Články

Hodinky Amazfit Bip, Bip Lite a Bip S: jaké jsou hlavní rozdíly?

Výrobci často prodávají nejen podobná, ale leckdy i značně odlišná zařízení pod podobnými názvy. Pro zákazníka je to často matoucí, takže se může hodit nějaké souhrnné porovnání. V tomto článku vám představíme chytré hodinky Amazfit Bip, Amazfit Bip Lite a Amazfit Bip S a povíme vám, jaké jsou mezi nimi rozdíly.

Začněme tím, že v našem e-shopu pořídíte hodinky Amazfit Bip za cenu 1590 korun a Amazfit Bip Lite za 1250 korun. Nejnovější Amazfit Bip S už pomalu ale jistě připravujeme – zatím si o nich můžete přečíst v naší aktualitě Xiaomi Amazfit Bip S: nová generace nejlevnějších chytrých hodinek.

Amazfit Bip, Bip Lite a Bip S: rozdíly v designu

Všechny tři modely vypadají na první pohled prakticky stejně, nicméně ve skutečnosti se od sebe liší jak po fyzické, tak především po technické stránce. Vizuální rozdíly poznáte až při bližším zkoumání. Každopádně všechny vyrábí čínská značka Huami, spadající pod křídla společnosti Xiaomi.

Hodinky Amazfit Bip, Bip Lite a Bip S: jaké jsou hlavní rozdíly?
Hodinky Amazfit Bip, Bip Lite a Bip S: jaké jsou hlavní rozdíly?

Typickým rysem Amazfit Bip, Bip Lite i Bip S je design se čtvercovou obrazovkou, vzdáleně připomínající hodinky Apple Watch. Všechny modely váží shodných 32 gramů a poskytují podobné funkce, jako je připojení k telefonu a aplikacím v něm, nadstandardní výdrž baterie a měření sportovních výkonů. Samozřejmostí je odolné sklo Corning Gorilla Glass a garantovaná odolnost proti vodě.

Všechny tři verze Amazfit Bip mají tělo vyrobené z polykarbonátu, který by měl být příjemný při kontaktu s rukou. Na přední (či horní – záleží na úhlu pohledu) straně je barevný dotykový displej s úhlopříčkou 1,28″, na pravé straně je typickým rysem jedno mechanické tlačítko.

Hodinky Amazfit Bip Lite
Hodinky Amazfit Bip Lite

Liší se dostupné barevné varianty. Zatímco původní Amazfit Bip jsou dostupné v černé, zelené, bílé a červené barvě, Amazfit Bip S budou nabízeny v černé, oranžové, růžové a bílé. U Amazfit Bip Lite je na výběr mezi černou, modrou a růžovou barvou. Rozměry Amazfit Bip Lite a Amazfit Bip jsou shodně 39,4 × 34,1 × 9,5 milimetrů, zatímco Amazfit Bip S jsou o kousek větší – měří 42 × 35,3 × 11,4 milimetrů.

Přečtěte si také  Aktualizace Amazfit Stratos zásadně mění ovládání tlačítky

Rozdíly v obrazovkách

Všechny tři hodinky jsou osazeny barevnou dotykovou obrazovkou čtvercového tvaru s úhlopříčkou 1,28″ a rozlišením 176 × 176 obrazových bodů. Z toho vyplývá velmi pěkná jemnost 194 ppi. V případě Amazfit Bip S a Amazfit Bip jsou kryty 2,5D sklem.

Hodinky Amazfit Bip S
Hodinky Amazfit Bip S

Amazfit Bip, Bip Lite a Bip S: rozdíly v bateriích

Baterie je rozhodně jedním z největších taháků hodinek modelové řady Amazfit Bip. Poskytuje jim totiž ve srovnání s většinou chytrých hodinek několikanásobně delší výdrž. V tomto parametru panuje mezi Amazfit Bip, Bip Lite a Bip S shoda – všechny jsou vybaveny akumulátorem s kapacitou 190 mAh.

Amazfit Bip
Amazfit Bip

Přestože jsou parametry porovnávaných hodinek velice podobné, liší se deklarovaná výdrž. V případě Amazfit Bip a Amazfit Bip Lite výrobce slibuje až 45 dnů na jedno nabití. Poslední přírůstek do rodiny – Amazfit Bip S – přichází se 40denní výdrží. V případě zapnuté GPS je udávaná výdrž u Bip a Bip S až 22 hodin, u Bip Lite tento údaj uveden není, neboť nemají GPS.

