Video

Rozbalili jsme telefon Poco F3: co dostanete za cenu pod 10 000 Kč?

Telefon Poco F3 je aktuálně nejvýkonnějším modelem této značky, který pořídíte v našich e-shopech. Můžeme konstatovat, že v tomto případě takřka dokonale platí otřepaná fráze „za málo peněz hodně muziky“. Pojďme se podívat na to, co najdete v balení!

Rozbalili jsme telefon Poco F3: co dostanete za cenu pod 10 000 Kč?
Rozbalili jsme telefon Poco F3: co dostanete za cenu pod 10 000 Kč?

Hned v úvodu si řekněme, že telefon Poco F3 prodáváme v našich e-shopech v černé a bílé barvě. K dispozici je ve dvou variantách operační a interní paměti, přičemž nejlevnější verze, tedy černá 6 GB + 128 GB, začíná v českém e-shopu na 9 480 korunách a ve slovenském online obchodě na 363 eurech.

Samozřejmě s AMOLEDem

Na přední straně telefonu, který měří 163,7 × 76,4 × 7,8 milimetrů a váží 196 gramů, najdete pochopitelně obrazovku. Má úhlopříčku 6,67″ a rozlišení 1080 × 2400 obrazových bodů, z čeho plyne poměr stran 20:9 a velmi pěkná jemnost 395 ppi.

Samozřejmě s AMOLEDem
Samozřejmě s AMOLEDem

Jedná se o AMOLED panel, který nabídne živé barvy, vysoký jas i kontrast a skutečně černočernou černou. Pochopitelně nechybí oblíbená funkce Always-on Display (AoD). Telefon má sice plastový rám, avšak jeho přední i zadní stranu kryje odolné tvrzené sklo Corning Gorilla Glass 5.

Černý telefon Poco F3
Černý telefon Poco F3

Nejen hráči jistě ocení obnovovací frekvenci 120 Hz, díky které je překreslování veškerých animací naprosto dokonale plynulé. Zmínit musíme také podporu HDR10+. Nesporným pozitivem je deklarovaná odolnost proti vodě a prachu dle standardu IP53.

Qualcomm Snapdragon 870

Srdcem tohoto telefonu je nový osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 870, vyráběný 7nm procesem. Jeho nejvýkonnější jádro Kryo 585 Platinum (A77) je schopné běžet na maximální taktovací frekvenci až 3,2 GHz (tedy vyšší než Snapdragon 888).

Qualcomm Snapdragon 870
Qualcomm Snapdragon 870

Další tři výkonná jádra Kryo 585 Gold (A77) mají maximum na 2,42 GHz a rychlost zbývajících čtyř úsporných jader Kryo 585 Silver (A55) dosahuje 1,8 GHz. Vykreslování náročnější (zejména herní) grafiky zajišťuje grafický akcelerátor Adreno 650+. Telefon díky této výbavě v benchmarku AnTuTu hravě překročí skóre 630 tisíc bodů.

Přečtěte si také  [Unboxing] Redmi A2: Když Android Go předčí všechna vaše očekávání
Bílý telefon Poco F3
Bílý telefon Poco F3

Jak zaznělo výše, telefon Poco F3 je dostupný ve dvou kombinacích operační a interní paměti. Levnější verze poskytuje 6 GB RAM a 128 GB interního úložiště, dražší pak 8 GB operační a 256 GB interní paměti. Velmi pozitivním faktem je, že interní úložiště je typu UFS 3.1. Bohužel ho však nelze rozšířit paměťovými kartami.

Základní fotografická výbava

Pokud máme telefon s cenovkou kolem deseti tisíc a relativně špičkovou výbavou, pak je jasné, že výrobce musel někde udělat nějaké kompromisy. Ty se, kromě levnějšího čipu, projevily také v oblasti fotoaparátů, které jsou celkem čtyři.

