Jak nahrát hudbu z PC do mobilu Redmi note 7

Xiaomi poradnaKategorie dotazu: Redmi NoteJak nahrát hudbu z PC do mobilu Redmi note 7
Jiřina Dědková zeptal se před 4 roky
3 Odpovědi
Karel Kilián Personál odpověděl před 4 roky

Dobrý den,
mnoha cestami, ale pokud chcete přenášet hudbu z počítače, doporučím náš návod jak připojit telefon kabelem k počítači?
Karel Kilián

bobasso odpověděl před 4 roky

Dobrý den. 
Bereme v úvahu, že v PC máte hudbu k přetažení (zkopírování) do RN7 již připravenou. 
Mohu-li, tak  jen doporučím nepoužívat v RN7 systémový přehrávač od Xiaomi , ale stáhnout si z Google Play pokročilejší přehrávač hudby a to buď “Musicolet”   https://play.google.com/store/apps/details?id=in.krosbits.musicolet&hl=cs  nebo přehrávač “VLC for Android” (zároveň je to i videopřehrávač)  https://play.google.com/store/apps/details?id=org.videolan.vlc&hl=cs  Obě tyto aplikace mají české prostředí. 
Co je třeba k přenosu. 
-originální kabel (k nabíječce) dodaný s telefonem) 
Postup:
Propojení PC s mobilem. 
Než začnete propojovat kabelem (od mobilu) PC se samotným mobilem, tak je třeba míti mobil odemčen. Odemklou obrazovku (PINem; Gestem; Otiskem prstu) . Pokud totiž propojíte zamknutý mobil s PC, tak v PC Správci souborů uvídíte pouze prázdné interní uložiště RN7. Tento jev je přičten zabezpečení telefonu. To kdyby vám někdo ukradl founa a chtěl se v něm šťourat, ve vašich osobních složkách, tak mu to bude bez odemknutého telefonu (PINem, Gestem, Otiskem prstu) znemožněno a uvidí v PC pouze to prázdné uložiště telefonu. (viz přiložený screenshot)

 
-odemkněte mobil a kabelem k telefonu propojte mobil s PC. Na displeji mobilu se vám ukáže tato bublina (viz přiložený screenshot) 

Z této nabídky v bublině zvolíte tu prostřední možnost “Přenos souborů”  (viz přiložený screenshot)

-když tento úkon provedete, , tak by si PC měl sám najít ovladače k propojení s mobilem a zahlásit vám něco v tom smyslu že “Zařízení je připraveno k použití” . Záhy by se vám mělo PC Správci souborů ukázat složka Interního uložiště RN7  (viz přiložený screenshot)

-po rozkliknutí složky Interního Uložiště RN7 v PC, by se vám měly ukázat ty samé složky , které vidíte ve Správci souborů samotného telefonu. (viz přiložený screenshot)

 
-pokud se v postupu dostanete až do tohoto bodu, tak už vám nebrání nic v tom přetáhnout hudbu z PC do interního uložiště telefonu RN7 standardními postupy. Doporučím jen hudbu z PC “Kopírovat”  a pak “Vložit” do interního uložiště RN7 > složky “Music” . Nikoli volit hudbu z PC ” Vyjmout” a “Vložit” ji do interního uložiště RN7 > složky “Music”. To je taková pojistka jak o hudbu zbytečně v PC nepřijít, kdyby pří přetahování hudby došlo nedejbože k nějakému nečekanému zádrhelu. Pokud v Interním uložišti RN7 složku “Music” nemáte, tak si ji tam předně vytvořte. 
Závěrem.
Může se stát, že tento postup přenosu nebude fungovat. Mnoho majitelů Xiaomi telefonů se s tím setkalo. V takovém případě je třeba v telefonu aktivovat funkci “Ladění USB”. která je v mobilu skryta, v Nastavení > v položce “Možnosti pro vývojáře”. Toto nastavení pro vývojáře  je třeba nejprve v mobilu aktivovat (Zviditelnit) a to velmi lehkým způsobem. 
Vlezete (v mobilu) do Nastavení  > O telefonu > a tam asi 10x rychle za sebou poťukáte prstem  na položku “Verze MIUI” (viz přiložený screenshot)

Na displeji vám bude vyskakovat bublina s hláškou  “Ještě x kroky a bude z vás vývojář”   Až provedete patřičný počet poklepání  na tu položku “Verze MIUI” , tak vám vyskočí poslední bublina s hláškou ” Voilá ! Stal se z vás vývojář” . Tímto krokem jste v Nastavení telefonu zviditelnil položku “Možnosti pro vývojáře” . 
Možnosti pro vývojáře v RN7 najdete v Nastavení > Další nastavení > Možnosti pro vývojáře (viz přiložený screenshot)

-poté co rozkliknete složku “Možnosti pro vývojáře”, tak v jeho nabídce nalezněte položku “Ladění USB”  a tu aktivujte (zmodralý přepínač)  (viz přiložený screenshot)

-poté co aktivujete Ladění USB by měl přenos mezi PC a mobilem již probíhat na pohodu. 
V Nastavení telefonu se s položkou “Možnosti pro vývojáře” nijak nemusíte zaobírat, trápit se tím, že tam je. Pokud do tohoto vývojářského nastavení nebudete lézt a bez odborných znalostí tam cokoli měnit, mohou si tam “Možnosti pro vývojáře” žít v klidu svým vlastním životem.
To je tak vše.

Karel Kilián Personál odpověděl před 4 roky

Dobrý den,
děkuji Bobassovi za podrobný návod. Věřím, že s jeho pomocí to půjde.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Vaše odpověď

5 + 2 =

Servis XM.cz

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!