Novinky

Xiaomi Play bude telefon plný zábavy – podívejte na první obrázky!

V pondělí 24. prosince, tedy přesně na Štědrý den, se odehraje premiéra nové řady telefonů, označovaných jako Xiaomi Play. Čínský výrobce ji vehementně promuje na sociální síti Weibo, kde publikoval několik upoutávek.

Zveřejnění série obrázků přineslo potvrzení dvou zásadních informací: novinka skutečně ponese označení Xiaomi Play a bude představena již toto pondělí. Jedním z viditelných rysů má být decentní kapkovitý výřez pro přední fotoaparát s rozlišením 8 Mpx.

Xiaomi Play na oficiálních obrázcích

Na zadní straně telefonu, jež pravděpodobně přijde i ve verzi s dnes tak populárním barevným gradientem, bude vertikálně orientovaný duální fotoaparát s rozlišením 12 Mpx a čtečka otisků prstů.

Xiaomi Play
Xiaomi Play

Právě zadní strana ukazuje, že pravděpodobně jde o zařízení, jež se objevilo v databází čínské certifikační autority TENAA pod označením M1901F9E. Telefon na propagačních snímcích má stejné rozložení fotoaparátů i kruhový snímač otisků prstů.

Toto zařízení se objevilo v databází čínské certifikační autority TENAA
Toto zařízení se objevilo v databází čínské certifikační autority TENAA

Pokud je tento předpoklad správný, pak označení Play patrně neznamená herní telefon. Specifikace na webu TENAA totiž uvádějí, že srdcem zařízení je osmijádrový procesor, taktovaný na 2,3 GHz. Dnes stále ještě aktuální špička – Qualcomm Snapdragon 845 – má maximální frekvenci 2,8 GHz.

Play patrně neznamená herní telefon
Play patrně neznamená herní telefon

Zábavná střední třída

Půjde tedy o telefon střední třídy, který bude dostupný v několika konfiguracích. Z hlediska operační paměti se počítá se 3 až 6 GB. V případě interního úložiště by mohly být k dispozici varianty se 32, 64 a 128 GB. Některé zdroje konkrétně jmenují tři varianty: 4+64 GB, 6+64 GB a 6+128 GB. Jistě se shodneme na to, že žádný z parametrů nenaznačuje zaměření na hraní her.

Půjde o telefon střední třídy
Půjde o telefon střední třídy

Xiaomi Mi Play má mít obrazovku s úhlopříčkou 5,84″ s rozlišením 2280×1080 obrazových bodů a baterii s kapacitou 2900 mAh, což opět nejsou parametry, které bychom čekali od herního zařízení. Můžeme tedy celkem logicky předpokládat, že cílovou skupinou tohoto modelu budou zákazníci, kteří na něm budou přehrávat multimédia.

Přečtěte si také  Telefon Xiaomi Mi Play představen. Čím hodlá zaujmout?
Na všechny detaily budeme muset počkat až do 24. prosince
Na všechny detaily budeme muset počkat až do 24. prosince

Na všechny detaily budeme muset počkat až do 24. prosince, ale z dosavadních informací se zdá, že půjde spíše o telefon střední třídy, mířící na mladé zákazníky než o zařízení zaměřené na hraní s parametry vlajkové lodě.

Tak co říkáte na Xiaomi Play? Těšíte se na premiéru?

Zdroje: androidauthority.com, hi-tech.mail.ru, china-review.com.ua.

Xiaomi Watch 2
Servis XM.cz

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x