Články

Nejde odesílat SMS? Možná za to může zapnuté VoLTE!

Nejde odesílat SMS? Pokud z jiného mobilu s tou samou SIM odcházejí textové zprávy bez potíží a příchozí i odchozí hovory na původním telefonu fungují, může být problém v zapnutém VoLTE.

Poprvé jsme na problém s odesíláním SMS narazili v naší poradně, kde ho hlásil jeden z uživatelů telefonu Xiaomi Mi Mix 2. V tomto konkrétním případě se zprávy při pokusu o odeslání neodeslaly a zobrazovalo se u nich hlášení neúspěšné.

Velmi záhy se ozval další uživatel s tím samým problémem. Telefon byl přitom zjevně připojen k mobilní síti, neboť hovory z něj i na něj fungovaly bez potíží. Tím odpadla v podstatě první možnost, která se nabízela: závada SIM nebo v kontaktech ve slotu.

Možné řešení nakonec načrtl pravidelný přispěvatel Bobasso, který, soudě dle dalších reakcí, trefil hřebíček na hlavičku. Problém, kvůli kterému nejde odesílat SMS, tkví v zapnutém VoLTE – tedy v technologii, využívající k přenosu hlasových hovorů data. Více na toto téma si můžete přečíst ve článku Co je VoLTE a jak využít výhody, které tato technologie poskytuje?

Pátrání po příčině

Snažili jsme se vypátrat, zda na podobné potíže narazili i další uživatelé. Nakonec se ukázalo, že se zdaleka nejedná jen o problém modelu Mi Mix 2. Například na oficiálním fóru hlásí stejné potíže majitel Xiaomi Mi 6.

Podle jeho slov dochází při odesílání SMS s aktivním VoLTE k až dvouminutovému zpoždění. Kromě toho, že nejde odesílat SMS, uživatel hlásil také nefunkčnost některých MMI kódů (například pro zjištění zůstatku kreditu). Po vypnutí VoLTE všechny uvedené problémy zmizely jako mávnutím kouzelného proutku.

Nejde odesílat SMS? Možná za to může zapnuté VoLTE!
Nejde odesílat SMS? Možná za to může zapnuté VoLTE!

Úplně se stejnými potížemi se potýkali i další majitelé telefonů Xiaomi, bez ohledu na to, zda se jednalo o čínskou, globální, vývojářskou nebo stabilní verzi MIUI. Kromě toho, že nejde odesílat SMS, je většinou nelze ani přijímat.

Přečtěte si také  Xiaomi Mi Box S dostává Android TV 12. Pozor na velké problémy!

Chyba je oficiálně nahlášena, takže pokud se jedná o softwarovou záležitost, pravděpodobně se časem dočkáme jejího vyřešení. Dost možná ji opraví některá z následujících aktualizací MIUI, byť první hlášení pocházejí dokonce z loňského roku. Jenže to není nic, co by pomohlo v okamžiku, kdy potřebujete odesílat a přijímat textové zprávy.

Co dělat, když nejde odesílat SMS?

V tuto chvíli nám není známo jiné řešení, než vypnutí VoLTE. Přijdete tak sice o některé výhody, které tato technologie přináší, ale textové zprávy vám budou přicházet i odcházet bez potíží.

Jak vypnout VoLTE?

Poco M6 Pro
  1. Otevřete systémové nastavení.
  2. Přejděte do sekce SIM karty a mobilní sítě.
  3. Deaktivujte přepínač VoLTE.

Situaci budeme nadále sledovat, a pokud se objeví nějaké nové informace, přineseme je na našem blogu. Pokud máte otázky na jiná témata, obraťte se na naši Xiaomi poradnu.

Zaznamenali jste problém, kdy při zapnutém VoLTE nejde odesílat SMS?

Xiaomi Watch 2

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

91 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Petr
Petr
5 let před

Deaktivovat VoLTE je takové řešení neřešení. V jaké síti se to dělo? Mám otestované, že Vodafone i T-Mobile je naprosto v pořádku, tenhle problém se týká u nás jen sítě O2 🙁

JiHo
JiHo
Odpovědět  Karel Kilián
3 let před

Bohužel, stejný problém je doteď na Poco F2 Pro, začal po aktualizaci.

