Novinky

Sony pracuje na PlayStation ovladačích pro smartphony

Zdá se, že společnost Sony se pokouší svou značku PlayStation protlačit i do mobilního gamingu. Patent společnosti totiž odhalil, že by výrobce mohl pracovat na ovladači velice podobném PlayStation DualShocku. Jen do tohoto by se vložil chytrý telefon.

Sony to opět zkusí přes gaming

Pokud by to někdo z vás nevěděl, tak to není poprvé, co se japonský technologický gigant pokouší vylepšit zážitek z hraní na chytrém telefonu. V minulosti už tu takových pokusů bylo hned několik. Již v roce 2011 vyrobilo tehdejší uskupení Sony Ericsson smartphone Xperia Play. Jednalo se o vysouvací telefon, který byl vybaven joypadem a tlačítky podobnými těm na konzolových ovladačích. Ačkoli byl koncept poměrně inovativní a předběhl svou dobu, tehdejší technologie byla poměrně omezující. Hraní imerzivních 3D her bylo v té době s tehdejším hardwarem nemožné. Dnes je tento problém už vyřešen a toto omezení tedy padlo.

Sony PS controller

Nyní jsou na trhu poměrně populární tzv. herní telefony. Ty nabízejí často špičkové specifikace a disponují funkcemi, díky kterým lze hrát multiplayerové  tituly jako Fortnite, PUBG a jiné, které mají i poměrně veliké herní mapy. Sony si je vědoma obliby herních telefonů. A jelikož je sama značně zainteresována v gamingu, rozhodla se to zkusit znovu, jen trochu jinak. Společnost si totiž nedávno nechala patentovat nový ovladač, který je na první pohled velice podobný PlayStation DualShocku. Tím největším rozdílem však je, že ovladač nemá uprostřed jen malou dotykovou plošku, ale obrovský prostor pro vložení chytrého telefonu. Jinak při pohledu na obrázek z patentového úřadu vidíme ikonická tlačítka, a jejich rozmístění, přesně podle předlohy.

Nemůžeme samozřejmě v tuto chvíli tušit, zda budou součástí i haptické motory DualSense. Pokud však Sony opravdu na takovémto ovladači pracuje, je otázka, zda bude podporovat všechny chytré telefony, nebo zda se bude jednat o příslušenství k nějakému chystanému hernímu modelu. Již loni se totiž objevovaly spekulace, že by se mohl chystat smartphone nazvaný Xperia Play 2. Ten měl totiž být ve všech ohledech přizpůsobený k hraní streamovaného obsahu ze služby PS Now.

Přečtěte si také  Seznamte se: 3 nejvýkonnější mobily Xiaomi, jež si můžete koupit

Zdroj: Gizmochina

Apple AirPonds Pro 2

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Daniel Macho

Jsem geek z Chomutova, který k technologiím tíhnul od dětství. Aktuálně se nejvíce věnuji fotografii a videu ve svém studiu White Whale Media. Dělám ale nejen videa na zakázku, ale i na svůj YouTube kanál, na kterém představuji své zážitky z cest. Také natáčím unboxingy pro tento blog a související e-shop. Mimo jsem také gamer, takže občas si zahraju něco na PC nebo na konzoli. Občas tedy i něco zastreamuji na Twitchi. Hraní na mobilu mi ale moc neříká. Také vládnu lokální komunitě nerdů tady u nás v Chomutově. Patříme pod celonárodní komunitu GUG.cz a pořádáme soutěžně naučné eventy pro každého.

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x