Články

Rozbalili jsme Poco X3. Co nabízí telefon za šest tisíc korun?

Telefon Poco X3 byl představen na začátku září jako novinka vyšší střední třídy. Nabízí solidní hardwarové parametry za příznivou cenu, takže pokud sháníte mobil, který bude dobře fungovat a současně nestojí příliš mnoho peněz, měl by být tento model jedním ze žhavých kandidátů.

Telefon Poco X3 v šedé barvě
Telefon Poco X3 v šedé barvě

Poco X3 nabízíme v našem českém i slovenském e-shopu, a to buď v šedé, nebo modré barvě. Z hlediska hardwarových parametrů jsou k dispozici dvě verze – obě mají 6 GB RAM, levnější nabízí interní úložiště s kapacitou 64 GB (za 6060 Kč, respektive 229 eur), dražší pak rovný dvojnásobek interní paměti (za 7190 Kč, respektive 272 eur).

Rozbalili jsme Poco X3

Telefon Poco X3 přichází v krabičce černo-žluté barvy, která je pro zařízení prodávaná pod značkou Poco/Pocophone typická. V balení jsme našli silikonové pouzdro, prostředek pro otevření šuplíčku pro SIM karty, nabíjecí adaptér s výkonem až 33 W, kabel a samozřejmě i samotný mobil.

Telefon Poco X3 přichází v krabičce černo-žluté barvy
Telefon Poco X3 přichází v krabičce černo-žluté barvy

Ten je doslova obalen ochrannou transportní fólií, jejíž přední stranu výrobce využil k propagaci hlavních parametrů. Těšit se můžete na procesor Qualcomm Snapdragon 732G s taktovací frekvencí až 2,3 GHz nebo obrazovku s úhlopříčkou 6,67″ a obnovovací frekvencí 120 Hz.

Je doslova obalen ochrannou transportní fólií
Je doslova obalen ochrannou transportní fólií

K dalším lákadlům patří 64Mpx hlavní fotoaparát a přední foťák s rozlišením 20 Mpx, umístěný v takzvaném „průstřelu“. Baterie s kapacitou 5160 mAh by měla zajišťovat nadstandardní výdrž na jedno nabití a díky podpoře rychlého nabíjení výkonem 33 wattů nebudete muset čekat na doplnění energie zbytečně dlouho.

K dalším lákadlům patří 64Mpx hlavní fotoaparát
K dalším lákadlům patří 64Mpx hlavní fotoaparát

Plná polní za slušnou cenu

Přestože se jedná o telefon s příznivou cenou, působí poměrně prémiovým dojmem. Zadní strana je sice plastová, stejně jako rám, na první pohled však tento fakt skoro jistě nepoznáte. Na přední straně je 6,67″ LCD displej s obnovovací frekvencí 120 Hz, který by měl být zárukou plynulého překreslování.

Přečtěte si také  Unboxing Redmi 9: co najdete v krabičce nejlevnějšího telefonu?
6,67" LCD displej
6,67″ LCD displej

Velmi kladně hodnotíme umístění čtečky otisků prstů, která je integrována v tlačítku pro zapnutí/vypnutí na pravé hraně. Funguje skutečně pěkně a pro zapnutí není nutné tlačítko mačkat – stačí na něj jen přiložit prst (ideálně asi palec).

Závěrem si dovolíme jednu malou opravu k našemu videu: telefon MÁ dual SIM. Lze do něj nainstalovat buď jednu SIM a jednu paměťovou kartu, nebo dvě SIM. Ostatně v této konfiguraci Poco X3 právě testujeme a s výsledky vás již brzy seznámíme v naší podrobné recenzi.

Redmi A3

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

10 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jinuška
Jinuška
3 let před

Teda ten nevypadá vůbec špatně. Cena taky není vůbec marná. Budu o něm tedy uvažovat. Mám Iphone a ségře bych chtěla koupit právě něco levnějšího.

Tomas
Tomas
3 let před

Dobry den.
Na nekterych video recenzich jsem videl z meho pohledu nalepenou kryci folii na displeji. Je tam jiz nalepena v originalnim baleni nebo je telefon dodavan bez kryci folie?
A jeste se zeptam, jak je na tom prijem GPS signalu pro navigaci?
Dekuji
Tomas

Michal
Michal
3 let před

Takže už i Xiaomi používá hybridní slot? Od té doby co mě zmizeli fotky z interní paměti fotky jedině na SD kartu a to je pak mobil pro dual SIM zabitý.

Vaclav
Vaclav
3 let před

Tak stále čekáme na tu 24.9. slibovanou podrobnou recenzi. Vypadalo to nadějně ještě týž den zveřejněné testy výkonu v AnTuTu. A teď to nějak drhne. Jak to vypadá?

Suarel
Suarel
3 let před

Jsem za ty peníze opravdu spokojen,měl jsem i velice dražší mobily vč.Iphona, zatím veškeré funkce OK,baterka super i zvuk.

10
0
Napište nám svůj komentář!x