Sobič
Sobič
Odpovědět  JiHo
3 let před

Potvrzuji, Poco F2 pro se zapnutým VoLTE na síti O2 nechce odesílat dlouhé SMS. I malá zpráva se občas neodešle. Po deaktivaci to běhá jak z praku.

Anonymní
Anonymní
5 let před

Dobrý den,

problém u T-mobilu, deaktivace VoLTE to dlouhé zpoždění odesílání sms opravdu vyřešila. Mobil neaktualizovaný, původní verze systému.
Děkuji za rady.
O.

Dan
Dan
5 let před

Bohužel mně to nechodilo u O2 ani dnes – přešel jsem z VF, jediné co pomohlo byla deaktivace, snad s tím někdo něco udělá.

Libor
Libor
5 let před

Dobrý den,
Xiaomi Redmi 5 + O2 = nelze odesílat sms přes Volte. Pomohlo pouze vypnutí Volte.Pak vše O.K.

Pavel Kohout
Pavel Kohout
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Mám teď fungl nové mi 12 pro a identický problém. Vypnutí volte nepomohlo, zkusím změnit preferovanou síť , ale fakt mne to i telefonu za skoro 30k dost štve a mám 02 a ČEZ, takže O2…

Iva
Iva
4 let před

Dobrý den, mám 1 měsíc xiaomi redmi 6. Vše fungovalo v pořádku, nyní ale asi 3 dny mi nejdou odesílat sms zprávy. Přijetí zpráv ano. Našla jsem tuto poradnu, ale nastavení volte v nabídce nemám. Mám O2, vyměnili mi sim kartu a stále odesílání zpráv nejde. V jiném zařízení sim funguje, takže je to jednozančně telefonem. Co s tím mám dělat?
Děkuji za radu.

Martin
Martin
4 let před

Tak na Redmi Note 7 stejný problém, operátor o2,pomohlo až vypnutí VoLTE

Ales Novak
Ales Novak
4 let před

Mám Mi 9/Vodafone SIM a odesíláni SMS nefunguje (ani s vypnutým VoLTE).

Anonymní
Anonymní
4 let před

Tak u O2 pokračuje problém i dále. Vypnutím LZE se problém vyřešil.

Marek Kubásek
Marek Kubásek
4 let před

Dobrý den.
Děkuji za pomoc. Měl jsem stejný problém na Nubia Red Magic u O2. Po vypnutí vše OK.
Marek Kubásek

David
David
4 let před

Nemáte info kdy to bude opraveno? Stále to nefunguje děkuji.

David
David
4 let před

Ok , má to vůbec nějaké výhody to volte?

vypnutí VoLTE u MIUI 11
vypnutí VoLTE u MIUI 11
4 let před

Dobrý den, jak VoLTE vypnout u MIUI 11???? V nastavení není umožněno. Díky MN

Anonymní
Anonymní
4 let před

Mám Redmi 7, T-Mobile. Dva měsíce vše OK, od aktualizace na 11 přestaly SMS odcházet, je to pár dnů. VoLTE se mi v nabídce neukazuje, podívala jsem se přes doporučený kód a objevilo se enabled. Co dál?
Jít na tovární nastavení a obnovu všeho je tak na tři dny a výsledek nejistý.

Anonymní
Anonymní
4 let před

Vypnout mám VoLTE prosím jak? Jen na chvilku se zobrazí, že je zapnuté a to je vše. Takový problém jsem nikdy neměla, navíc je mezi divné, že na něj nebyli schopni reagovat ani údajní technici z T-Mobile, volala jsem na podporu, na prodejně nevěděli naprosto nic.

Tomáš
Tomáš
4 let před

Super, moc díky za článek, nikde jinde jsem info, jak vyřešit problém s neodesíláním sms nenašel. Vše teď běží jak má!

VoLTE a SMS
VoLTE a SMS
3 let před

Pavel
Dobrý den
Chyba u služby VoLTE nebude pravděpodobně u nástavby MUIU, ale v Androidu 9 a 10. Služba zlobí i na čistém androidu. Setkal jsem se s těmito problémy i na telefonu Xiaomi Mi A2 a A3 a například na telefonu Realme X5 Pro. Zatím jediná značka telefonu, kde jsem tento problém neměl , byl Samsung.