Podpora sportovních aktivit

Mnoho uživatelů si pořizuje chytré hodinky kvůli zaznamenávání svých sportovních aktivit. Pro tyto účely jsou všechny tři modely vybaveny tříosým senzorem zrychlení a optickým snímačem tepové frekvence. Amazfit Bip mají navíc senzor pro měření tlaku vzduchu a geomagnetický senzor, Bip S přidávají navíc ještě snímač okolního světla.

Samsung Galaxy S23

Zásadní rozdíl je v počtu podporovaných sportovních aktivit. Amazfit Bip a Amazfit Bip Lite.podporují jen čtyři typy: chůze, běh venku, běh v uzavřeném prostoru a cyklistiku. Proti tomu poslední model Amazfit Bip S se chlubí hned desítkou podporovaných typů sportů. Zmínit bychom při této příležitosti měli také odolnosti: Bip splňují standard IP69, Bip Lite jsou vodotěsné do 3 ATM (déšť, mytí rukou) a Bip S do 5 ATM (do 0,5m, sprchování, déšť).

Přečtěte si také  Seznamte se: praktický ruční vysavač Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Mini
Amazfit Bip Lite
Amazfit Bip Lite

Konektivita a kompatibilita

Chytré hodinky samozřejmě potřebují komunikovat s okolním světem – tedy přinejmenším s připojeným mobilním telefonem. Nejstarší Amazfit Bip disponují Bluetooth konektivitou verze 4.0, o něco novější Bip Lite verze 4.1 a zatím poslední Bip S přinášejí nejmodernější Bluetooth 5.0 BLE.

K určování polohy a zaznamenávání trasy jsou modely Bip a Bip S vybaveny podporou satelitních pozičních systémů GPS a Glonass. Ta ve verzi Bip Lite zcela chybí, takže tyto hodinky uvedené funkce nemohou nabídnout. Ani jedny z hodinek nejsou vybaveny podporou NFC.

Amazfit Bip S a jejich rozdíly
Amazfit Bip S a jejich rozdíly

Všechny chytré hodinky Amazfit Bip lze samozřejmě propojit s chytrým telefonem. Liší se ale aplikace – zatímco původní Bip se připojují přes aplikaci Mi Fit, novější verze Bip Lite a Bip S již používají aplikaci Amazfit. Podporované jsou telefony s operačními systémy Android 4.4 a vyšší nebo iOS 8.0 a novější.

Zdroj: xiaomitoday.com.

Xiaomi 13T Pro

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

21 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Alesak
Alesak
4 let před

10 aktivit je hezkých ale hodilo by se napsat, které že to ty aktivity jsou, když je to co do využitelnosti největší rozdíl mezi Bip a nástupcem S.

Random Tejpek
Random Tejpek
4 let před

Na Bip Lite jsou aktivity : Venkovní běh , Běžecký pás , Jízda na kole a Chození.

Čtvercový tvar
Čtvercový tvar
4 let před

I podle udaných rozměrů je čtverec vlastně obdélník

Irena
Irena
3 let před

Dobrý den, zobrazuje se u nejnovějšího typu Bip S čislo nebo jméno volajícího?
Děkuji a přeji hezký den I. Šmucrová

Irena
Irena
3 let před

To bude super, budu čekat na zprávu. Díky moc I. Š.

Irena
Irena
3 let před

Dobrý den, moc dekuji za váš čas. Hodně jste mi pomohl v rozhodování.
S pozdravem irena Šmucrová

Anonymní
Anonymní
3 let před

dobrý deň, aké máte vy, alebo kolegovia skúsenosti s presnosťou gps či už u bip alebo bip s? Podľa čoho si medzi nimi vybrať, čo urpednostiť? ďakujem

Anonymní
Anonymní
3 let před

Dobrý den, takže je lepší si něco připlatit a vzít si bip s než bip nebo to je skoro stejné a nemá to cenu?

Anonymní
Anonymní
3 let před

Já si to myslel. Děkuji za radu.

Hana
Hana
3 let před

Dobry den chci se jen zeptat ma tel. xperia x1 s verzi bluetooth 4,2 a hodinky Amazfit Bip S maji verzi Bluetooth 5.0 BLE pujdou sparovat??

21
0
Napište nám svůj komentář!x