Prijimani hovoru

Dalibor zeptal se před 6 roky

Kdyz mi nekdo vola, nezobrazi se mi obrazovka pro prijmuti ci odmitnuti hovoru. Telefon zvoni i vibruje, ale hovor nelze nijak prijmout. V nastaveni jsem nic nenasel a proto prosim o nejakou radu co s tim?

22 Odpovědi
Karel Kilián Personál odpověděl před 6 roky

Dobrý den,
zkuste se podívat do nastavení do sekce Systémové aplikace – Hovory, zda v nabídce Nastavení příchozích hovorů nemáte aktivní volbu Senzor přiblížení. Zkuste tuto možnost deaktivovat.
Pokud se ani poté nebude zobrazovat obrazovka pro přijetí hovoru, patrně bude dalším krokem reset telefonu do továrního nastavení.
Karel Kilián

Lila odpověděl před 5 roky

Ahoj, mám totéž, telefon zvoní, ale na displeji je to, co tam bylo před tím. Jen nahoře v liště je malé sluchátko, to musím otevřít a pak lze přijmout hovor, je to otravné a určitě se to nějak preplo. Musíme přijít na to, jak to přepnout nazpět, tovární nastavení je až poslední moznost!

Karel Kilián Personál odpověděl před 5 roky

Dobrý den,
tohle určitě není věc nějakého přepnutí. Prostě systém nereaguje, jak má, tedy zobrazením obrazovky příchozího hovoru a následně zhasnutím po přiložení k uchu. A pokud systém nereaguje, je obnovení do továrního nastavení nikoli poslední, ale v podstatě jediná možnost.
Karel Kilián

Gabi odpověděl před 5 roky

Řešila jsem tento problém teď u Xiaomi mi a2 lite a pomohlo mi jít do aplikací -> telefon a zjistila jsem, že bylo vypnuté \\\”oznámení\\\”, po zapnutí \\\”oznámení\\\” mi naskočily příchozí i odchozí hovory a vše se zobrazuje normálně. 

Karel Kilián Personál odpověděl před 5 roky

Dobrý den,
děkujeme moc za tip 🙂 Přiznám se, že jsem ani netušil, že lze vypnout oznamování hovorů 🙂
Karel Kilián

Míša odpověděl před 4 roky

Hezky den, můj taťka má stejný problém. Má Xiaomi redmi 8. Hledali jsme to snad všude. Když mu volám,zobrazí se mu nahoře na šířku obrazovky Mal obdélník s titěrným přijmout a odmítnout a nelze to nikde přepnout. Prosím,jak to dát do klasického přijetí potažením zeleného telefonu nahoru …prostě větší možnost. Tohle bych nepřijala ani já…

Karel Kilián Personál odpověděl před 4 roky

Dobrý den,
ten malý obdélník se zobrazuje jen tehdy, pokud má telefon rozsvícenou obrazovku – tj. uživatel na něm patrně něco dělá a oznámení přes celou obrazovku by to přerušilo.
Pokud bude telefon zhasnutý, měl by být příchozí hovor indikován přes celou obrazovku.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

petrys odpověděl před 4 roky

S tímto už bojuji 2 dny na Mi9. Doopravdy se na zamčené obrazovce zobrazí nahoře vlevo pouze malinké zelené okénko a po jeho dotyku a odemčením obličejem se mobil odemkne, a dalším dotyku se teprve objeví dialer, kde je možné hovor potažením zvednout. A ještě ke všemu se někdy náhodně otevře fotoaparát. Totální hrůza. Už dvakrát jsem provedl hardreset celého zařízení, a pořád to samé. Dělá to po poslední aktualizaci systému asi cca měsíc. Ještě zkusím neobnovovat nastavení a aplikace z Googlu. 

petrys odpověděl před 4 roky

“Systémové aplikace – Hovory, zda v nabídce Nastavení příchozích hovorů nemáte aktivní volbu Senzor přiblížení.” – nepomohlo. Pomohla rada od Gabi, pouze trochu doplním. Nastavení -> Aplikace -> Telefon -> Oprávnění – vše povolit. -> Oznámení – vše povolit -> kategorie oznámení -> 2x Příchozí hovory + Telefon -> Na zamykací obrazovce -> Zobrazit všechna oznámení a jejich obsah  – HOTOVO. Na zamčeném ambientním displeji při vyzvánění naskočí dialer.
Fotoaparát zatím nevím.

Karel Kilián Personál odpověděl před 4 roky

Dobrý den,
moc děkuji za Vaší zpětnou vazbu – jistě se bude hodit i ostatním uživatelům, kteří narazí na stejný či podobný problém.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Pavel odpověděl před 3 roky

Dobrý den, vlastním Redmi note 8t a několikrát týdně se stane, že po přijmutí hovoru se hovor okamžitě sám ukončí. Pomůže jen restart telefonu. Není to úplně v pořádku. Chtěl bych to zkusit vyřešit jinak než továrním nastavením. Simkartu jsem vytáhl a otřel. Děkuji za radu

Karel Kilián Personál odpověděl před 3 roky

Dobrý den,
obávám se, že tohle jinak než továrním nastavením vyřešit nepůjde. Jedině tak zjistíte, zda se jedná o softwarovou, nebo hardwarovou závadu.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Jan Havel odpověděl před 2 roky