VoLTE a SMS
VoLTE a SMS
3 let před

Koupil jsem včera telefon Realme 5 Pro, aktualizovaný Android 10 ColorOS, operátor O2. Nešlo odeslat zprávy. Po vypnutí VoLTE funguje. Aspoň díky této diskusi jsem na ten problém přišel.

nefunkční sms - VOLTE
nefunkční sms - VOLTE
3 let před

dovolím se připojit s dotazem. Chci na xiaomi redmi Note 8T vypnout Volte,ale jakmile vyjedu z nabídky,tak se opět zapne. Je ještě někde nějaký fígl nevíte? Děkuji za zprávu

nefunkčnísms
nefunkčnísms
3 let před

Dobrý den.
Před třemi týdny jsou koupil Redmi Note 8 Pro. Přečetl jsem vše co šlo, ale pomoci se stále nedostává. Nejdou odesílat sms, VoLTE mám vypnuté, instalovaný jiný program na sms – Textra také nefunguje, aplikace v oprávněních jsou povoleny. MMS mně však odchází. Děkuji za radu.

Anonymní
Anonymní
3 let před

Děkuji za odpověď. Viktor

JiHo
JiHo
3 let před

Tak bohužel, na Poco F2 Pro při aktivním VoLTE (operátor O2) se SMS přestaly odesílat po aktualizaci na MIUI 12/Android 10. Předtím fungovalo odesílání SMS. Po vypnutí VoLTE už SMS odesílat jdou.

Jirka
Jirka
Odpovědět  Karel Kilián
3 let před

Stejný telefon (POCO F2) a síť (O2) a stejný problém. Vypnout VoLTE pomohlo, ale bez VoLTE mi padají hovory.. Doufám, že to vyřeší budoucí update..

Michal
Michal
3 let před

Dobry den koupil jsem si xiomi mi note 10lite pred tydnem a nejdou mi odesilat zpravy uz 2 dny mam sit 02 prosim o radu

Markéta
Markéta
3 let před

Zdravím, z telefonu Xiaomi redmi note pro 8 a 9, se odesílají zprávy jen při připojeni wifi. Zobrazuje se čekání na připojení. Uvedené VoLTE nemůžeme nikde v telefonu najít. Prosím o radu

Týna
Týna
3 let před

Zdravím, po vypnutí VoLTE stále nejdou odeslat SMS bez připojení na wifi. Co s tím?

Gregor
Gregor
3 let před

Dobrý deň zo Slovenska,
mám Lenovo K10 Note s O2 kartami a takisto mi nešlo odosielať správy a nešlo to ani po aktualizácii (čiže chybu asi dodnes neodstránili). Pomohol mi Váš článok, hoci je už 2 roky starý (no zrejme stále aktuálny). Ďakujem, inak by som na to nikdy neprišiel.

Last edited 3 let před by Gregor
Kateřina
Kateřina
3 let před

Moc jste mi pomohli. Pár dnů se trápím s tím, že mi nejdou odeslat SMS zprávy z nového Xiaomi Mi10T. Volala jsem i na operátora O2, nic nepomohlo… Pak jsem si přečetla tento článek, vypnula VoLTE a vše šlape jak nikdy předtím. Díky 🙏😌

Dušan
Dušan
3 let před

Musím potvrdit, že u Xiaomi M3 (se všemi aktualizacemi) tento problém k datu 2.2.2021 stále přetrvává a vyřešilo to až vypnutí funkce VoLTE.

