Články

3 (ne)známé produkty Xiaomi: chytré hodinky, zvlhčovač a čistička vzduchu

Je tu pátek a spolu s ním také půlkulaté 150. pokračování našeho seriálu, v jehož rámci vám představujeme zajímavé produkty Xiaomi. Dnes se podíváme na zbrusu nové chytré hodinky Amazfit Neo, zvlhčovač vzduchu a nástěnný ventilátor s funkcí čističky vzduchu.

Xiaomi Amazfit Neo – chytré hodinky

Dnešní přehled začneme chytrými hodinkami Xiaomi Amazfit Neo, které si odbyly svou premiéru v průběhu právě končícího týdne. Jedním z velkých lákadel je v tomto případě deklarovaná výdrž na jedno nabití po dobu až 28 dnů při běžném používání.

Xiaomi Amazfit Neo - chytré hodinky
Xiaomi Amazfit Neo – chytré hodinky

Hranatý design a provedení evokují vzhled retro digitálních hodinek Casio z osmdesátých let minulého století. K dispozici jsou tři barevné varianty řemínku vyrobeného z polyuretanu: černá, oranžová a v některých regionech bude dostupná ještě zelená barva.

Chytré hodinky Xiaomi Amazfit Neo
Chytré hodinky Xiaomi Amazfit Neo

Xiaomi Amazfit Neo mají „always on display“, tedy obrazovku, která nezhasíná a permanentně zobrazuje informace. Jedná se o černobílý STN displej s úhlopříčkou 1,2″ a podsvětlením, jež se rozsvěcí při zvednutí zápěstí. Na hranách najdeme celkem čtyři tlačítka, zastávající následující funkce: výběr/potvrdit, zpět, dolů a nahoru.

Na hranách najdeme celkem čtyři tlačítka
Na hranách najdeme celkem čtyři tlačítka

Pohon hodinek zajišťuje lithium-polymerová baterie s kapacitou 160 mAh, která by na jedno nabití měla vydržet až 28 dnů běžného provozu, respektive až 37 dnů ve stand-by režimu. Plné nabití zcela vybitých hodinek by nemělo trvat déle než 2,5 hodiny.

Plná funkční výbava

Kromě počítání kroků (a z nich odvozené vzdálenosti a kalorií) nechybí podpora kontinuálního měření srdečního tepu, sledování délky a kvality spánku či výpočet skóre osobní výkonnosti PAI. Připraveno je také upozornění na příchozí hovory a přijaté zprávy.

Skóre osobní výkonnosti PAI
Skóre osobní výkonnosti PAI

Pochopitelně nemůže chybět možnost propojení s chytrým telefonem, ve kterém lze v aplikaci Zepp zjišťovat naměřené hodnoty a provádět různá nastavení. Komunikace probíhá přes Bluetooth 5.0 BLE a podporovány jsou mobily s Androidem 5.0 a vyšším či iOS 10.0 a novějším.

Přečtěte si také  3 (ne)známé produkty Xiaomi, na kterých můžete jezdit
Amazfit Neo
Amazfit Neo

Tělo je vyrobeno z odolného plastu a jeho rozměry jsou 40,3 × 41 × 11,7 milimetrů, přičemž hodinky díky těmto parametrům váží jen 32 gramů. Xiaomi Amazfit Neo obsahují senzor zrychlení a optický snímač tepové frekvence. V praxi jistě oceníte odolnost proti vodě do hloubky až 50 metrů.

Odolnost proti vodě do hloubky 50 metrů
Odolnost proti vodě do hloubky 50 metrů

Chytré hodinky Xiaomi Amazfit Neo jsou aktuálně v předprodeji na AliExpressu, kde jsou nabízeny za 49,99 dolarů, což je v přepočtu přibližně 1140 korun. Při nákupu můžete zkusit zadat slevový kód AMAZFITNEO, nicméně neručíme za jeho platnost.

Xiaomi MIJIA Smart Humidifier – zvlhčovač vzduchu

Další novinkou právě končícího týdne je cenově dostupný zvlhčovač vzduchu pro kanceláře i domácnosti Xiaomi MIJIA Smart Humidifier. Jedná se o řešení, jež oceníte v prostorách s příliš suchým vzduchem, který má řadu negativních vlivů na lidské zdraví.

Užijte si EXTRA SLEVY! na všechny zánovní produkty v top kvalitě

Jedním ze silných stránek tohoto zvlhčovače je schopnost udržovat v prostoru konstantní vlhkost vzduchu. Je proto vybaven přesným senzorem, který je schopen tuto veličinu podrobně monitorovat v reálném čase.

