Čistění software

Xiaomi poradnaKategorie dotazu: Redmi NoteČistění software
Lenka zeptal se před 3 dny

Dobrý den. Mobil Redmi Note 8. Když se podívám v nastavení na aplikace, je tam strašně moc souborů, co si postahoval asi Android. Spousta jich má stejný název i velikost. Je to OK? Bojuji s místem, a nevím, jestli se to dá nějak smazat, nebo je to třeba pro chod mobilu. Děkuji
PS. Opravdu tomu rozumím jako koza petrželi, blbý dotaz taky dotaz, děkujivšem za odpověď.

6 Odpovědi
bobasso odpověděl před 3 dny

Dobrý den. 
Pokud tomu nerozumíte a nemáte ani ponětí co jaká aplikace má v mobilu za funkci, k čemu slouží, tak být vámi bych se “do větších akcí” nepouštěl. Neuváženým krokem si opravdu můžete znefunkčnit mobil. Navíc většina systémových aplikací ani odinstalovat nelze. 

Karel Kilián Personál odpověděl před 3 dny

Dobrý den,
naprosto souhlasím s Bobassem, kterému děkuji za rychlou reakci. Pokud bojujete s místem, odstraňujte primárně ty aplikace, u kterých víte, k čemu slouží, a jste si jistý, že je nepotřebujete.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Lenka odpověděl před 2 dny

Děkuji. Zatím odstraňuji, co jsem instalovala. Jen mě překvapuje, že jsou tam stovky souborů, co tam nebyly, a většinou se stejným názvem. Kde se to bere?. A místa stále málo.

Karel Kilián Personál odpověděl před 2 dny

Dobrý den,
to bohužel netuším, protože nevím, co přesně se s Vaším telefonem dělo. Sám ve svém Xiaomi 12 žádné aplikace Circular ani Cinnamon nemám. Čili určitě to není něco, co by se samo instalovalo do všech telefonů Xiaomi.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

bobasso odpověděl před 2 dny

….. též jsem zkoušel ze zvědavosti hledat ve Správci aplikací app “Circular” a app “Cinnamon” a též je tam nemám. 

Karel Kilián Personál odpověděl před 2 dny

Dobrý den,
pak je otázkou, co to vlastně je. Zkusil jsem se na to zeptat umělé inteligence, a ta tvrdí toto:
Pokud se na telefonu Xiaomi s Androidem opakovaně zobrazuje aplikace s názvem Circular a Cinnamon, může se jednat o následující situace:
Circular
Aplikace Circular je určena pro sledování zdraví a kondice. Obsahuje funkce jako fitness tracker, potravinový deník a počítání kalorií. Často může být součástí předinstalovaného balíčku ikon nebo témat, která mají kruhový design​.
Cinnamon
Aplikace Cinnamon může mít více významů:

  1. Video platforma: AI založená platforma pro tvůrce obsahu, která usnadňuje tvorbu videí a nabízí férovou monetizaci.
  2. Nástroj pro správu zařízení: Umožňuje spravovat nastavení telefonu či tabletu, včetně správy souborů a složek​.

Hlavně to druhé mě znepokojuje, Pokud tazatelka neinstalovala žádný software pro správu, pak je otázkou, zda se nejedná o nějaký malware.
Přeji hezký den.
Karel Kilián

Vaše odpověď

19 + 10 =

Apple iPad Air 11

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!