Josef
Josef
3 let před

Take jsem mel chybu 50 nejde odeslat sms prostrednictvym t mobile.Zjistil jsem ze system na xiaomi nepobiral kartu sd.Mel jsem 2 sim plus kartu sd a kdyz jsem to zkusil jen s jednou sim kartou,tak to slo odeslat na vsechny cisla co predtim nesly

Josef
Josef
Odpovědět  Karel Kilián
3 let před

Verte ze jsem zkusil vsechno.Nejdrive ze to je simkartou,ale z jineho telefonu odeslala,tak tovarni nastaveni telefonu a nic se nezmenilo.Tak jsem vyndal datovku a sd kartu,vse jsem odeslal a nahoda to urcite neni.Ted Tam mam jen 2 sim bez sd karty a jede jak ma

received_452478415886382.jpeg
JiHo
JiHo
3 let před

Tak problém s odesíláním SMS (síť O2) trvá na Poco F2 Pro stále, Android 11, aktualizace MIUI 12.2.4.0(RJKEUXM), proveden (zbytečný) tovární reset kvůli problémům s tlačítkem Menu. Se zapnutým VoLTE SMS ani ťuk…

Roli
Roli
3 let před

od 20.04. mi nefungovali sms, O2 sieť , Cover X4….tento článok mi pomohol, sms som vypol LTE ….nevedeli ani v O2 pomôcť……..sms s Tcomu posielalo, O2 sms z iného telefónu áno, ale z mojho kde bolo zapnute Volte na SIM kartu O2, vôbec. Teraz je to o.k., zatiaľ …ďakujem

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro
3 let před

Dobrý den,

Aktuálně nově koupený Huawei P30 Pro. Po posledních aktualizacích, stejný problém jak uvádíte. Velmi dlouhé odesílání SMS na většinu čísel. Pomohla až deaktivace Volte. Od té doby šlape jak hodinky. Jsem u sítě O2. Možná do budoucna pomůže nějaká nová aktualizace, která to zase srovná.

Pěkný den všem a děkuji za pomoc, díky Vám jsem vyřešila i můj problém.

Pavla
Pavla
2 let před

Dobrý den
Přestalo mi fungovat odesílání SMS zpráv u jednoho čísla. Operátor (Vodafon) s tím nic nemůže udělat. Hledala jsem v nastavení voLTE, ale nenašla jsem. Můžete mi prosím poradit? Děkuji

Pavla
Pavla
Odpovědět  Karel Kilián
2 let před

Dobrý večer.
I tato varianta mě napadla, ale nic jsme nenašli. Mně v telefonu již u odesílají SMS naskakuje slovo,, odesílání” , ale zpráva prostě neodejde. Ale děkuji za radu.

lidia capkova
lidia capkova
2 let před

Nejdou mě odesílat sms tel.Samsung 12

Pavel
Pavel
1 rok před

Dobrý den,
Poprosil bych o radu…trápí mne stejný problém. Jak na SIM O2 tak ČEZ, což je také O2.
V předchozím telefonu Mi 9TPro vše fungovalo, ale přešel jsem na Mi 12 Pro a bohužel problém, co zde popisujete postihl i mně.
Prozatím jsem zkoušel vypnout funkce chatu, zakázat Volte a zkouším měnit preferované sítě, ale stále to píše u nových zpráv, že je nelze odeslat.
Vymazání dat aplikace Zprávy jsem také zkoušel, ale také bez efektu.
Co funguje, je WhatsApp, ale tím SMS/MMS neposílám a ani nechci.

Jede to na posledním androidu 12 a MiUI 13 po záplatě.

Pavel Kohout
Pavel Kohout
Odpovědět  Karel Kilián
1 rok před

Ano, tohle pomohlo a funguje to s Volte a 5G. Díky moc! KUDOS

Andrea
Andrea
1 rok před

Dobrý den,

Také mám O2 a problém mám na novém zařízení Realme 8 5G

1234567890
1234567890
1 rok před

Mám problém stím že když si na iprimě chci zakoupit díl zoo a oni my pošlou sms jak mám odeslat Ano no já ho odešlu a ono se to neodešle a píše to:tuto aplikaci nelze otevřít v novém okně prostřednictvím tohoto oznámení

Vladimír
Vladimír
1 rok před

Ano i já mám problém s odesláním SMS při zapnutém LTE-tablet iGET SMART L 103. Síť TM.

Helena
Helena
1 rok před

Jakože nefunguje SMS a ne

IVA
IVA
9 měsíců před

Mám starý telefon Nokia c2 a přestaly se mi odesílat sms na řešení křížovek ,ostatní zprávy odeslat jdou

91
0
Napište nám svůj komentář!x