Novinky

Xiaomi 11T a 11T Pro: Na pohled stejní, přesto rozdílní

Dnešní tisková konference Xiaomi nám přinesla očekávané modely 11T a 11T Pro. Na první pohled byste mezi nimi moc rozdílů nenašli a kdekdo si je opravdu splete. A společný mají nejen vzhled, ale i některé hardwarové prvky, jako například fotoaparát či základní operační paměť. Dokonce i (Super AMOLED) displeje o úhlopříčce 6,67″ a rozlišení 2400 x 1080 pixelů jsou v podstatě totožné. Liší se tedy opravdu jen v několika ohledech.

Xiaomi 11T (Pro) - přední strana
Přední strana obou modelů je v podstatě totožná

Co dělá Xiaomi 11T Pro “próčkem”?

Největší rozdíl najdeme “pod kapotou”. Zatím co Xiaomi 11T používá procesor MediaTek Dimensity 1200, Xiaomi 11T Pro nenechává prostor pochybnostem a využívá rovnou Qualcomm Snapdragon 888, jehož výkon posouvá telefon ještě o něco dále. Oba modely nabídnou v základu operační paměť 8 GB, úložný prostor začíná na 128 GB, ale v obou případech můžete zakoupit i 256 GB variantu. V takovém případě pak u modelu 11T Pro můžete zvolit i variantu s 12 GB RAM.

Dalším rozdílem, i když nepostřehnutelným na první pohled, je baterie a nabíjení. Oba modely disponují baterií o slušné kapacitě 5000 mAh a disponují rychlonabíjením. “Próčko” je však rychlejší. Zatímco Xiaomi 11T umí nabíjet 67 W a nabije tak telefon za asi 36 minut, 11T Pro umí nabíjet až 120 W a celé nabíjení tak zkrátit na jen stěží uvěřitelných 17 minut. Bohužel, Xiaomi nás vzápětí nechalo vychladnout, protože o bezdrátovém nabíjení nepadlo jediné slovo.

Xiaomi 11T - záda
Záda Xiaomi 11T a 11T Pro jsou naprosto totožná

Fotky bez kompromisu. A bez rozdílu

Když byste si vzali oba telefony do rukou a podívali se na jejich záda, rozdíl byste hledali marně. Fotografický modul je zde totiž v obou případech naprosto totožný. Oba modely disponují hlavním snímačem o 108 Mpx s optickou stabilizací obrazu. Dále bychom na zádech viděli 8 Mpx ultra-wide objektiv se záběrem 120°, a také 5 Mpx telemakro objektiv. Selfie kamerka pak nabídne rozlišení 16 Mpx.

Přečtěte si také  Levné novinky od OnePlus: sluchátka Nord Plus a smartphone Nord CE 2 Lite 5G
Xiaomi 11T (Pro) - objektivová výbava
Xiaomi 11T (Pro) – objektivová výbava

Video se stává magickým

Také jsme se dozvěděli, že oba modely budou podobně jako včera představený iPhone 13 nabízet speciální režim pro kreativní tvorbu videí. Xiaomi to celé nazývá Cinemagic a ve zkratce se jedná o kreativní funkce, jež vám umožní pracovat se zajímavými efekty, barevnou paletou a zvukem na trošku vyšší úrovni. Xiaomi oproti Applu zvolilo k natáčení videí trošku jiný přístup a zaměřuje se na jiné prvky, přesto i tyto funkce mohou vaše videa posunout o řád výše.

Xiaomi 11T Pro pak nabídne i natáčení až v rozlišení 8k. Bohužel už jsme se nedozvěděli v jaké snímkovací frekvenci. Z minulosti již víme, že některé telefony dokáží v 8k natáčet při 30 snímcích za sekundu, ale některé také třeba jen při 15 snímcích za sekundu. Není proto od věci si ohledně této funkce počkat na nějaká videa natočená v recenzích nebo přímo od uživatelů.

Kdy se telefonů Xiaomi 11T a 11T Pro dočkáme?

Dobrou zprávou je, že na obě novinky budeme čekat jen chvíli. Předobjednávky se na českém trhu spustí 5. října a potrvají do 17. října. Základní Xiaomi 11T ve variantě 8 + 128 GB vyjde cca na 12 999 Kč. Dvojnásobné úložiště pak vyjde o tisíc korun dráže, tedy asi na 13 999 Kč. Pokud jde o 11T Pro, to začne pravděpodobně na cenovce 15 999 Kč za 8 + 128 GB model, větší úložiště získáte opět o tisícikorunu navíc, za 16 999 Kč. Cenu za model s 12 GB RAM bohužel zatím neznáme a ani nevíme, zda bude na českém trhu dostupný.

Servis XM.cz

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Daniel Macho

Jsem geek z Chomutova, který k technologiím tíhnul od dětství. Aktuálně se nejvíce věnuji fotografii a videu ve svém studiu White Whale Media. Dělám ale nejen videa na zakázku, ale i na svůj YouTube kanál, na kterém představuji své zážitky z cest. Také natáčím unboxingy pro tento blog a související e-shop. Mimo jsem také gamer, takže občas si zahraju něco na PC nebo na konzoli. Občas tedy i něco zastreamuji na Twitchi. Hraní na mobilu mi ale moc neříká. Také vládnu lokální komunitě nerdů tady u nás v Chomutově. Patříme pod celonárodní komunitu GUG.cz a pořádáme soutěžně naučné eventy pro každého.