Xiaomi MIJIA Smart Humidifier - zvlhčovač vzduchu
Xiaomi MIJIA Smart Humidifier – zvlhčovač vzduchu

Výchozí relativní vlhkost vzduchu, generovaná tímto přístrojem, je 60 %, uživatelsky lze ale nastavit libovolnou hodnotu mezi 40 a 70 %. Zařízení je vybaveno nádrží na vodu s kapacitou čtyři litry, díky které dokáže zvlhčovat vzduch po dobu až 26 hodin.

Zvlhčovač vzduchu Xiaomi MIJIA Smart Humidifier
Zvlhčovač vzduchu Xiaomi MIJIA Smart Humidifier

Tichý zvlhčovač vzduchu

Zvlhčovač je během provozu velmi tichý – jeho maximální hlučnost je jen 32 decibelů, takže ho bez obav můžete používat v místnosti, kde spíte. Do vzduchu dokáže během jedné hodiny uvolnit až 300 mililitrů vody. Tělo přístroje má čistě bílou barvu, rozměry 190 × 190 × 324 milimetrů a váží jen 1,65 kilogramu.

300 ml za hodinu
300 ml za hodinu

Nebylo by to Xiaomi, aby i k zdánlivě obyčejnému zařízení nepřidalo chytré funkce (ostatně produkt má v názvu slůvko „smart“). Kromě otočného knoflíku, který funguje také jako hlavní vypínač, lze Xiaomi MIJIA Smart Humidifier ovládat také z aplikace v chytrém telefonu, ve které je možné kromě zapínání/vypínání nastavit požadovanou vlhkost a zvolit jeden ze tří režimů. Kromě toho je v Číně k dispozici i podpora hlasového asistenta XiaoAI.

Přečtěte si také  Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro: vlajkové lodě pro rok 2020 představeny!
Ovládání z aplikace v chytrém telefonu
Ovládání z aplikace v chytrém telefonu

Zvlhčovač vzduchu Xiaomi MIJIA Smart Humidifier je aktuálně k dispozici pouze na čínském trhu a nejsou informace o tom, zda bude dostupný i globálně. V oficiálním e-shopu Mi stojí 169 čínských jüanů, což je v přepočtu asi 540 Kč.

Xiaomi Fresh Air Blower C1 Mejia – nástěnný ventilátor

Do třetice všeho dobrého tu máme další zařízení, které se postará o dobrou kvalitu vzduchu v rámci kanceláře nebo domácnosti. Xiaomi Fresh Air Blower C1 Mejia je přenosný nástěnný ventilátor, který funguje také jako čistička vzduchu.

Produkt se vyznačuje velice tenkým tělem, vysokým jen 13 centimetrů, a po instalaci na zeď, spočívající v montáží na čtyři vruty, zabírá jen 0,16 metrů čtverečních. Je určen pro místnosti s podlahovou plochou do 26 m2, ve kterých dokáže odstranit ze vzduchu běžné alergeny, kouř, písek, prach i jiné znečišťující látky a vytvořit tak čisté životní prostředí.

Xiaomi Fresh Air Blower C1 Mejia - nástěnný ventilátor
Xiaomi Fresh Air Blower C1 Mejia – nástěnný ventilátor

Nástěnný ventilátor je vybaven uhlíkovým filtrem, využívajícím materiál HEPA13. Tento filtr zvládne účinně odstraňovat prach, kouř, vlasy, písek, jemné částice a další nečistoty. Účinně také filtruje pevné částice menší než 2,5 mikrometrů.

Xiaomi Fresh Air Blower C1 Mejia
Xiaomi Fresh Air Blower C1 Mejia

Při provozu dokáže Xiaomi Fresh Air Blower C1 Mejia během jedné hodiny „vyprat“ až osmdesát kubických metrů vzduchu. Ačkoli obsahuje dva ventilátory, je velice tichý – můžete ho tedy používat i v noci, aniž by narušoval váš spánek. Pochopitelně ani v tomto případě nechybí možnost ovládání z aplikace v mobilním telefonu.

Nástěnný ventilátor
Nástěnný ventilátor

Nástěnný ventilátor s funkcí čištění vzduchu je aktuálně dostupný pouze v Číně na crowdfundingové platformě YouPin. Zde je nabízen za cenu 999 čínských jüanů, což je v přepočtu přibližně 3220 českých korun.

Samsung Galaxy Watch6

Další díly seriálu 3 (ne)známé produkty Xiaomi

Který z dnes představených produktů byste rádi našli v našem českém nebo slovenském e-shopu?
Apple AirPonds Pro 2

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Napište nám svůj komentář!x