Články

3 (ne)známé produkty Xiaomi: tvrzené sklo, batoh a čistička ovoce

Máme tu předposlední pátek tohoto roku, což tradičně znamená, že vám budeme představovat zajímavé produkty značky Xiaomi. V dnešním 116. díle na vás čeká oficiální odolné tvrzené sklo, velice praktický batoh a na závěr poněkud netradiční produkt – čistička ovoce a zeleniny.

Xiaomi Mi Protective Glass – odolné tvrzené sklo

Chytré telefony jsou především kvůli velké obrazovce poměrně křehké. Stačí chvilka nepozornosti v kombinaci se smůlou a po pádu na zem se místo na barevný displej můžete dívat na škaredého „pavouka“. Pokud tomu chcete předejít, určitě se vyplatí investovat do ochrany v podobě odolného tvrzeného skla.

Xiaomi Mi Protective Glass - odolné tvrzené sklo
Xiaomi Mi Protective Glass – odolné tvrzené sklo

Jenže až dosud se majitelé telefonů Xiaomi v tomto směru museli spoléhat na produkty třetích stran. První vlaštovkou, naznačující možnou změnu, je odolné tvrzené sklo Mi Protective Glass, které Xiaomi vyvíjelo společně s firmou Corning, jež stojí za vyhlášenými skly Gorilla Glass.

Odolné tvrzené sklo Xiaomi Mi Protective Glass
Odolné tvrzené sklo Xiaomi Mi Protective Glass

K dispozici je zatím pouze verze pro telefon Redmi Note 8 Pro, a to výhradně pro indický trh. Každopádně alkalicko-aluminosilikátové sklo má odpovídající 2,5D zakřivení, je jen 0,4 milimetru tenké a na spodní straně má silikonové lepidlo, díky kterému ho snadno přilepíte, aniž by došlo k vytváření bublin.

Mi Protective Glass pro Redmi Note 8 Pro
Mi Protective Glass pro Redmi Note 8 Pro

Tvrdost skla dosahuje hodnoty 9H na Mohsově stupnici, což znamená, že ho lze poškrábat pouze diamantem. Výrobce tvrdí, že poskytuje pětkrát vyšší odolnost proti škrábancům způsobeným dalšími objekty. Jeho vrchní vrstva je kryta oleofobní fólií, zabraňující zachytávání otisků prstů a snižující odlesky.

Na vrchu je oleofobní vrstva
Na vrchu je oleofobní vrstva

Odolné tvrzené sklo Mi Protective Glass pro telefon Redmi Note 8 Pro je nabízeno na oficiálních stránkách za 399 indických rupií, což je v přepočtu přibližně 130 korun. Pokud to srovnáme s cenou za výměnu rozbitého displeje, pohybující se v případě tohoto modelu kolem tří tisíc korun, pak jde jednoznačně o investici, která se vyplatí.

Přečtěte si také  3 (ne)známé produkty Xiaomi: tiskárna, elektrický kartáček a lampička

Každopádně pokud chcete chránit křehkou obrazovku svého telefonu, nemusíte čekat na dostupnost tohoto skla. V našem e-shopu nabízíme ochranná tvrzená skla prakticky pro všechny modely telefonů Xiaomi a Redmi.

Xiaomi Mi Step Out Backpack – batoh

Další novinkou, kterou Xiaomi taktéž představilo na indickém trhu, je batoh Mi Step Out Backpack. Jeho kapacita je 12 litrů a nabízí dvě kapsy se zipem, do kterých můžete uložit například oblečení a cestovní potřeby.

Xiaomi Mi Step Out Backpack - batoh
Xiaomi Mi Step Out Backpack – batoh

Batoh je vyroben z polyesterového vlákna, konkrétně z polyesteru 600D, který vyniká vysokou odolností proti odření a tření. Vodoodpudivý vícevrstvý povlak z polyuretanové impregnace zajišťuje odolnost proti vodě, takže věci uvnitř zůstanou v bezpečí i v silném sněžení nebo dešti.

Sledujte nás na Telegramu

Rozměry batohu jsou 40 × 30 × 6,5 centimetrů, sám o sobě váží jen 200 gramů a k dispozici je ve čtyřech barevných variantách: tmavě modré, světle modré, červené a černé. Dle výrobce se vyznačuje ideální kombinací módních detailů a praktické použitelnosti.

Batoh Xiaomi Mi Step Out Backpack je také nabízen v indickém oficiálním e-shopu, avšak aktuálně je zcela vyprodán. Jeho cena je 249 indických rupií, tedy v přepočtu asi 80 korun. Samozřejmě je otázkou, zda se tento produkt objeví i na dalších trzích.

Xiaomi Fruits and Vegetable Purifier – čistička ovoce a zeleniny

Do třetice všeho dobrého tu máme další žhavou novinku právě uplynulého týdne, kterou čínský výrobce prezentoval na své crowdfundingové platformě. Jmenuje se Xiaomi Fruits and Vegetable Purifier, a jak naznačuje název, jedná se o čističku ovoce a zeleniny.

Xiaomi Fruits and Vegetable Purifier - čistička ovoce a zeleniny
Xiaomi Fruits and Vegetable Purifier – čistička ovoce a zeleniny

Přístroj používá iontové čištění, což v praxi znamená, že hydroxidové ionty se kombinují s chlorem za vzniku kyseliny chlorné, která během oxidační reakce zabíjí bakterie. Výrobce slibuje více než 90% účinnost zničení pesticidů a likvidaci 99 % bakterií.

Přečtěte si také  Xiaomi chystá návrat řady Mi Note. Chce konkurovat Samsungu?
Čistička ovoce a zeleniny Xiaomi Fruits and Vegetable Purifier
Čistička ovoce a zeleniny Xiaomi Fruits and Vegetable Purifier

V praxi zařízení funguje tak, že do nádoby o objemu 3 až 8 litrů vložíte ovoce nebo zeleninu a naplníte ji vodou. Následně zapnete přístroj a vložíte ho do nádoby, kde ho necháte pracovat. Čistička ovoce a zeleniny pak používá jednoduchý chemický proces, který oslabuje a ničí škodlivé látky na povrchu potravin.

Xiaomi Fruits and Vegetable Purifier
Xiaomi Fruits and Vegetable Purifier

Zařízení má rozměry 106 × 106 × 74 milimetrů, váží 440 gramů a jeho součástí je vestavěná baterie s kapacitou 4400 mAh. K doplňování energie můžete použít indukční nabíječku, protože čistička podporuje bezdrátové nabíjení. Na jedno plné nabití přístroj zvládne až 35 cyklů.

Čistička ovoce a zeleniny Xiaomi Fruits and Vegetable Purifier je aktuálně dostupná pouze v Číně na crowdfundingové platformě Youpin. Pořídit ji tam lze za částku 199 čínských jüanů, což je v přepočtu asi 650 korun. Dodávky zákazníkům budou zahájeny 14. ledna 2020 – pak se tento produkt možná objeví i na čínských e-shopech.

Další díly seriálu 3 (ne)známé produkty Xiaomi

Který z dnes představených produktů byste rádi našli v našem e-shopu ?
Řada telefonů Redmi Note 12

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x