Dobrý den, mám stejný problém s přijímáním hovorů. Většinou není čím přijmout, nezobrazí se ani malé okénko. Jen zvoní a vibruje. Mám Redmi note 10 pro. Používám dvě SIM karty. Je celkem pravděpodobné, že tento problém je na SIM 2. Může jít stále o SW chybu nebo chybu simkarty? Ve starém telefonu to fungovalo bez potíží. Spíš mám pocit, že to telefon nezvládá rychlostně spracovat. Jednou to z jednoho čísla zobrazí vše normálně a pak ze stejného čísla nezobrazí nic a to se bohužel děje častěji. Vzhledem k tomu, že telefon používám hlavně jako pracovní, je to dost problém…
Děkuji za radu. Honza H.

Karel Kilián Personál odpověděl před 2 roky

Dobrý den,
určitě nejde o problém SIM karty jako takové. Tohle bude pravděpodobně nějaká systémová záležitost. V takovém případě bych jako první doporučil provést zálohu dat. Následně udělejte obnovu zařízení do továrního nastavení, čímž telefon dostanete do stavu, jako byste ho právě rozbalil z krabičky. Pokud se jednalo o softwarovou závadu, měl by problém zmizet.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Jan Havel odpověděl před 2 roky

Děkuji za odpověď. Chyba je nakonec odstraněna a my i telefon běží jak má. 
Problém není v telefonu, HW nebo v Androidu. Problém je v aplikaci “Telefon”. Po odeslání mého dotazu jsem dále hledal a dostal se až na obchod play, kde je spoustu negativních recenzí na tuto apku. Bohužel, tato apka nelze odinstalovat, pouze vynutit ukončení. Samozřejmě musí být náhrada a tou je aplikace True phone. Maximální spokojenost. Všechno běží jak má, můžete si vybrat z řady nastavení, skvěle rozlišuje dvě SIM karty a co je hlavní, hned při spuštění zvonění se ukáže tlačítko pro příjem hovoru i kdo volá a na jakou simku.
Čili problém neodstraní resety nebo tovární nastavení, ale problém je v samotné aplikaci, kterou je třeba vyměnit. Možná časem vývojáři dotáhnou a vyřeší problém, ale funkčnost je třeba nyní.
Zkrátka už max spokojenost. Mám svůj první Xiaomi a teď už na něj nedám dopustit.
 

Karel Kilián Personál odpověděl před 2 roky

Dobrý den,
no, tahle aplikace je nainstalována na milionech telefonů (např. na všech Xiaomi, Redmi a Poco vyrobených za poslední dva roky) a podobné problémy u nás v Poradně nikdo nehlásí. Ani při recenzování telefonů s touto aplikací jsem nic takového nezaznamenal.
Čili spíše si myslím, že je problém s tou aplikací na konkrétním telefonu a obnovení do továrního nastavení by ho velmi pravděpodobně vyřešilo.
Každopádně jsem rád, že se povedlo problém vyřešit a vlákno uzavírám.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

ajro odpověděl před 2 roky

Dobrý den, můj POCO M3 mi začal dělat přesně výše popsané problémy. Při zvonění je černý displej a telefon nelze zvednout, pouze odmítnout hovor postranním tlačítkem. Navíc se hovor ani neukáže v seznamu hovorů. Vzhledem k tomu, že jsem opravdu jen pouhý uživatel, doinstalovávání aplikací mi nic neříká. Stává se to tak při každém třetím hovoru a protože tomuto typu techniky nefandím, nevím jak dál.. 🙁

Karel Kilián Personál odpověděl před 2 roky

Dobrý den,
zpravidla to bývá zahlcený či nakopnutý systém. V takovém případě bych jako první doporučil provést zálohu dat. Následně udělejte obnovu zařízení do továrního nastavení, čímž telefon dostanete do stavu, jako byste ho právě rozbalil z krabičky. Pokud se jednalo o softwarovou závadu, měl by problém zmizet.
Pokud nezmizí a bude se projevovat i po továrním resetu, lze celkem spolehlivě předpokládat, že se jedná o hardwarovou závadu. S tou doporučuji obrátit se na servis, respektive (je-li telefon v záruční době) uplatnit záruku u prodejce.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Radko odpověděl před 2 roky

Dovolím si oprášit téma. Mám Redmi Note 8T a hovory přijímá s obtížemi už od nainstalování oficiální MIUI Global 12.5.2
True Phone, jak doporučil Jan Havel, funguje výborně. Díky
Vzhledem ke stáří telefonu se mi už do továrního nastavení nechce (hlavně kvůli aplikacím od bank a potřebě opětovného nastavování). Poohlížím se po něčem novém, asi něco z řady Redmi Note 11

Karel Kilián Personál odpověděl před 2 roky

Dobrý den,
myslím, že s telefony Redmi Note 11 neuděláte chybu. Zrovna jsem testoval tu základní verzi, tak pokud se chcete dozvědět její klady a zápory, tak tady je podrobná recenze.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Vaše odpověď

17 + 10 =

JBL: zvuk, který tě pohltí

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!