Novinky

Nová bezpečnostní kamera Xiaomi dohlédne na domácnost ve 2K

Xiaomi má ve svém portfoliu celou řadu interiérových i venkovních kamer – několik jich najdete v nabídce našeho českého a slovenského e-shopu. Aktuální novinkou je bezpečnostní kamera Xiaomi Smart Camera C300, jejímž největším tahákem je rozlišení 2K a vylepšené algoritmy umělé inteligence.

Bezpečnostní kamera Xiaomi Smart Camera C300
Bezpečnostní kamera Xiaomi Smart Camera C300

Z designového hlediska nepřináší Smart Camera C300 nic nového a na první pohled ji od ostatních modelů pozná patrně jen oko velmi zkušeného fanouška značky Xiaomi. Tělo je provedeno z bílého plastu a na základně ve tvaru komolého kuželu je usazena koule s pohyblivou optikou. Celé zařízení má rozměry 115 × 78 × 78 milimetrů a váží 327 gramů.

Xiaomi Smart Camera C300

Kamera je vybavena snímačem s rozlišením 3 Mpx, díky kterému je schopna natáčet video v rozlišení 2304 × 1296 obrazových bodů. Výrobce tak na prvním místě jako jednu z výhod uvádí vyšší úroveň zachycených detailů, jež vynikne zejména proti kamerám s rozlišením 1080p. Objektivně vzato nabízí novinka o polovinu více obrazových bodů než většina kamer této kategorie.

Nová bezpečnostní kamera Xiaomi
Nová bezpečnostní kamera Xiaomi

Další deklarovanou vlastností je světelnost objektivu f/1,4. Toto číslo vyjadřuje, kolik je objektiv schopen využít světla a obecně platí, že nižší clonové číslo znamená lepší schopnost pracovat ve zhoršených světelných podmínkách. I v hůře osvětlených prostorech by tak Xiaomi Smart Camera C300 měla poskytnout dostatečně kvalitní obraz.

Světelnost f/1,4
Světelnost f/1,4

Ke kvalitnějšímu obrazu by měl přispět i vylepšený objektiv se šesti čočkami, jež účinně snižuje lom světla a zajišťuje jasnější a detailnější obraz. Dalším důležitým prvkem je citlivý obrazový snímač, schopný zachytávat barevné video i při slabém osvětlení.

Soustava šesti čoček
Soustava šesti čoček

Nová bezpečnostní kamera Xiaomi

Xiaomi Smart Camera C300 má schopnost otáčet se ve dvou osách – vertikálně v úhlu 108 stupňů a horizontálně v rozsahu celých 360 stupňů. Ovlivňovat směr pohledu lze z mobilní aplikace, díky čemuž snadno získáte kompletní přehled o dění ve střeženém prostoru. Ve výbavě nechybí mikrofon a reproduktor, díky čemuž lze přes kameru oboustranně komunikovat s osobami či domácími mazlíčky před ní.

Přečtěte si také  Nová bezpečnostní kamera Xiaomi sleduje dvě místa najednou
Schopnost otáčení ve dvou osách
Schopnost otáčení ve dvou osách

Kamera vyniká širokými možnostmi konektivity. Kromě možnosti sledovat a nastavovat ji v mobilní aplikaci Mi Home na telefonech a tabletech poskytuje také zobrazení obrazu na displeji chytrého budíku Xiaomi Mi Smart Clock. Nechybí ani možnost integrace se systémy chytré domácnosti Google Home či Amazon Alexa, hlasové ovládání přes chytré reproduktory a displeje spolupracující s Asistentem Google nebo Amazon Alexou.

Zobrazení obrazu na displeji chytrého budíku Xiaomi Mi Smart Clock
Zobrazení obrazu na displeji chytrého budíku Xiaomi Mi Smart Clock

V úvodu jsme zmínili vylepšenou umělou inteligenci, jež má na starosti vyhodnocování obrazu a detekci narušení. Kamera tak dokáže rozpoznat a upozornit na přítomnost osoby v hlídaném prostoru, přičemž díky kombinaci aplikací hlubokého učení a AI účinně filtruje falešné poplachy a zvyšuje tak přesnost.

