Články

3 (ne)známé produkty Xiaomi: odpadkový koš, ruční tiskárna a baterka

Máme tu předposlední srpnový pátek a s ním také další pokračování našeho seriálu, ve kterém vám představujeme nové produkty Xiaomi. Dnes to bude chytrý odpadkový koš, nesporně zajímavá a užitečná ruční tiskárna a na závěr robustní baterka se třemi funkcemi.

Xiaomi Townew Smart Trash Can T3 – odpadkový koš

Dnešní přehled začneme novinkou právě končícího týdne – odpadkovým košem Xiaomi Townew Smart Trash Can T3. Stojí za ním čínská firma Tuoniu Intelligent Technology, která se specializuje na výrobu chytrých automatických košů. První model, označovaný jako T1, spatřil světlo světa už v roce 2018 a přes crowdfundingový server Indiegogo se dostal i do Evropy a Ameriky.

Nejnovější model si zachovává všechny funkce předchozích generací, největší změnou je v této generaci eliptický tvar. Díky němu koš zabírá o 30 % méně místa, což oceníte především při jeho umístění ve stísněných prostorech.

Odpadkový koš Xiaomi Townew Smart Trash Can T3
Odpadkový koš Xiaomi Townew Smart Trash Can T3

Jednou z nejdůležitějších funkcí je patentovaná technologie ASAR 3.0, která zajišťuje automatické uzavření pytle na odpadky a následnou přípravu nového ze zásobníku. Dle výrobce je v tomto směru o 100 % rychlejší a 120 % energeticky efektivnější než předchozí generace. Na uživateli tak zůstává jen vytažení a vyhození pytle a občasné doplnění zásobníku.

Odpadkový koš Xiaomi
Odpadkový koš Xiaomi

Vše „v automatu“

Odpadkový koš má pochopitelně automatické otevírání a zavírání. Je schopen detekovat pohyb na vzdálenost až 35 centimetrů a doba, potřebná pro otevření víka, byla zkrácena na pouhých 0,3 sekund.

Automatické otevírání a zavírání
Automatické otevírání a zavírání

Je jasné, že automatické funkce musí obstarávat elektronika poháněná elektrickým proudem. Z tohoto důvodu je Xiaomi Townew Smart Trash Can T3 vybaven integrovaným akumulátorem s kapacitou 2000 mAh, který vydrží až 60 dnů běžného provozu. K jeho nabíjení slouží konektor typu microUSB.

Odpadkový koš Xiaomi Townew Smart Trash Can T3
Odpadkový koš Xiaomi Townew Smart Trash Can T3

Koš je hermetický a má zvýšenou odolnost proti stříkající vodě dle standardu IPX3. Rozměry nové verze jsou 180 × 388 × 201 milimetrů, přičemž váží jen 2,95 kilogramů. K dispozici je v pouze jedné, a sice bílé variantě.

Přečtěte si také  Které telefony dostaly ve 2. týdnu aktualizace MIUI či Androidu?
Odpadkový koš Xiaomi
Odpadkový koš Xiaomi

Doporučená cena odpadkového koše Xiaomi Townew Smart Trash Can T3 je stanovena na 599 čínských jüanů, což je v přepočtu asi 1900 Kč. Aktuálně je nabízen v rámci crowdfundingového serveru YouPin za zvýhodněnou cenu 299 čínských jüanů, tj. cca 950 Kč, s tím, že zahájení dodávek zákazníkům je plánováno na 26. září. Aktuálně nejsou k dispozici informace o tom, zda bude tento produkt dostupný i na trzích mimo Čínu.

Xiaomi PrinterPods handheld DIY printer – ruční tiskárna

Také druhý produkt dnešního přehledu je jednou z novinek tohoto týdne. Xiaomi PrinterPods handheld DIY printer je ruční tiskárna, se kterou můžete tisknout prakticky na cokoli. Nejedná se tedy o klasickou tiskárnu k počítači, nýbrž o maličký strojek, jehož pohyb zajišťuje ruka.

Xiaomi PrinterPods handheld DIY printer - ruční tiskárna
Xiaomi PrinterPods handheld DIY printer – ruční tiskárna

Tento produkt cílí především na kutily, kterým umožní tisknout na nejrůznější povrchy. Můžete s ním tisknout třeba na plast, oblečení, obuv, dřevo, kůži a v ukázkových fotografiích od výrobce najdete dokonce i potištěné toasty.

Redmi 13C

Jinými slovy: ruční tiskárna Xiaomi PrinterPods handheld DIY printer není omezená pouze na papír, ale proti tradičním tiskárnám přináší prakticky neomezené možností. Navíc je snadno přenosná, takže ji můžete požívat takřka kdekoli.

