oficiálně představen! S čím přichází největší člen rodiny?
Dokonalé splachování
Dokonalé splachování

Příjemnou funkcí je tlumené osvětlení mísy – tuto funkci oceníte především při vykonávání potřeby v noci, kdy nebudete muset rozsvěcet světlo. Záchod má deklarovanou odolnost proti vodě dle standardu IPX4, takže mu nebude vadit, když ho například při sprchování postříkáte.

Osvětlení mísy
Osvětlení mísy

Chytrý záchod Xiaomi Haier Smart Toilet H1A se aktuálně prodává pouze na čínské crowdfundingové platformě YouPin. Je k dispozici ve dvou velikostech za zaváděcí akční cenu 2199 čínských jüanů, což je v přepočtu asi 7290 Kč. Po skončení kampaně bude prodáván za doporučenou maloobchodní cenu 2899 čínských jüanů, tedy asi 9610 Kč. O možné dostupnosti v Evropě aktuálně nejsou žádné informace.

Záchodu nevadí postříkání vodou
Záchodu nevadí postříkání vodou

Zaujal vás tento záchod?

Zdroje: xiaomitoday.com, xiaomiyoupin.com.

Apple AirPonds Pro 2
Samsung Galaxy Buds2

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Štěpán
Štěpán
2 let před

něco podobného prodává i naše firma ve které pracuji.Od Xiaomi ten záchod není a značku tu raději taky zveřejňovat nebudu.Jen ta cena kolem 70 000- je fakt obrovská oproti Xiaomi

Jirka
Jirka
2 let před

Dobrý den,
škoda jen, že se v Evropě ještě neprodávají, hned bych 2ks objednal. Mám od Xiaomi dost věcí, kvalita za rozumnou cenu. Co se nedalo sehnat v EU objednávám přímo v CN ale přeci jenom záchod posílat do CZ 😉

4
0
Napište nám svůj komentář!x