Novinky

Xiaomi vydává aktualizaci MIUI 10 9.4.26. Jaké novinky přináší?

Dávno jsou pryč doby, kdy byli čínští výrobci chytrých telefonů známi laxním přístupem k aktualizacím. Situace se obrátila a například Xiaomi je dnes z pohledu vydávání updatů doslova příkladnou značkou. Koncem minulého týdne čínský vydal gigant aktualizaci MIUI 10 9.4.26. Jaké novinky přináší?

Připomeňme, že nadstavbu MIUI najdeme na téměř všech telefonech Xiaomi s výjimkou modelové řady Mi A (aktuálně Mi A2 a Mi A2 Lite), která má čistý Android, a „ultra levného“ modelu Redmi Go, na kterém běží Android Go Edition.

Vychází MIUI 10 9.4.26

Aktualizace MIUI 10 9.4.26 začala vycházet v pátek 3. května a je určena pro více než deset různých modelů telefonů od Xiaomi (například se jedná o Xiaomi Mi 8, Xiaomi Mi 8 Pro, Xiaomi Mi Mix 3, Xiaomi Mi Mix 2S a Pocophone F1). Na některých zařízeních však bude mít nižší číslo verze – konkrétně 9.4.25. Hned na začátek prozradíme, že z pohledu uživatele nepřibyly žádné viditelné nové funkce.

Nejnovější sestavení MIUI přichází především s řadou úprav a oprav, jejichž cílem bylo zlepšit zkušenosti s používáním mobilních zařízení značky Xiaomi. Jednou z nich je například oprava nesprávně zobrazovaného objemu přenesených dat přes mobilní síť, do kterých telefony počítaly i data stažená při připojení přes Wi-Fi.

MIUI 10 9.4.26
MIUI 10 9.4.26

Další, tentokrát spíše kosmetické změny, se odehrály v oblasti fontů, se kterými čínský výrobce poměrně často experimentuje. Ty se víceméně po krůčcích mění v každém sestavení a aktualizace řeší například vzdálenost mezi písmenky. Zdá se, že cílem je vytvořit své vlastní nové písmo, které dokonale zobrazí všechny znaky v desítkách oblíbených jazyků.

Opravovaly se chyby

Vývojáři slibují, že MIUI 10 9.4.26 přinese zvýšení rychlosti a opraví řadu chyb, které negativně ovlivňují výdrž baterie. Otázkou je, nakolik se tento cíl povedlo naplnit, neboť první uživatelé, kteří již nový firmware nainstalovali, uvádějí, že výsledky syntetických testů jsou o jedno až dvě procenta horší než dříve.

Přečtěte si také  Které telefony nedostanou aktualizaci na MIUI 12?

Každopádně je možné, že se nejedná o chybu, ale záměr. Optimalizace využívání hardwaru by totiž skutečně mohla přinést o něco delší výdrž na jedno nabití, byť za cenu o maličko nižšího výkonu. Zásadní otázkou také je, zda uživatelé před testováním v benchmarcích provedli obnovení telefonu do továrního nastavení.

Aktualizace na MIUI 10 9.4.26 je šířena tradičně formou OTA („over the air“ – vzduchem) v několika etapách, takže může trvat několik dnů až týdnů, než se dostane na všechny telefony, na které má přijít.

Dostali jste aktualizaci na MIUI 10 9.4.26? Podělte se o své zkušenosti!

Zdroje: akket.com, portaltele.com.ua.

Redmi Note 13
Apple AirPonds Pro 2

Zaujal Vás tento text a chcete vědět o nových článcích hned, jak vyjdou? Sledujte nás prostřednictvím komunikační aplikace Telegram na https://t.me/xm_cz!

Přihlásit odběr
Upozornit na
guest

8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaja
vaja
5 let před

Jeste nemam ani 10.3.4.0.PEJMIXM inzerovanou pred mesicem a uz je tady dalsi!???

Jaga
Jaga
5 let před

Moje zkušenost je taková, že se ještě zhoršila práce s Tématy. Už nemůžu vybrat dříve stažené téma, protože teď se zobrazí jen tři, a navíc je třeba přihlásit se k účtu. Ten je ovšem nově odmítnut, pokud jste ještě před přihlašováním nezměnili region, typicky na Indii. Po vrácení regionu se však moje téma nezobrazuje korektně.
Novinkou je, že při odhlašování z účtu už není potřeba znovu zadávat heslo.
Poslední změnou je možnost nastavit hovory SOS. Jaga

vaja
vaja
5 let před

Kdyz to necham na cinanech a nebudu stahovat z webu, tak mi nabidne rovnou MIUI 10 9.4.26 ?
(POCO F1)

vaja
vaja
5 let před

Takze ne rovnou MIUI 10 9.4.26 a preskocit 10.3.4.0.?

8
0
Napište nám svůj komentář!x