Fotoaparáty Poco F3
Fotoaparáty Poco F3

Hlavní fotoaparát přichází s rozlišením 48 Mpx, světelností f/1,8 a ostřením pomocí fázové detekce (PDAF). Jak je v tomto segmentu zvykem, skládá kvůli lepšímu zachycení detailů čtyři body snímače do jednoho bodu obrázku, takže výsledné fotky mají rozlišení 12 Mpx. Telefon je schopen natáčet videa v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu, bohužel však chybí optická stabilizace obrazu.

Apple AirPonds Pro 2
Modrý telefon Poco F3
Modrý telefon Poco F3

Širokoúhlý fotoaparát nabídne rozlišení 8 Mpx, úhel záběru 119 stupňů a světelnost f/2,2, pozitivně vnímáme i makro foťák s rozlišením 5 Mpx. Na přední straně je v průstřelu uprostřed horní hrany obrazovky fotoaparát s rozlišením 20 Mpx, který kromě pořizování selfies využijete i pro odemykání telefonu obličejem a videohovory.

Telefon Poco F3 – další výbava

Z další výbavy zmiňme například čtečku otisků prstů, situovanou v tlačítku pro zapnutí/vypnutí telefonu. Při hrách a sledování filmů jistě oceníte dva hlasité reproduktory, generující stereofonní zvuk. Bohužel však chybí 3,5mm audio konektor pro připojení sluchátek.

Dva hlasité reproduktory, generující stereofonní zvuk
Dva hlasité reproduktory, generující stereofonní zvuk

Z hlediska konektivity nechybí nic podstatného – Poco F3 podporuje mobilní sítě páté generace, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 či Bluetooth 5.1. Samozřejmě nechybí NFC, takže je možné tímto mobilem bezkontaktně platit. Zmínit musíme také infračervený vysílač, díky kterému lze telefon používat jako dálkový ovladač domácí elektroniky.

Přečtěte si také  Unboxing Redmi Watch 2 Lite: Překvapí něčím?
Telefon Poco F3 podporuje mobilní sítě páté generace
Telefon Poco F3 podporuje mobilní sítě páté generace

Telefon Poco F3 je osazen lithium-polymerovou baterií s kapacitou 4520 mAh. Díky podpoře rychlého nabíjení výkonem až 33 wattů ji zvládnete nabít z 0 na 100 % během 52 minut. Operačním systémem je Android 11 s grafickou nadstavbou MIUI 12.

Baterie s kapacitou 4520 mAh
Baterie s kapacitou 4520 mAh

Rozbalili jsme telefon Poco F3

Telefon je dodáván v elegantní černé krabičce se žlutým potiskem. V balení najdete kromě samotného telefonu také transparentní silikonový obal, prostředek na otevření šuplíčku se SIM kartami, 33W nabíječku, kabel s koncovkami USB-A a USB-C a redukci pro připojení sluchátek ke konektoru USB-C. Milou pozorností je pak sada barevných samolepek.

Zbývá zopakovat, že telefon Poco F3 prodáváme v našich e-shopech v černé a bílé barvě. K dispozici je ve dvou variantách operační a interní paměti, přičemž nejlevnější verze, tedy černá 6 GB + 128 GB, začíná v českém e-shopu na 9 480 korunách a ve slovenském online obchodě na 363 eurech.

Jak se vám líbí Poco F3?

Apple AirPonds Pro 2

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
David Ondrejkovič
David Ondrejkovič
3 let před

Pěkné. A teď to podstatné – má funkční nahrávání hovorů? Nebo funguje na něm aspoň CUBE ACR? Děkuji.

Zdeněk
Zdeněk
Odpovědět  David Ondrejkovič
3 let před

Mám POCO F3 od 30. dubna, a záznamník aplikace má 90 Mb, a spolupracuje s cloudem.
Můžete mi napsat, na co to lidé mohou používat? Na co využívat záznamy hovorů? Děkuji

4
0
Napište nám svůj komentář!x