Novinky

Nová stolní lampička Xiaomi je praktičtější, větší a lépe svítí

Xiaomi má ve své nabídce celou řadu svítidel, z nichž část je dostupná i na našem trhu. Aktuální novinkou je stolní lampička Xiaomi Mijia Desk Lamp 2 (produktové číslo MJTD06YL), jejíž prodej začíná na crowdfundingové platformě YouPin právě dnes, tedy ve středu 10. dubna.

Nová stolní lampička Xiaomi je praktičtější, větší a lépe svítí
Nová stolní lampička Xiaomi je praktičtější, větší a lépe svítí

V našich online obchodech můžete v tuto chvíli pořídit předchozí generaci stolní lampičky Xiaomi Mi LED Desk Lamp 1S. V českém e-shopu stojí 1 442 Kč a ve slovenském online obchodě ji lze pořídit za 46,10 eur. Produkt máme v externím skladu, což znamená, že jsme schopni ho odeslat do dvou pracovních dní od přijetí objednávky.

Stolní lampička Xiaomi Mijia Desk Lamp 2

Lampička se dodává v rozloženém stavu a po složení má tvar písmene T, přičemž do šířky měří 600 milimetrů a do výšky 477 milimetrů. Její vnější povrch je vyrobený z matného bílého plastu, díky čemuž snadno zapadne do prakticky jakéhokoli interiéru, kde bude působit elegantním a moderním dojmem.

Rozměry lampičky
Rozměry lampičky

Široké osvětlovací rameno, které lze otáčet v rozsahu 25 °, dokáže pokrýt svým svitem celou plochu pracovního stolu (světlo pokrývá plochu zhruba 700 × 500 milimetrů), přičemž světlo se šíří z lampičky směrem dopředu, čímž chrání zrak uživatele. V centrální oblasti dosahuje intenzita osvětlení až 756 luxů, po okrajích pak 364 luxů.

Rameno široké 60 centimetrů
Rameno široké 60 centimetrů

Světlo zajišťuje 112 miniaturních LED. Ty nabízejí plynulé nastavení teploty barev v rozsahu od 2 700 do 5 100 K, regulaci intenzity jasu a možnost libovolného přepínání mezi různými režimy osvětlení. Zařízení je určené pro provoz v interiérových podmínkách, konkrétně při teplotách od -10 do 40 °C a relativní vlhkosti vzduchu mezi 0 a 85 %.

Světlo zajišťuje 112 miniaturních LED
Světlo zajišťuje 112 miniaturních LED

Kvalitní osvětlení

Produkované světlo získalo cenné certifikace britské Komise pro kvalitu péče (Care Quality Commission; CQC). V kategorii stolní lampy na čtení a psaní získala stolní lampička hodnocení AA, v kategorii svítidel vhodných pro učení pak dokonce AAAA.

Přečtěte si také  Nový stropní sušák prádla Xiaomi suší, svítí a ovládá se z aplikace
Xiaomi Mijia Desk Lamp 2
Xiaomi Mijia Desk Lamp 2

Lampička vyniká indexem podání barev Ra97. Tento index, známý také jako CRI (Color Rendering Index), hodnotí věrnost barevného vjemu, který vznikne osvětlením ze zdroje, v porovnání s tím, jaký barevný vjem by vznikl ve světle slunce. Hodnota 97, znamená to, že světelný zdroj poskytuje velmi přesné podání barev ve srovnání s přirozeným světlem.

Lampička vyniká indexem podání barev Ra97
Lampička vyniká indexem podání barev Ra97

Proti předchozímu modelu 1S nabízí novinka především vyšší svítivost, o trochu lepší index podání barev a rovnoměrnější osvětlení. Navíc se může pochlubit certifikátem TÜV SÜD, která garantuje pohodlí pro oči a žádné blikání světla, čímž vytváří zdravé a příjemné světelné prostředí.

Proti předchozímu modelu 1S nabízí novinka především vyšší svítivost
Proti předchozímu modelu 1S nabízí novinka především vyšší svítivost

Součástí balení je hlava lampy s integrovanými LED, sloupek pro její umístění a obdélníkový podstavec. K sestavení pak budete potřebovat pouze jeden šroubek a šroubovák, který taktéž najdete v krabičce. K napájení slouží adaptér s napájecím kabelem, výstupním napětím 12 voltů a proudem 1 ampér. Samozřejmě nemůže chybět stručná uživatelská příručka.

Lampička s chytrou konektivitou

Výrobce nezanedbal ani konektivitu – lampička podporuje technologii Xiaomi HyperOS Connect. Ta umožňuje zařízením, jako jsou telefony, tablety a další spotřebiče, dynamické propojení v reálném čase a spolupráci mezi spotřebiči jako jednoho celku.

Samsung Galaxy S23

Lampičku lze ovládat z mobilní aplikace Xiaomi/Mi Home, která je dostupná pro zařízení s operačními systémy Android a iOS. Z ní ji lze nejen rozsvěcet a zhasínat, ale též nastavovat intenzitu a teplotu světla či naplánovat automatické rozsvícení a zhasnutí.

Pochopitelně nechybí možnost integrace v rámci chytré domácnosti Xiaomi. Lampička tak může reagovat na stav dalších zařízení, případně jiné spotřebiče mohou reagovat na její stav. Například je možné automaticky zapnout čističku vzduchu v místnosti po jejím rozsvícení.

Možnost ovládání hlasem
Možnost ovládání hlasem

V domovské Číně nebude chybět ani propojení s chytrými reproduktory s asistentem XiaoAI. V takovém případě pak lampička nabídne možnost ovládání některých funkcí prostřednictvím hlasových příkazů, což je nejen pohodlné, ale též vysoce návykové.

Přečtěte si také  Xiaomi Mi Band 3 o krůček blíž! Má potřebnou certifikaci

Stolní lampička Xiaomi – cena a dostupnost

Nová stolní lampička Xiaomi Mijia Desk Lamp 2 se aktuálně prodává pouze v domovské Číně. V rámci crowdfundingové kampaně na serveru YouPin je nabízena za cenu 179 čínských jüanů, což je v přepočtu asi 580 Kč. Později bude prodávána za doporučenou maloobchodní cenu 199 čínských jüanů, tj. přibližně 640 Kč.

Výrobce se zatím žádným způsobem nevyjádřil k tomu, zda bude tento produkt nabízet i na dalších trzích. S ohledem na skutečnost, že předchozí generace stolní lampičky byla dostupná i v českých obchodech ale předpokládáme, že tomu tak bude i v případě tohoto modelu.

Stolní lampička Xiaomi
Stolní lampička Xiaomi

Pokud se tato lampička bude prodávat na českém trhu, pak bude nutné počítat s o něco vyšší cenovkou. Prodejci totiž budou muset k čínské ceně připočítat náklady na dopravu, daň z přidané hodnoty a svou marži. Předpokládáme, že by se cena mohla pohybovat okolo 1 000 Kč.

Líbí se vám nová stolní lampička Xiaomi Mijia Desk Lamp 2?

Zdroje: xiaomiyoupin.com, gizmochina.com.

Servis XM.cz

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x