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

16 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Zdeněk
Zdeněk
2 let před

Zdravím a bude něco o představeném tabletu?
Dvě verze se mají dostat i k nám.
Příjemný zbytek dne

Vojtěch
Vojtěch
Odpovědět  Zdeněk
2 let před

Dobrý den

Xiaomi představilo pouze tablet Xiaomi Mi Pad 5, o verzi Pro se zatím nic neví.

Ale včera byla akce Xiaomi, na které byl představen pouze Xiaomi Mi Pad 5, tak ještě uvidíme, třeba se sem dostane i verze Pro

Tablet Xiaomi Mi Pad 5 má podporu českého jazyka, psal jsem na oficiální stránky Xiaomi česká republika

Zdeněk
Zdeněk
Odpovědět  Vojtěch
2 let před

Zdravím, dokonce se již u nás prodává.
Bohužel obě verze nemají GPS systém což je škoda.

Vojtěch
Vojtěch
Odpovědět  Zdeněk
2 let před

A máte odkaz?

Já vím pouze o Xiaomi Mi Pad 5, ten je na stránkách Xiaomi
Ale pokud víte o Xiaomi Mi Pad 5 Pro, tak by bylo dobré dát odkaz i pro další zájemce o tablety

Karel Kilián
Odpovědět  Vojtěch
2 let před

Dobrý den,

myslím, že Mi Pad 5 Pro oficiálně pro evropský/globální trh není.
Pokud ho bude někdo nabízet, tak maximálně verzi určenou pro čínský trh.

Přeji hezký den.
Karel Kilián

Zdeněk
Zdeněk
Odpovědět  Daniel Macho
2 let před

Dobrý den Danieli i Vojto,

verze PRO jak jsem se díval se nemá dostat do EU, aspoň tedy do DE nikoliv. Lze pouze kopit z číny 5G-PRO verzi, ale v této chvíli bych se obával, že pásma LTE i 5G nepojedou zde v Evropě plnou rychlostí a myslím, že zcela chybí zásadní pásmo B20.

Čínská verze 5G 8+256 se nyní prodává za cca €399 – €520 (pouze ENG ROM)

Karel Kilián
Odpovědět  Zdeněk
2 let před

Dobrý den,

přesně tak – vypadá to, že verze Pro, přinejmenším zatím, není určená pro evropský trh. Bohužel.

Přeji hezký den.
Karel Kilián

Karel Kilián
Odpovědět  Zdeněk
2 let před

Dobrý den,

upřímně jsem to čekal. Přeci jen Xiaomi ten globální trh drží trochu u huby.

Přeji hezký den.
Karel Kilián

Karel Kilián
Odpovědět  Vojtěch
2 let před

Dobrý den,

přesně tak. Zatím to vypadá, že verze Pro do Evropy nepůjde.

Přeji hezký den.
Karel Kilián

Vojtěch
Vojtěch
2 let před

Dobrý den

Xiaomi včera představilo Xiaomi Mi Band 6 s podporou NFC platby. Platby přes NFC jsou ve spolupráci s MasterCard. Takže se splnil sen všem, kteří chtějí platit náramkem

Karel Kilián
Odpovědět  Vojtěch
2 let před

Dobrý den,

no, nechci Vám kazit radost, zatím to není oficiální, ale mám zákulisní informace, že u nás s Mi Bandem 6 platit nepůjde.

Přeji hezký den.
Karel Kilián

Vojtěch
Vojtěch
Odpovědět  Karel Kilián
2 let před

Co jsem četl, tak platby přes NFC mají být ve spolupráci s MasterCard a karty MasterCard má dnes skoro každý, pak ještě Visa.
Ale proč by Xiaomi do české republiky dávalo k prodeji dvě verze Xiaomi Mi Band 6 a Xiaomi Mi Band 6 NFC.
Tak uvidíme, jak to bude, Xiaomi Mi Band 6 NFC se má prodávat od 21. října a i já webu smartmania je, že s Xiaomi Mi Band 6 konečně zaplatíme v ČR a všiml jsem si, že už ho prodáváte, Xiaomi Mi Band 6 NFC je na vašich stránkách

S přátelským pozdravem a přáním hezkého dne
Vojtěch

Karel Kilián
Odpovědět  Vojtěch
2 let před

Dobrý den,

no, mne se ptejte 🙂 Říkám, že jde o zákulisní informace, byť z velmi věrohodného zdroje. Údajně nedošlo k dohodě s bankami.
Samozřejmě věřit tomu budu až v momentě, kdy to někdo vyzkouší v praxi. Ano, máme NFC verzi skladem a prodáváme jí. Pokud se podíváte na popisek, záměrně tam nepíšeme nic o platbách.

Přeji hezký den.
Karel Kilián

16
0
Napište nám svůj komentář!x