Novinky

Roborock S7 MaxV Ultra: robotický vysavač, o který se nemusíte starat

Minulý týden proběhl v americkém Las Vegas veletrh spotřební elektroniky Consumer Electronics Show (CES). Zúčastnil se ho i čínský výrobce robotických vysavačů Roborock, který zde prezentoval svůj nejnovější model Roborock S7 MaxV Ultra.

Roborock S7 MaxV Ultra
Roborock S7 MaxV Ultra

Novinka navazuje na modely S6 MaxV a S7, proti kterým přináší celou řadu zajímavých vychytávek. Jedním z hlavních inovačních trendů je rozpoznávání objektů, se kterým pomáhá nová generace ReactiveAI 2.0. V aplikaci Roborock je nově 3D mapa zobrazující přesný půdorys domácnosti s veškerým nábytkem.

Novinka navazuje na modely S6 MaxV a S7
Novinka navazuje na modely S6 MaxV a S7

Funkcí detekce objektů využívá kamery, díky kterým přístroj dokáže rozpoznat předměty na zemi, jako je nábytek, boty a hračky, a lépe se jim vyhne. Tyto předměty následně označí v mapě v aplikaci ikonou, takže můžete zkontrolovat, zda se například někde pod nábytkem nepovaluje zapomenutá hračka nebo obuv.

Roborock S7 MaxV Ultra

Nová verze vysavače má víceméně konvenční provedení – přístroj má obvyklý kruhový tvar a rozměry 35,3 × 35,0 × 9,7 centimetrů. Jeho součástí je nádobka na prach a nečistoty s kapacitou 400 mililitrů a nádržka na vodu s objemem 200 mililitrů.

Nová verze vysavače má víceméně konvenční provedení
Nová verze vysavače má víceméně konvenční provedení

Jednou z nejzásadnějších změn je vysoký sací výkon. Zatímco loňský model Roborock S7 se chlubil až 2500 Pa, S7 MaxV Ultra jde na více než dvojnásobek – 5100 Pa. Díky tomuto výkonu dokáže vytáhnout nečistoty a špínu i z velké hloubky koberců.

Velkou změnou je dokovací stanice, označovaná jako Ultra-Dock
Velkou změnou je dokovací stanice, označovaná jako Ultra-Dock

Další velkou změnou je dokovací stanice, označovaná jako Ultra-Dock. Slouží nejen k nabíjení vysavače, ale umí také uskladnit vysáté nečistoty do sáčku, doplnit vodu do nádržky na vytírání a pomocí kartáče vyčistit mopovací podložku. Vysavač tak vyžaduje podstatně méně pozornosti než předchozí modely – majitelé budou muset jednou za čas (cca jednou týdně) vysypat sáček s nečistotami a doplnit vodu.

Vytírání s mýdlem

Velká změna nastala u modelu S7 MaxV Ultra v oblasti vytírání – nyní lze k mytí podlah použít tekuté mýdlo. Roborock spolupracoval se společností Unilever a její značkou OMO na vytvoření řešení, které je exkluzivní pro robotické vysavače Roborock. Roztok zvládne odstranit z podlah bakterie i odolnější skvrny, a navíc zanechá svěží vůni čajovníku. Samozřejmě je bezpečný i pro domácí mazlíčky a děti.

Přečtěte si také  Představení telefonu Xiaomi Redmi 5 je na spadnutí
K mytí podlah lze použít tekuté mýdlo
K mytí podlah lze použít tekuté mýdlo

Roborock S7 MaxV Ultra také disponuje systémem VibraRise, který automaticky zvedá mop, když najede na koberec, aby ho nenamočil. Mopovací podložka využívá technologii sonických vibrací, díky kterým zvládne odstranit i zaschlou špínu. V aplikaci je možné definovat zóny, kam nemá vysavač vůbec vjíždět, ale stejně tak i místa, kde by neměl používat mokrý úklid.

Roborock S7 MaxV Ultra
Roborock S7 MaxV Ultra

Vysavač je na jedno nabití schopen fungovat až 180 minut (předpokládáme, že na nejnižší výkon). Během této doby zvládne vysát a/nebo vytřít podlahy s plochou až 300 metrů čtverečních. Pokud mu během úklidu dojde baterie, automaticky se vrátí na nabíječku a po doplnění energie pokračuje tam, kde skončil. Nabití na plnou kapacitu přitom trvá méně než čtyři hodiny.

Cena a dostupnost Roborock S7 MaxV Ultra

Zakladatel a generální ředitel společnosti Roborock Richard Chang představil novinku slovy: „Chceme poskytnout našim zákazníkům ještě více hands-free řešení, které vyžaduje minimum interakcí se zařízením. To znamená vytvořit vysavač, který dokáže identifikovat a přizpůsobit se předmětům ve své cestě, včetně koberců a překážek, a zároveň se umí sám vyprázdnit a udržovat, kdykoli je to nutné. S vysavačem S7 MaxV Ultra jsou zákazníci o krok blíže skutečné autonomii při úklidu podlah.“

Xiaomi Mi Band 7

Chytrý robotický vysavač Roborock S7 MaxV Ultra bude k dispozici ve druhém čtvrtletí tohoto roku – pravděpodobně koncem března či začátkem dubna. Samotný vysavač přijde v USA na 859 dolarů, což je v přepočtu asi 18 420 Kč. Verze s dokovací stanicí pak bude stát 1399 dolarů. tedy v přepočtu cca 30 000 korun.

Líbí se vám Roborock S7 MaxV Ultra?

Zdroje: androidcentral.com, androidheadlines.com, gizmodo.com, slashgear.com.

Redmi A3

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Roman
Roman
1 rok před

Roborock S7 MaxV ULTRA má mobilní aplikaci v en jazyce, plánuje se i v cz? Děkuji.

Zbyněk
Zbyněk
6 měsíců před

Dobrý den,
zakoupil jsem Roborock S7 max ultra a nejde mi se připojit v aplikaci.
Bylo vyzkoušeno kdejaké video z Youtube a pořád buč nelze připojit
telefon a když telefon připojím obojí se nepřipojí do sítě…
Aplikace poloviční než v jiných zemích . V čem může spočívat chyba ?
Reklamace ???
Děkuji za odpověď

4
0
Napište nám svůj komentář!x