Bezpečnostní kamera Xiaomi s detekcí narušení pomocí AI
Bezpečnostní kamera Xiaomi s detekcí narušení pomocí AI

Další parametry kamery

Pořízené video je kódováno kodekem H.265, vyznačujícím se proti staršímu kodeku H.264 značnou datovou úsporností. Konkrétně jsou videa ve stejném rozlišení až o polovinu menší, což znamená nižší datové přenosy a tím i plynulejší přenos obrazu v reálném čase.

Možnost oboustranné hlasové komunikace
Možnost oboustranné hlasové komunikace

Nová bezpečnostní kamera Xiaomi Smart Camera C300 nabízí tři způsoby ukládání pořízených záznamů. Ty lze uchovávat na paměťové kartě typu microSD s kapacitou až 256 GB (karta není součástí balení), zálohovat na síťové úložiště, nebo můžete využít bezplatného cloudového úložiště pro uložení záběrů za posledních sedm dní. Nutno podotknout, že záznam je ukládán pouze v případě, kdy je kamerou zaznamenán pohyb.

Bezplatná poradna Xiaomi
Tři možnosti ukládání záznamů
Tři možnosti ukládání záznamů

Jednou z důležitých stránek, které výrobce zdůrazňuje, je ochrana soukromí. Kamera je vybavena bezpečnostním čipem a dokáže zabránit narušení soukromí zachycením streamovaného videa či podvržením zařízení. Veškeré datové přenosy jsou bezpečně šifrované pomocí šifrování AES-128.

Bezpečnostní kamera Xiaomi

Kameru lze jednoduše usadit na nábytek, nebo přimontovat pomocí montážní sady, jež je součástí balení. Je možné ji také nainstalovat ke stropu či jiným způsobem zavěsit hlavou dolů – v takovém případě stačí změnit v mobilní aplikaci její orientaci.

Přečtěte si také  Xiaomi MI6 představeno: nádherný design, extrémní výkon i a duální fotoaparát
Kameru lze instalovat i hlavou dolů
Kameru lze instalovat i hlavou dolů

Při úvodní instalaci je kameru nutné připojit k Wi-Fi, skrz kterou následně komunikuje přes internet. Podporuje pouze starší bezdrátové pásmo 2,4 GHz standardů 802.11b/g/n. V balení najdete, kromě kamery a uživatelské příručky, ještě napájecí adaptér, kabel a montážní sadu, sestávající z podložky, dvou hmoždinek a dvou šroubků.

Bezpečnostní kamera Xiaomi
Bezpečnostní kamera Xiaomi

Nová bezpečnostní kamera Xiaomi Smart Camera C300 je již uvedena na globálních webových stránkách a v dohledné době se objeví na českém trhu. Například náš portál xm.cz ji nabízí za 1199 Kč.

 

Jak se vám líbí nová bezpečnostní kamera Xiaomi?

Zdroje: mi.com.

Xiaomi 13T Pro

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Orol
Orol
1 rok před

je to kompatibilne s NAS Synology? mam tuto starsiu, ale neviem ju pripojit na NAS-ko…

Tomáš
Tomáš
1 rok před

Infra pro noční vidění to nemá? Škoda celkem. Xiaomi Mi 360° Home Security Camera 2K mi stále přijde jako lepší volba.

gto
gto
Odpovědět  Tomáš
1 rok před

Infra to má.

Alexandra
Alexandra
10 měsíců před

Muže mne prosím někdo vysvětlit, jak na kameře starší typ xiaomi mi home security camera 360 1080p,nastavit nahraávání tak, aby se prostě nahrávalo 24 hodin v kuse třeba? Ikonka nahrávání ( kamerka ) je a appce…ale jakmile z appky odejdu, tak se záznam přeruší. Také nějak nechápu ukládání na SDkartu. Mám ji v appce nastavenou jako vychozí, aby se vše ukadalo tam,ale i tak je vše vidím v jakési složce Local ( Cloud, Local, SD karta ) a na kartě není nic. Potřebuji nahrát místost po celý den. Děkuji předem 🙂

8
0
Napište nám svůj komentář!x