To, co bude tiskárna tisknout, lze snadno nastavit v aplikaci pro mobilní telefony, ke které se připojuje prostřednictvím Bluetooth. Kromě předdefinovaných log a tvarů je možné tímto způsobem vytisknout i jakýkoli vlastní motiv či obrázek.

Ruční tiskárna tiskne na cokoli

Používá speciální inkoust, který snadno ulpí na nejrůznějších typech povrchů, takže můžete snadno nanášet výrazná loga nebo vzory na různé objekty. Povrch předmětu, na který se tiskne, nemusí být zcela rovný – tisknout lze i na zakřivené povrchy, jako jsou šálky či sklenice.

Přečtěte si také  Rozdíly: Xiaomi 11T vs. Xiaomi 11T Pro aneb Podzimní vlajkové lodě
Nastavení z mobilní aplikace
Nastavení z mobilní aplikace

Tělo přístroje s rozměry 43 × 52 × 95 milimetrů a hmotností jen 145 gramů se díky elegantnímu a efektivnímu designu pohodlně vejde do dlaně. Obsahuje integrovanou inkoustovou kazetu, přičemž inkoust je nejen zdravotně nezávadný, ale dokonce i jedlý. Můžete tak tisknout třeba na svou kůži či na potraviny.

Ruční tiskárna Xiaomi PrinterPods handheld DIY printer je aktuálně dostupná výhradně v Číně a není známo, zda se dostane i na další trhy. Na crowdfundingové platformě YouPin je nabízena za cenu 299 čínských jüanů, což je v přepočtu asi 950 korun.

Xiaomi Wiha 3-in-1 flashlight – baterka

Do třetice všeho dobrého tu máme multifunkční baterku Xiaomi Wiha 3-in-1 flashlight. Hned na začátek můžeme prozradit, že „tři v jednom“ znamená, že kromě klasického svitu umí svítit ještě ultrafialovým světlem a fungovat jako laserové ukazovátko.

Xiaomi Wiha 3-in-1 flashlight - baterka
Xiaomi Wiha 3-in-1 flashlight – baterka

Svítilna nabízí světelný tok až 310 lumenů a maximální dosah 65 metrů. Svit zajišťují dvě výkonné LED, produkující bílé studené světlo, jež vyhovuje různým potřebám a použitím. Zdroj světla bude stačit jak k hledání ztracených věcí pod postelí, tak v noci v přírodě. Energii obstarávají tři vyměnitelné mikrotužkové (AAA) baterie.

Svítilna obsahuje velice silný magnet, kterým ji lze přichytit na kovové povrchy. Tuto vlastnost oceníte například při opravách auta, kde baterku připevníte třeba ke kapotě či jiné části a budete mít volné ruce pro nástroje.

Svítilna obsahuje velice silný magnet
Svítilna obsahuje velice silný magnet

Tělo baterky je vyrobeno z odolné slitiny a je tak pevné, že ho v případě nouze můžete použít k rozbití okna automobilu. Výrobce počítal s tím, že zařízení můžete používat v náročných podmínkách, proto mu zajistil zvýšenou odolnost proti vodě dle standardu IPX4 (chráněno proti stříkající vodě ve všech úhlech).

Redmi Note 13
Tělo baterky je vyrobeno z odolné slitiny
Tělo baterky je vyrobeno z odolné slitiny

Robustní provedení se pochopitelně promítlo do hmotnosti – bytelná baterka váží 252 gramů. Její rozměry jsou 152 milimetrů na délku a 30 milimetrů v průměru. Část s osvětlením lze zahnout do pravého úhlu a otáčet ji o 180 stupňů.

Přečtěte si také  3 (ne)známé produkty Xiaomi: dron, kamera do auta a sluchátka
Xiaomi Wiha 3-in-1 flashlight
Xiaomi Wiha 3-in-1 flashlight

Multifunkční baterka Xiaomi Wiha 3-in-1 flashlight je aktuálně dostupná pouze v Číně. Na crowdfundingové platformě YouPin je nabízena za 229 čínských jüanů, což je v přepočtu asi 730 korun. Zatím je otázkou, zde bude nabízena i globálně.

Další díly seriálu 3 (ne)známé produkty Xiaomi

Který z dnes představených produktů byste rádi našli v našem českém nebo slovenském e-shopu?
Poco M6 Pro

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

5 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
davinovi260@gmail.com
davinovi260@gmail.com
3 let před

Nic moc

davinovi260@gmail.com
davinovi260@gmail.com
Odpovědět  davinovi260@gmail.com
3 let před

Mohlo by to být lepsi

Tomas
Tomas
3 let před

Dají se do zásobníku sáčky doplňovat a nebo se musí koupit nějak speciálně ??

5
0
Napište nám svůj komentář!x